Good book: No one belongs here more than you

Her kommer en ny bokanbefaling!

Iblant får jeg bøker i gave, og det liker jeg veldig godt. Det er så hyggelig når noen har lest eller sett noe og tenkt på meg! Det finnes selvfølgelig ikke noen garanti for at man liker det man får, men det er alltid spennende å lese noe man ikke kjenner til fra før. Noen ganger blir man veldig positivt overrasket! Det var tilfellet med den forrige boka jeg anbefalte, og det var også tilfellet her.

I sommer satt jeg ofte i parken eller på takterrassen og leste. Denne boka skulle vise seg å være helt optimal solskinnslektyre.

Miranda JulyDenne novellesamlingen fikk jeg av Maren! Hun trodde jeg ville like den, og hun hadde helt rett. Takk igjen, snille!

No one belongs here more than you er et knippe historier skrevet av den amerikanske filmskaperen og forfatteren Miranda July. Jeg hadde ikke lest noe av henne tidligere, men jeg skjønte fort at hun har en egen evne til å beskrive hverdagslige situasjoner og ordinære personer på en overraskende interessant måte. Jeg er egentlig ikke så glad i å lese om dagligdagse ting, fordi jeg synes det blir kjedelig, men slik var det ikke her.

I disse fortellingene møter vi mange forskjellige mennesker, og de er akkurat passe normale og nevrotiske.

Miranda July
Miranda July
Miranda July

Novellene er skrevet med mye humor og enestående innsikt, og jeg tok meg selv i å smile og nikke gjenkjennende når jeg leste. Språket er enkelt, men figurene er komplekse, og det hele føles så ekte.

Underholdende, uforutsigbar og intenst inspirerende lesning. Anbefales!

Forresten: Miranda July har nylig regissert en kortfilm i samarbeid med Miu Miu, og i den forbindelse har hun funnet opp en app som heter Somebody. Filmen er søt og skrudd, og den innovative app’en kan sikkert gjøre livet lettere og morsommere for mange! Ta en titt!

– – – – –
In other words: This summer I read a lot on the rooftop terrace. This book of short stories by Miranda July made for perfect summer reading! It was given to me as a gift, and just like in the case of the last book I recommended, I knew nothing before I started reading – but I was very pleasantly surprised. July has an marvellous ability to describe ordinary people and situations in an interesting way. Usually I am bored by literature about everyday things, but in this case I wasn’t. July introduces the reader to all sorts of characters, and they are a likeable mix of normal and neurotic. Her language is simple, but the people are complex, and everything feels so real. No one belongs here more than you is entertaining, unpredictable and intensely inspiring. A highly recommended read! (Oh, by the way: Miranda July also directed a short film not too long ago, working with Miu Miu, and invented an app called Somebody. The whole project is sweet and quirky. Have a look!)

Reklame

10 tanker på “Good book: No one belongs here more than you

 1. Høres ut som en bra bok! Har du lest «Parissyndromet» av Heidi Furre? Om en ung jente som bor i Paris et år, så det burde vel kanskje passe for deg? :)

  Liker

 2. Ååååh, det er så kjekt og få bøker i gave, liker det – og tusen takk for tipset! Om du liker slik humor, så ville jeg anbefalt Dylan Moran (stand-up) når øynene er for trett til og lese, men du trenger noen til og underholde deg :) x

  Liker

 3. som på noen ganger alle leser ikke de samme tingene; Jeg likte disse små filmer («Miranda July: Somebody»), og det gjorde meg tenke på dette (hans bakgrunnsmusikk hjalp) : i » forventning» , som i: «ønsket » om å bygge bro over «mangler», er det også bevisstløs. men der også, om emnet av sannhet, sitert. og at det å tale er en forpliktelse. : I påstanden, den Som snakker innrømme så sant det han sier; mens i fornektelse, avviser falsk den som snakker om hva han sier. slik at løsrivelse (i ord, verbal) er en: betraktning. Dette sagt ; den Som snakker er mange mange i sin intersubjektivitet, det er fanget inni, og han hevder å være en «Individ Subjekt», men det er det ikke. den bare mottar bilder av verden (her :ord -bilder). ah, modernitet! og til å si at det allerede har begynt ….

  Liker

  • Jeg forstår dessverre ikke alt dette, men det kan nok hende at noen fornekter følelsene sine ved å sende noen andre i sitt sted. Fremtiden er her, det er helt klart!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..