My September

Jeg synes det er noe forfriskende ved denne tida. Det føles som å begynne med blanke ark hvert år.

Nå er høsten i emning, og jeg ser fremover. I september skal jeg blant annet…

September
September
September
September

– Glede meg over det fine sensommerværet og det friske draget i lufta.

– Besøke Tusenfryd med gode venner og kjøre alt det råeste. Hurra!

– Være alene i leiligheten i to uker. Da skal jeg høre på Dimmu Borgir og spise sushi til middag, for det er ikke Jonasflotte så glad i.

– Finne frem kjoler som det har vært for varmt å bruke i sommer.

– Se filmen Oslo 31. august sammen med en venn, for ingen av oss har sett den før. Smekk på lanken – den er jo så anerkjent i utlandet! (Omtrent hver gang jeg snakket om film med folk da jeg bodde i Paris, viste folk til den, og jeg måtte bare nikke og smile brydd. Nå tar vi affære.)

– Dra på hyttetur med min kjære Radio Nova. Alltid et høydepunkt om høsten!

– Drikke te med marsipansmak, som jeg fikk i gave etter at foreldrene mine hadde vært innom marsipanbyen Lübeck. Nam!

– Spille Terraria, et festlig indie-spill som jeg er hekta på for tida. Har den fine musikken på hjernen konstant!

– Skrive en hel del, både for andre og for min egen skyld. Det føles alltid bra.

– Prøve en ny leppestift fra Lime Crime. Gleder meg til den kommer i posten, hoho.

– Lage varm sjokolade med kanel.

– Prøve å få med meg Elvelangs i fakkellys. Dessverre går jeg glipp av Oslo Kulturnatt, som jeg egentlig liker mye bedre, og som jeg vil anbefale alle andre Oslo-borgere å få mest mulig ut av!

– Spise mest mulig frukt og bær og grønnsaker, enda mer enn vanlig, for nå er mange av de norske råvarene på sitt beste.

– Øve mer på å spille piano og prøve å lære mer om disse forvirrende notene.

– Feire en dyktig venn som har skrevet bok om øl! Han heter Jørn Idar, og han lager kjempegodt hjemmebrygg og skriver ølbloggen Høyt skum. Nå har han samlet kunnskapen og entusiasmen sin mellom to permer, og på torsdag er det lanseringsfest!

– Tenne telys når kveldsmørket faller.

– Markere Talk Like a Pirate Day. Jeg er faktisk ganske overbevisende som sjørøver. Splitter mine bramseil, din ramsalte rugg!

– Treffe gode venner på kaféer og barer og fester, og føle meg heldig fordi jeg kjenner så mange fine folk.

– Reise til Brussel! Jeg skal tilbringe fire dager i den Belgiske hovedstaden, og foreløpig har jeg bare planer om å spise god sjokolade, drikke lokalt øl og besøke tegneseriemuseet. Jeg tar veldig gjerne imot tips, om noen har vært der før!

Det er så herlig å ha mye å se frem til!
Hva gleder du deg til i september?

– – – – –
In other words: Autumn always feels refreshing, I think! Here is a list of my plans for the month of September. Among other things, I am going to… Enjoy the sunny weather (we have quite the Indian summer going on) as well as the fresh, crisp air. Visit an amusement park with a group of friends and go on all the roughest rides! Spend two weeks home alone while my boyfriend is abroad, and take the opportunity eat sushi for dinner and listen to Dimmu Borgir. Wear dresses that are too hot to wear during the summer. Watch the film Oslo 31. august with a friend, as none of us have seen it, and that’s a shame as it’s one of Norway’s most recognised modern productions. Spend a weekend at a cabin in the woods with radio friends – always a highlight in the fall! Drink marzipan flavoured tea (yum!) which my parents brought me from the marzipan city of Lübeck. Play Terraria, a fun indie game I’m hooked on at the moment. Write quite a lot, for others and for myself, which always feels good. Make hot chocolate with cinnamon. Experiment with a new lipstick from Lime Crime. (Can’t wait for it to arrive in the post!) Eat loads of fruit and berries and vegetables – even more than usual – because lots of Norwegian produce is at its best right now. Practice playing the piano and try to make sense of those confusing notes. Go to a release party for a book about beer that a very talented friend of mine has written. Light tea candles when the darkness falls. Celebrate Talk Like a Pirate Day. (I make quite a convincing wench. Shiver me timbers, ye crusty cur!) Meet dear friends in cafés and bars and at parties and feel lucky to know so many lovely people. Travel to Brussels! (I am going to spend four days in the Belgian capital, and so far I have nothing planned except eating chocolate, drinking beer and visiting the cartoon museum… If you have been to Brussels and have any recommendations, I’d be happy to hear them!) I love having things to look forward to. What kind of goodies does September have in store for you?

