KL by night

Mørket senker seg som et teppe over Kuala Lumpur hver kveld. Et tett og fuktig mørke.

Da er det ekstra fint å sitte på balkongen og se utover byen.

Malaysia

Etter lange, varme dager med stekende sol blir det godt og svalt når kvelden kommer. Det fikk vi erfare når vi var i Malaysia i vår. Vi pleide å spise middag ute, og så kjørte eller ruslet vi tilbake til leiligheten, og så satte vi oss ut og drakk kald øl under røde lamper.

Malaysia

Nede på bakkeplan fikk byen en helt annen karakter når natten falt på. De små, smale gatene ble lagt øde.

Malaysia

Større gater med restauranter og utesteder holdt det gående lenge, gjerne pyntet med lysskilt og palmetrær.

Malaysia

Vi ble oppfordret til å være på vakt, hehe.

Malaysia

Én av kveldene tilbragte vi innendørs med sprudlevin og snacks. Det var Earth Hour! Vi slo av alle de elektriske lysene og tente telys i stedet, slik seg hør og bør. Jeg gleder meg til denne markeringen hvert år, for det blir alltid så koselig!

Malaysia
Malaysia

De berømte tvillingtårnene ble forresten slukket når Earth Hour begynte. Vi så lyset deres forsvinne fra balkongen. Jeg synes det er flott at slike landemerker brukes i markeringen og hjelper til med å skape bevissthet rundt miljøproblematikken!

Vi ville jo se dem opplyst også, da. En annen aften tok vi turen inn til sentrum for å ta en skikkelig titt, som de turistene vi var.

Malaysia

Petronas-tårnene er ganske majestetiske byggverk!

Bak tårnene ligger en park med en innsjø, og der er det vann- og lysshow hver kveld. Stilig!

Malaysia

Hele familien var med. Her står lillesøster Taran og jeg ved siden av hverandre i rosa og grønt, med mor og far på den ene siden og min svoger og storebror på den andre, og Jonasflotte tar bildet. Vi var sju glade og veldig varme besøkende!

Malaysia

Jonasflotte hadde kanskje håpet å slippe unna, men slik ble det ikke, hihi. Vi måtte ta det typiske silhuettbildet foran tårnene.

Malaysia

Jeg har så mange fine minner fra denne turen. Takk for at jeg har fått dele dem med dere!

(Alle innleggene fra Malaysia er samlet her!)

– – – – –
In other words: When night falls in Kuala Lumpur, the darkness is dense and humid and feels nice and cool after hot days under the scorching sun. After going out to dinner we sat on the balcony, enjoying the view and drinking cold beer under red lamps. When we went out, we saw that the city was totally changed. The small, narrow streets were completely desolate. The bigger streets with restaurants and bars were busy all night, often lined with flashing signs and palm trees. One evening was spent inside with bubbly and snacks. We turned off all the lights and lit tea candles for Earth Hour! I really like this global event and look forward to it every year. So cosy, and for such a great cause! The lights on the two famous Petronas towers were also out during Earth Hour. I think it’s great when landmarks like these become part of the demonstration and make even more people aware of our environmental issues. However we did want to see the towers lit up, in all their glory, up close. We were tourists, after all! Another evening we went to the city centre and admired these majestic buildings. Behind them there is a park and a lake where a water and light show takes place every night. Beautiful. Our whole family enjoyed the spectacle, and after we had to take the typical silhouette photos in front of the towers. My boyfriend was hoping to get out of that one, I think, but nope! I have so many great memories from this trip. Thanks for letting me share them with you! (All my posts from Malaysia can be found here!)

9 tanker på “KL by night

  1. Åhhh! *misunnelig* Så fin en tur, og så herlige bilder. Nå ble jeg skikkelig reiselysten….. er bestandig så fint å lese om andres reiser og opplevelser! :D

    Liker

  2. Jeg fant bildet (4), svært levende og godt utført, det er et punkt som rørte meg, bevegelsen av palmer kan bli? og spesielt en ramme, med kvinnen ned den høyre side; kontrast.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..