Around Edinburgh, part one

For en by. For en utrolig sjarmerende og aldeles nydelig by.
Around EdinburghJeg skulle gjerne tilbragt flere måneder i Edinburgh for å bli kjent med alle kriker og kroker, med i første omgang måtte jeg klare meg med tre dager. Derfor valgte Jonasflotte og jeg å fokusere på Old Town, gamlebyen, og den var akkurat like flott som jeg hadde håpet!

Alle de smale stenhusene med fargerike fasader… Det er liksom bare fint overalt.

Around EdinburghOm det dukker opp en åpning mellom bygningene, er det gjerne noe snacks å se der også.

Around EdinburghMange smale smug, som skottene kaller closes, går i kryss og tvers mellom hovedgatene.

Around EdinburghMan må rusle inn og ned og utforske, så finner man nye steder. Som skjulte, skjeve torg!

Around EdinburghJeg gikk rundt og hvinte fordi det var så mye fint å se på.

Around EdinburghPå toppen av det hele fikk vi pent vær. Herlighet, for en flaks. Blå himmel og solskinn ble det – og iskrem!

Around Edinburgh
Around Edinburgh

Vi oppsøkte Mary’s Milk Bar, som jeg hadde fått flere tips om i forkant. NAM.

Around Edinburgh
Around Edinburgh

Kaldt øl sto også på menyen vår, så klart. Blant annet fant vi puben The World’s End, som fikk oss til å tenke på filmen!

Around EdinburghDe serverte blant annet et helt eget øl, som jeg selvfølgelig måtte smake på.

Around EdinburghBrygget var mørkt, så Jonas gikk for en lysere og enda mer forfriskende variant, og vi var begge veldig fornøyde med valgene.

Around EdinburghAndre ting jeg gledet meg over: Hovedbiblioteket, som har flott utsmykning.

Around EdinburghMassevis av små whiskey-forhandlere. De beste hadde fat og tappekraner så man kunne smake der og da.

Around EdinburghAlle sommerblomstene.

Around EdinburghUniversitetsbygningene, som var gamle og ærverdige, og særlig den delen av universitetet hvor Burke & Hare holdt på!
(Som noen kanskje har skjønt: Jeg er veeeldig glad i Simon Pegg.)

Around Edinburgh
Around Edinburgh

Gatemusikanter med kilt og sekkepipe. Selvfølgelig er det en skotsk klisjé, men for oss førstegangsbesøkende var det eksotisk!

Around EdinburghEtter begivenhetsrike dager med lange avstander til fots var det behagelig å kunne trekke seg litt tilbake om kvelden. Hotellet vårt lå i et rolig område litt utenfor sentrum, ikke langt unna kanalen, og det var bare fred og farger og hygge på alle kanter.

Around Edinburgh
Around Edinburgh
Around Edinburgh

Mer fra Edinburgh kommer snart!

– – – – –
In other words: What a delightful city! I would have loved to spend several months in Edinburgh to explore every nook, but my boyfriend and I had to make do with three days upon our first visit. We made the Old Town our main priority, and it was every bit as pretty and charming as I had hoped! We walked and walked and fell in love with all the little details. I loved the stone facades, the closes and courts and the summer flowers! We had such incredible luck with the weather; blue skies and sunshine and ice cream! I really liked Mary’s Milk Bar, and we also cooled down with a pint at the pub The World’s End (which made us think of the film). On the subject of films, we also made sure to see the part of the university where Burke & Hare used to earn their dishonest wages. So cool. (Yes, I love Simon Pegg!) We also browsed the little whiskey shops. The best ones had malts you could sample right from the casks! This is so exotic for a Norwegian – as were the pipe players in the streets, although obviously they are a Scottish cliché… Every evening we returned to our neighbourhood, which was beautifully calm and colourful. More from Edinburgh coming soon!

16 tanker på “Around Edinburgh, part one

 1. Det så skikkelig koselig ut! Og hurra, Simon Pegg! Har for det meste bare sett filmene han spiller sammen med Nick Frost, så takk for påminnelse om at jeg burde sjekke ut hans andre filmer.

  Liker

 2. Så utrolig koselig! Edinburgh er en by jeg så gjerne skulle ha besøkt. Alle skryter sånn av den! Den ser liksom direkte trivelig ut. Alle de utsmykkede, gamle og fine murbygningene!
  Håper dere hadde en alle tiders tur!

  Liker

  • Trivelig er et ord som passer veldig godt! Det er virkelig fint der, så jeg kan bare anbefale deg å ta turen en dag. Takk, vi hadde det så bra!

   Liker

 3. Ååå, jeg blir helt matt! Jeg vil tilbake NÅ, hihi. Biblioteket der er så fint! Og Mary’s Milk Bar så koselig og har så god is.

  Liker

 4. Åh, Edinburgh <3 Kjenner jeg blir bare mer og mer gira til å starte universitetet igjen i September! :D Stirling er heldigivs ikke lenger unna enn 50 minutter med tog, så er ganske lett å ta en tur inn til denne sjarmerende byen :D I suvernier-butikken på slottet har de en bok om Edinburgh, og byen "under" den som er i dag. En veldig interessant bok om hvordan og hvorfor Edinburgh er som det er, og historien i seg selv om hvordan byen ble til og bygget :)

  Liker

  • Jaaa, det er kjempespennende å lære om den skjulte delen av byen! Vi fikk en sånn omvisning under bakken, og det var veldig stemningsfullt og interessant. Så kjekt at du ikke er så langt unna Edinburgh til vanlig!

   Liker

 5. Åh det er så fint i Edinburgh! Har bare vært der én dag, så må nok tilbake snart! Så gøy med World’s End! Spaced er en av mine favorittserier som jeg kan se om og om igjen, så elsker hver gang det kommer en ny Pegg/Frost-film, særlig når de har med en del gamle kjenninger i diverse småroller!

  Liker

 6. Tilbaketråkk: Around Edinburgh, part two | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..