Reklame

21 tanker på “My September

 1. Alt høres helt herlig ut! Jeg er i utlandet tre fredager i september, men på Oslo Kulturnatt er jeg faktisk hjemme.Takk for tips! Fikk nylig mini marshmallows i gave – ser derfor ekstra frem til å drikke kakao i høstværet!

  Liker

 2. Det høres ut som september blir en fin måned! Jeg gleder meg til kjølige høstmorgener, kakao og Gilmore girls, å feire bursdagen til Ståle og å lage vafler til kveldsmat.

  Liker

 3. Oi, brussel, der har jeg vært! Det var om vinteren, tipper det er superfint der nå på året. Dra til ‘Use it’ kontoret, der har de superfine kart for brussel (og andre byer) (tror det kanskje er kontor i oslo, hvis du vil skaffe i forkant). Prøv å se flest mulig av de fine tegneserieveggene, og så er det en liten butikk som selger kun postkort. Men jeg husker ikke hva den heter eller noe :( Og en bar med over 1000 øl (den står det om i kartet) Okey, dette var ikke mye til hjelp, haha. Marlou har bodd der da, hun har sikkert mange gode tips
  http://marloureist.blogspot.no/2013/12/to-do-belgie.html
  http://marloureist.blogspot.no/2013/08/daaag-brussel-au-revoir-bruxelles.html

  Liker

  • Tusen takk for fine tips! Nå gleder jeg meg enda mer! Ja, jeg tenkte jeg skulle høre om Marlou hadde noen anbefalinger. Alltid kjekt å kjenne til folk som har bodd litt her og der!

   Liker

 4. Ser ut som om det blir en fin september på deg :) Jeg ble veldig sjalu på den marsipanteen, elsker marsipan. Var selv i Lübeck i 2009 på en håndballturnering, og da gikk det mye i marsipan da vi ikke hadde kamper, hehe. Min september blir nok mest bestående i å komme inn i skolerutiner igjen. Universitetet starter igjen om akkurat to uker, og da er jeg halvveis i graden min :D

  Liker

 5. Så fint, dette ble jeg glad av å lese! Og te med marsipansmak? Det høres ut som verdens beste idé! Jeg gleder meg til å se hva september bringer, og håper på mye glede!

  Liker

 6. Flotte deg! Så mye fint du skal! Oslo 31. August er virkelig verdt å se. Og te med marsipansmak? Mmmm! De ripsene fikk meg til å crave rips med vaniljesaus… NAM!

  September for meg er Londonopplevelser, flytting, jobbsøking, besøk og endelig litt FRITID! Det skal bli skjønt.

  Liker

 7. VEL så. , En ganske god bolle med krem, pent pyntet med kanel og bær. denne filmen «Oslo 31» jeg har for forskjellige valg over for å se, som den første jeg ville ha likt. men den jeg har valgt er senere «to liv» ( d’une vie à l’autre), og jeg hadde mye glede i film. sikkert! Jeg helsker belgisk sjokolade mer enn sushi. og en gang, vil du høre belgisk talener mot den franskemenn; hihi, elsker denne ideen …. oh, i september er det min kones bursdag; min begynne vakre hellige dag feiringer. men også jeg vil onske til gå på tur med vakre høstfarger i dalen «Yonne» splendid, og se etter plukke sopp.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..