The Bangkok beat

Regnet kom og gjorde snøen til slaps. Ettersom både bakken og himmelen utenfor vinduet mitt er grå for øyeblikket, tenkte jeg at vi kunne ta en tur tilbake til varme, solfylte, fargerike Bangkok.

(Mitt forrige innlegg fra Bangkok ligger her. Det er greit å dele opp inntrykkene iblant, særlig når man får så mange av dem som jeg gjorde i denne store, travle, vennlige og varierte byen.)

Bangkok har voldsom biltrafikk hele døgnet. De aller fleste veiene har fire felt i hver retning, men det er likevel dårlig flyt og mange køer. Jeg valgte å gå ganske mye, for da ser man så mye mer!

Traséene er stort sett utstyrt med fortau, og det er plantet mye grønt rundt omkring.

The Beat of BangkokMan ser forresten mye rart i trafikken, ikke bare biler og tuk-tuks. Man kan henge motor på så mangt, vet dere, som gamle rullestoler. Det er dessuten ingen grenser for hvor mange som kan kjøre på én scooter; kanskje er hele familien med, kanskje har man hunden på styret, kanskje sitter bestemor i en sidevogn man har sveiset på selv. Kan man holde følge med bilene, så er visst det meste greit.

Det går for øvrig også flere toglinjer gjennom byen, og togene er av den varianten man kan se i gamle filmer, med åpne luker hvor tøffe typer kan stå og følge med.

The Beat of BangkokPå fortauet kan man snuble over fine detaljer, som nedstøpte blomster og gullfisk…

The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok

…og vender man blikket opp, ser man at mange bygg har en garuda, Thailands nasjonalsymbol.

The Beat of BangkokAndre er pyntet med drager eller har fått mer uoffisiell dekor.

The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok

Byen er naturligvis full av skilt med stilige tegn som man ikke forstår noe av. I tillegg dukker det opp skilt med latiske bokstaver og mer eller mindre klassisk påskrift.

The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok

Bussbilletter, internett og ekteskap på ett sted, til og med for aliens!

Storbyer skifter gjerne ham når dag blir til natt. Bangkok er intet unntak.

The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok

Da Jonasflotte og jeg så oss om i dette området, rundet vi et hjørne og oppdaget at noen viste en Terminator-film på storskjerm i en støvete bakgate. Ute-kino under åpen himmel er alltid kult!

The Beat of BangkokSmå boder og kjøkken serverer mat på gata, og det settes opp provisoriske uteserveringer overalt.

The Beat of BangkokMan får kjøpt så mye godt og spennende!

The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok

På dagtid også, så klart. Lurer på om man blir lei av ananas om man jobber her?

The Beat of BangkokJeg benyttet anledningen til å spise masse fersk frukt og drikke kokosmelk rett fra kilden.

The Beat of BangkokDet er viktig med forfriskninger når man er ute på vift i mange, mange timer!

Etter lang tid på beina er det fint å søke mot kanalene. Ved de gamle vannveiene er det frodig og kjølig, og langs bredden står husene tett i tett. Her bor folk tett på vannet, og man kan se dem fiske middag fra broene eller fire ned bøtter for å vanne blomstene. Tempoet er litt lavere langs kanalene i Bangkok, slik det har vært i mange generasjoner.

The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok

Tenk, så forskjellig deres hverdag er fra vår.

The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok

Det er så fint å se dagliglivet utfolde seg, synes jeg!

I Bangkok tilbringer folk mye av tiden sin utendørs, særlig de som ikke har kjøleanlegg i hjemmene sine. Kvinnene henger ut oppvasken ved veien. Mennene møtes i bakgården etter jobb. Skoleelever sitter på fortauskanten og gjør lekser. Varmen kan være utmattende, særlig for pelskledde firbeinte og søte småbarn, som gjerne slumrer i skyggen.

The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok
The Beat of Bangkok

Bangkok kan være en slitsom by, men den har et stort, bankende hjerte, og en lærer å følge rytmen.

– – – – –

In other words: The rain came and turned the world grey outside my window, so I thought we’d go back to warm, sunny and colourful Bangkok! Like I’ve said before (here is the other post from Bangkok) the car traffic in this city is massive, and even with most roads being eight lanes wide (!), there are still tailbacks all the time. Among the cars there are tuk-tuks and scooters, often carrying a whole family, a dog on the handlebars and grandma in a sidecar which has been glued on. It seems as long as the thing can keep up with the cars, any rolling transportation is fine! There are also several train tracks that go through the city centre, and the trains on them are of the old variety where sturdy types are seen standing in the doorways. Anyway, I love exploring new places on foot! One has to be on the lookout for nice details like fish ponds, flowers and dragon decorations. I love fun signs abroad – notice how one place offers internet, bus tickets and «alien marriage»! I also like how the feel of a big city changes when the night falls. One evening stumbled on an outdoor film screening in a dusty alley! There are street vendors absolutely everywhere in Bangkok, selling all kinds of exotic temptations. I like buying lots of fresh fruit and drinking coconut milk straight from the source. It’s important to keep hydrated when walking around for hours on end! After a long time on your feet it is also a nice change to head down to the canals, where it’s cool and green. People live right on the water, and they can be seen fishing from the bridges and pulling buckets of water up from their balconies to water the plants. I love watching everyday life unfold around me. Imagine how different it is from our own. It is interesting to see that people here spend most of their time outside, because their homes are not air conditioned. As you can see they dry their clothes on the sidewalk, and school kids do their homework sitting on the curb, and the adults meet in the backyards after work. The heat is exhausting at times, especially for our furry friends and for little children, who are often seen slumbering in the shade. Bangkok can sometimes be a strenuous place, but the city has a big heart, and everyone learns to follow the beat.

Reklame

13 tanker på “The Bangkok beat

 1. Så spennende! Og fruktboder, herlig! Smakte du durian? Veldig spesiel smak, men så har jeg kun smakt det her i norge – tenker den lokale, ferskplukkete smaker anderledes. Veldig spesiel lukt også, hehe… De granateplene så supergode ut iallfall!

  Liker

 2. Så spennende og annerledes! Og nå fikk jeg skikkelig lyst på ananas, det er noe av det beste jeg vet. Ha en fin helg, kjære, det er så fint å se bilder fra turen din!

  Liker

 3. til denne fordelingen av mange bilder er absolutt glede, som er tråden i dine øyne, ditt forsøk på å moderne antropologi. når du kan si noe mer til den menneskelige tilstand må sikkert, som du gjorde det, ha glede i hjertet, snarere enn små øyeblikkene tid. men en dyp utbrudd, en opphøyelse som tar en bit til uendelig.
    du beskriver en veldig fin hva du elsker, som er aktiv i byen, og hans store hjerte. Merci for å gi dette noen landsforvisning. men hva er navnet på denne grønn frukt krydder større enn «Carambol»? .

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Travel guide: Bangkok | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..