Halloweenspiration

Under en uke igjen til allehelgensaften!

Jeg skal markere dagen ved å arrangere filmkveld, slik jeg har for vane – og ettersom jeg ikke hadde muligheten til det da jeg bodde i Paris på denne tida i fjor, blir det ekstra koselig denne gangen. Jeg blir alltid litt oppglødd på denne tida, for jeg er glad i det mørke og makabre, og jeg koser meg meg å lade opp.

Her kommer en liten presentasjon av mine tre hovedkilder til inspirasjon i år!

The Twilight Zone

En TV-serie som ble en sensasjon, en institusjon, og som har virket inn på så mange deler av populærkulturen i ettertid. Den originale serien gikk i USA i 1959-1964, og er følgelig i svarthvitt. Den gir seeren en snikende følelse av ubehag, gjerne uten noen forklaring; her kunne man bruke god tid på å bygge opp en uhyggelig atmosfære. Serien har dramatisk musikk og spennende historier, og foregår i skjæringspunktet mellom fantasi og virkelighet, bevissthet og underbevisthet, drøm og mareritt. Man vet aldri hva man får – før man forsvinner ut av vår dimensjon og inn i det ukjente, altså.

Spiral

Run

Book

Lobby

TwilightZone

The Addams Family

Denne familien skiller seg fra de fleste, men er full av hengivenhet, gode idéer og ikke minst god underholdning. Ikke bare er den kjente nittitallsfilmen verdt et gjensyn, men det hele startet med noen veldig fine tegneserieruter i The New Yorker allerede i 1938, og det ble dessuten laget en herlig TV-serie på sekstitallet. Disse elskelige figurene og deres historie har også blitt til en musikal, som Jonasflotte og jeg så på Broadway da vi var i New York sommeren 2011. Det var en flott opplevelse! Jeg er glad i denne disfynksjonelle, dystre og humoristiske gjengen!

TheAddamsFamily

HauntedHouse

Coach

Thing

The Cabinet of Dr. Caligari

Denne tyske stumfilmen fra 1920 er noe av det feteste jeg har sett. En udødelig klassiker som har vært viktig for så mange, og som gir meg lyst til å reise tilbake i tid! Filmen har en formidabel visuell stil med mange sære og morsomme detaljer – ingenting har rette linjer eller ordinær utforming. Alt er skjevt, mørkt og mystisk og helt utrolig inspirerende. Historien engasjerer og overrasker, og musikken får hårene i nakken til å reise seg. Dette verket er altså snart hundre år gammelt, men jeg oppdaget det først i høst, og det er jeg virkelig glad for.

Street

Table

Feeding

Cell

Somnambulist

Alle bilder er lånt og linket.

Håhåhå, jeg gleder meg! Håper jeg får anledning til å kle meg ut, og at det dukker opp søtskumle barn på døra. Jeg synes ikke nødvendigvis at vi skal la oss lure av handelsstanden til å kjøpe tonnevis av godteri og billige kostymer, men jeg synes det er forfriskende og gøy å se flaggermus, gravstøtter, skjeletter og gresskar rundt omkring. Jeg synes det obskure er undervurdert til daglig, hihi.

Jeg har forresten en Halloween-liste i Spotify som jeg finner frem hvert år. Den er full av sånt som jeg synes passer for anledningen – en skrudd, variert og stemningsfull blanding – og finnes her!

Deres tur, mine venner! Hva er deres allehelgensinspirasjon i år?

– – – – –

In other words: Halloween is less than a week away! This year I’m inspired by the old TV series The Twilight Zone (the first one which premiered in 1959 and became legendary), The Addams Family (the original cartoons published in The New Yorker from 1938 onwards and the first TV show, from the sixties) and last but not least the German silent film The Cabinet of Dr. Caligari. It is one of the coolest, most inspiring things I’ve ever seen. The story is intriguing and the music is very dramatic, and all the sets are deliciously obscure and crooked. I can’t believe it’s almost a hundred years old! All the images are borrowed and linked, by the way. I love the dark and macabre side of things, so this holiday is perfect for me! I hope I get to dress up and that lots of scary-cute children knock on my door come Thursday. Also, I have a Halloween playlist that I always listen to this time of year – here. Now it’s your turn: What’s your inspiration?

Reklame

8 tanker på “Halloweenspiration

 1. oh, en stor takk til filmer (Twilling området, adams familien, doctor Caligari)
  men også flott musikk valg (alice cooper, waits, madness, kaiser orkester)!
  For min del kan jeg ikke legge mye i kurven hallowenspiration. hvis noen fransk humor, iste på engelsk skremmende oppfinnelser: – du vet, de som forteller oss eaters («froggy»)! og hva er de etter arkeologene avdekket det første folk de spiste! hihi!
    men for ekte, du vet de skremmende moderne genetikk? : Se denne : «tom ta to Thompson og Morgan!»
  Jeg tror jeg skal prøve det i hagen og se hva under røtter finne. ellers frykt jogging på stranden etter min kone og bak havet skjer med hastigheten på en galopperende hest (som Bay St Michel). ekstra, faktisk veldig glad for å høre «kaiser»! god halloween . et merçi .

  Liker

 2. Tilbaketråkk: All Hallows’ Eve | Et dryss kanel

 3. Tilbaketråkk: Halloween x 11 | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..