Frøken Dianas salonger

Frøken Dianas salonger

Denne butikken er velkjent for de fleste Oslo-boere som liker gamle klær. I fjor flyttet den til nye lokaler, sentralt i Markveien her på Grünerløkka. Jeg går forbi hele tida, og innom nesten like ofte! Forleden knipset jeg noen bilder også, bare fordi det er så fint der inne.

Frøken Dianas salonger
Frøken Dianas salonger
Frøken Dianas salonger
Frøken Dianas salonger
Frøken Dianas salonger
Frøken Dianas salonger

Her selges både retro-klær og vintageklær, i tillegg til masse fint tilbehør og litt interiør.

Frøken Dianas salonger
Frøken Dianas salonger
Frøken Dianas salonger

Plaggene er ofte er håndplukket i utlandet, og klærne pleier å være i utmerket stand og god kvalitet.

Frøken Dianas salonger
Frøken Dianas salonger

Dessuten har innehaverne av butikken skrevet bok! Den står på ønskelista mi!

Frøken Dianas salongerNavnet «Frøken Dianas salonger» er for øvrig et nikk til Ibsen-stykket Hedda Gabler. Jeg har hverken lest etter sett det, dessverre, men det er visstnok snakk om en beryktet bule, drevet av den mystiske Frøken Diana. Morsomt!

I januar kjøpte jeg to nye vintage-venner for julegavepenger. Det føles bra å støtte lokale, uavhengige forretninger slik.

Shopping
Shopping

Jeg fant en prikkete og en rutete kjole, og er allerede blitt glad i begge. (Den grønne fikk være med på fest hos Ina i går!)
Dere skal få se dem etterhvert, så klart!

Frøken Dianas salongerFrøken Dianas salonger er en stor favoritt!

– – – – –
In other words: This is one of my favourite shops! It sells vintage and retro clothing, and I love the look of the place. It is situated in my neighbourhood, so I walk past (and drop by!) all the time, and in January I bought two vintage dresses with some of my Christmas money. We are great friends already, and the green one came with me to a party just last night! I will show you my new frock friends in time, of course!

Reklame

31 tanker på “Frøken Dianas salonger

 1. Åh, Frøken Dianas Salonger! Jeg har egentlig aldri vært så veldig begeistra for Oslo, men etter å ha oppdaget finefine Frøken Dianas har jeg brått fått et helt annet forhold til hovedstaden. Kan ikke reise til Oslo uten å stikke innom!

  Liker

  • Så fint at denne butikken er med på å bedre ditt forhold til byen! (Kjempekompliment til innehaverne, hihi.) Selv er jeg veldig glad i Oslo, så det gleder meg å høre!

   Liker

 2. ho , så fint ! har en «Hedda Gabler» bok på nattbordet mitt i norsk språk … (Freud spurte til marie Bonaparte): – «was vill das Weib.» what wommen wants .. og dette er sant, tenkte jeg umiddelbart at kleshengere perle jeg fant veldig attraktiv, Vel , Merkelig nok tingen , (og hva du skal sette på kleshengere i en menns butikken? fuglefjær?).
   – » tanke jeg alltid ser deg pyntet med perler … Jeg ser du i» rugstrasse «lett, presset, bølgende, grasiøst innpakket i fløyel og pels jeg også ser du på fester og mottakelser, og. spesielt i teater, kastet tilbake, med en noe trett uttrykk, de mystiske øyne .. «Dette er en (sitat Ibsen.»). og fortsette gleden av butikken din, hvis boken er betydningen en omstart til «navn» av far … er et spørsmål om å ( ha «phalus» far ) ,men også med denne lille (beryktet bule, som du sier) . (i psykoanalyse.) videre: – «vintre i håret» er skrevet (som i spill av Euripides: «De baccantes») King. vil kle seg som en kvinne for («se uten å bli sett» – «er det jeg holder som min mor?» sagt han (på forespørsel, til «Dionysos») . som «Lacan sier : – det er»til plugg inn ønsket av mor «som på slutten av boken. ok .. jeg beklager denne lange digresjon, og å gi humor spill, alt for en god spøk : spørsmål – hva er definisjonen av en jødisk genser ? . svaret : – dette er hva barnet bærer klær når ,hvis moren hennes er kald . men ogsa, til a fortelle rett og sann , funnet butikken fin og meget hyggelig .

  Liker

  • Haha, jeg tror nok mange foreldre kan kjenne seg igjen i den vitsen… Så morsomt at du har Hedda Gabler liggende, jeg har planer om å lese stykket med tiden. Ja, hengerne er veldig fine!

   Liker

  • Du lever farlig! Det er virkelig verdt å gå innom selv om man ikke har så mye å rutte med, altså (det er tross alt min default setting, høhø) – man blir glad av å være der inne uansett om man kjøper noe eller ikke!

   Liker

 3. Oj så mye fint. Heilt utrolig at eg, på dei 7 årå eg bodde i Oslo, aldri har vært innom den butikken o.O

  // Tusen takk, ganske fint ja, og litt rart :D

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Et dryss kanel! - Frøken Dianas Salonger

 5. Tilbaketråkk: The preppy dress | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..