Foodie

Jeg er så glad i mat! La oss utveksle noen oppskrifter!

Frokost, lunsj, middag. Kanskje kvelds hvis man føler for det. Det er en ganske klassisk ramme å operere innenfor, men mulighetene er jo uendelige. Inne-middager og ute-middager, hverdagsfrokoster og helgefrokoster, lunsj på kafé eller lunsj på farten. Mellommåltider, restefester, snacks, desserter…

Jeg blir rent sulten ved tanken på alt man kan kose seg med, og av å bla i mitt eget lille matarkiv.

Foodie
Foodie
Foodie
Foodie
Foodie
Foodie
Foodie
Foodie
Foodie
Foodie
Foodie
Foodie

Det myldrer av spennende oppskrifter der ute. I morsomme kokebøker, i familiens hemmelige dokumenter, på den vidstrakte verdensveven. Så mye inspirasjon, og så mange fristelser! Det blir nesten for mye av det gode; innimellom kan det være vanskelig å velge blant alle idéene.

Derfor vil jeg gjerne dele tre oppskrifter som jeg selv har fulgt og blitt veldig fornøyd med.

Aspargessuppe

Lasagne med spinat og sitron

Cake pops med sitron og lakris

Nå fikk jeg lyst til å lage alt igjen, for disse greiene blir så gode.

Før vi alle løper inn på kjøkkenet: Deres tur! Jeg elsker mattips, hoho!

Har du noen oppskrifter å anbefale?

– – – – – –

In other words: I love food! All kinds, all day. Breakfast every morning and in the weekend, lunch in cafés or one the go, dinners out or at home, desserts and snacks.. It makes me happy (and hungry) just thinking about all the things we can make and enjoy. Here are some photos from my personal food archives (and they make me hungry, too). When it comes to recipes, they are found everywhere, and sometimes it’s hard to choose between all the intriguing, tempting things. That’s why I’d like to share three favourite recipes which I’ve followed and been really pleased with: Asparagus soup, spinach lasagna and lemon licorice cake pops (this last one is in Norwegian, I’m afraid). These are all so good, and now I really just want to give them another go. However, before we all run to our kitchens, it’s your turn! I love cooking input. Have you any recipes to recommend?

Reklame

24 tanker på “Foodie

 1. For en vegetarianer som meg er vegetarbloggen til Mari Hult en gullgruve, spesielt de indiske rettene hun legger ut (og indiske retter er jo også ofte vegetariske uansett – jeg er ikke så fan av kjøtterstatninger). Denne kikertcurryen laga jeg for litt siden, med stor suksess: http://vegetarbloggen.com/2014/01/20/kikertcurry/

  Ellers blei jeg inspirert av detteinnlegget hos Lise von Krogh her om dagen: http://lisevonkrogh.wordpress.com/2013/11/02/perfekt-restemat-poteteskaker/, og prøvde meg på disse «potetpannekakene». Man trenger egentlig ikke noe oppskrift, det er bare å ta ønsket mengde kokte, avkjølte poteter, mose dem godt og blande inn litt mel og salt, så har man deigen klar. Litt utfordrende å få til «fine» pannekaker, men det er egentlig ikke så farlig. Smaker godt uansett.. :) Jeg tilsatte både garam masala, spisskummen og timian (ikke i samme pannekake!), og alt blei like godt. Veldig mettende, billig og digg mat som kan varieres i det uendelige, både med krydder og fyll.

  Liker

 2. hehe ! du klarte gi meg noen ønske om å spise … Jeg mangle ingenting pa mitt hjem . Jeg liker den » petit déjeuner»med » pain perdu » , eller franske croissanter .
  det er beklagelig at du ikke har prøvd å lære mer om rikdom av våre rike familie oppskrifter .
   Jeg har ikke lett å gi våre hemmeligheter , men vil gjøre et unntak denne gangen : til
  -salat , potet , eller samme med gulrøtter med spisskummen :
   250g kokte poteter i skiver
  1/2 ts » Arissa » 1 ts malt spisskummen , en sitron , en skje kaffe , olivenolje , salt .
  – til » Arissa » : 4 fedd hvitløk ( blander mikser ) . 1 boks tomatpuré , salt 1/ 2 ts sukker og en eller to gamle tomater ( koker Blanch , kule ) ..
  – » Torchi Khall » eller tunisiske varianter . :
  2 gulrøtter , 2 neper , 1/2 paprika , 1 stilk selleri , 1/2 lite glass eddik . , Salt . vaske peeling poteter , skåret i tynne strimler og dryss og mariner i kjøleskap .
  – Fisk » hrayimi » også kalt » smart fisk» .
  ( Mullet eller tunfisk , ou mérou , eller dorade , eller «lysing » Colin ) . selv i ,frossen filet . ( 4 fisk stykker , eller flere .) 1 sitron, 6 fedd hvitløk, 1/2 ts paprikapulver 1/2 ts «Arissa», en boks med konsentrert tomat, 1/2 ts av mel eller brødsmuler (bicottes ), salt.
  satt i en kasserole stor, «potten» knust hvitløk, sitronsaft, paprikapulver, «Arissa» og alt på høy varme rør og stek over middels varme. sette skiver av fisk dekke med lokk i 10 minutter. deretter i merkning av fisken, bake avdekket i en «pot» i 5 minutter. innføre varm eller kald fisk (det er enda bedre smak neste dag.) . Jeg håper jeg ikke har vært tung, og du liker det, alle sammen. «fin gourmet «dette lærer også fra fransk mat, ikke sant? .

  Liker

 3. Så masse godt!

  Jeg fikk nettopp en oppskiftssamling fra mormor i Colombia, der skal jeg nok finne masse digg. Og jeg skal bli flinkere til å faktisk prøve ut oppskriftene jeg har liggende. Og da skal jeg selvsagt dele på bloggen :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..