Bite me

Iblant snubler jeg over sånne ting som jeg ikke visste at fantes, og så får jeg følelsen av at jeg ikke kan klare meg uten. De må ganske enkelt bli en del av livet mitt. Det skjer ikke så ofte, sjeldnere enn en gang i året, men da blir det ekstra fint når jeg kan spare opp penger og slå til. Det er en så god følelse å skaffe seg noe man har ønsket seg lenge. Det kjennes som en virkelig berikelse.

Blant innkjøpene mine i 2014 var noe helt spesielt. Noe eldgammelt og intenst nerdete.

Dino toothDet er en dinosaurtann! Det er helt sant!

Dino tooth
Dino tooth

Denne tanna stammer fra en spinosaurus, en sånn luring med «finne» på ryggen, og er 90 millioner år gammel.

Dino toothJa, 90 MILLIONER ÅR. Hvor sykt er det ikke at så gamle ting finnes fortsatt? Dette er ikke noe avtrykk eller noen reproduksjon, det er den faktiske tanna. Den har sittet i munnen på en ekte dinosaur, og nå er den hjemme hos meg.

Spinosaurusen var den aller største av de kjøttetende dinosaurene. Fett!

Tanna har små riper her og der, som om dinoen iblant spiste skikkelig spisse ting (dyr med skjell, kanskje?) – og hvis man stryker på den, kjenner man at den fortsatt er skarp.

Dino toothJa, jeg vet det.
Jeg er den største raringen du kan tenke deg/Jeg er den kuleste du vet om.
Stryk det som ikke passer. Begge deler er helt greit for meg!

– – – – –
In other words: Sometimes I stumble across things I never knew existed, and I get the feeling that I can’t live without them. They just have to become part of my life. It doesn’t happen often, not even once a year, but it’s always very special, and it often means that I have to save a bit of money, and then buying something you really, really want is such a rewarding feeling!
In 2014 my best buy was this ancient, incredible thing. It’s a dinosaur tooth. It’s not a fossil, it’s an actual tooth. From the mouth of an actual, flesh-eating dinosaur. It’s 90 million years old. Yes, 90 million years! Imagine that! Isn’t it just too amazing that something this old can still exist and now sit in my apartment? It makes my head spin just thinking about it! This tooth comes from a Spinosaurus, which was the biggest of the carnivores, the fancy fellas with the «fin» on their back. You can tell that this particular Spinosaurus ate something sharp (maybe an animal covered in shells?), because there are little scratches in the tooth, and when you run your finger along the edge, you can feel how it’s still sharp. Mind-blowing.
Oh, I know. I’m the biggest weirdo you can imagine/I’m the coolest person you know of. Strike out what does not apply. I’m fine with both!

Reklame

22 tanker på “Bite me

  • Thank you, I’m glad you think so!
   I don’t have a lot of space where I live now, unfortunately – but this tooth should be proudly displayed, and I would love to find a little glass cloche or something to keep it in!

   Liker

 1. Ja! Sånt liker jeg. Jeg har ikke en dinosaurtann jeg da, men jeg har et blekksprutfossil som ble funnet i Marokko. Det er ganske kult også!

  Liker

 2. » mein Got » ! Oj ,oj hadde du skrubbsulten ? , men ikke bort til karpatfjellet ! ; ja visst , er det virkelig gammel … Er garantimarket du fikk var fra «Russia «,fordi de hadde i det siste ogsa Mammut tannben . med bare noen antikviteter og Biter av penger fra ar to franskrevolusjion , mer Bibelske dikt og sang , fikk jeg fremover . «Nerd» du er arhundre pa forhand !!

  Liker

 3. Tilbaketråkk: Shelfie | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..