The garden party

Som om ny og spennende jobb ikke er fint nok i seg selv: Med på lasset følger hyggelige kolleger og morsomme sosiale samlinger. I sommer var jeg på hagefest med Kulturnytt-gjengen.

En av mine nye kolleger er en kunnskapsrik og stilig fyr som bor på Frogner. (Han gifter seg forresten denne helga, hipp hurra!) Da sommeren skulle feires, stilte han huset og hagen til disposisjon.

CIMG9429

Mange tok sykkelen fatt for å komme på fest. Et kvalitetstegn.

CIMG9434

Hagen var full av fine detaljer.

CIMG9433

På menyen sto ost, kjeks og tapenade til forrett og salat, salsa, lefser og lam til hovedrett. Jeg spiser ikke kjøtt, men her var det altså mye annet godt å spise. Samt vin og annet passende drikke, så klart!

CIMG9437

Rundt omkring hang fine lamper, og grillen var et lokomotiv-lignende beist som kan sees her. Selv om jeg ikke forsynte meg av lammet, syntes jeg tilberedningsprosessen var fascinerende!

CIMG9435

Jeg skal ærlig innrømme at jeg var ganske nervøs, for det blir man jo gjerne når man skal tilbringe en hel kveld med folk man ikke kjenner så godt (som man helst vil at skal få et greit inntrykk av en, både i og utenfor arbeidstid). Derfor valgte jeg et antrekk som var avslappet og elegant på samme tid, uten å være for pyntet – da kunne jeg føle meg vel og konsentrere meg om maten, vinen og selskapet.

Jeg passet på å posere sammen med kjekkasen på bordet. Gamle platespillere har så mye sjarm!

1375464694_60e13b86fb9911e2aa5e22000aa80116_7

Denne linkjolen har jeg for øvrig arvet av min mor, som sydde den til seg selv for tre tiår siden. Det er jo ekstra hyggelig når et plagg har historie og kan glede flere personer etter tur!

Etterhvert kom kvelden, og det ble tid for lys i lampene og dessert på bordet.

CIMG9436

CIMG9438

CIMG9443

Der, ja. Sitronterte, cupcakes og jordbær. Slik kunne jeg avslutte ethvert måltid!

CIMG9440

Med skumringen kom også de gode historiene og de hyppige skålene, slik det ofte er når man sitter sammen i mange timer. Kameraet mitt egner seg ikke til kveldsknipsing, men det var så koselig.

CIMG9455

CIMG9442

Da det ble for kaldt å være ute, trakk vi oss inn og fant et flygel i andre etasje. Vi sto i en sirkel og sang gamle ballader til glassene var tomme og trikkene sluttet å gå.

Det er så gøy å omgås kollegene sine på en ny måte, og det ble en herlig hagefest!

– – – – –

In other words: As mentioned I have a new job. I love that with new, exciting jobs come new, interesting colleagues and new, fun social gatherings! These photos are from a garden party with work this summer. The house and the garden belonged to a knowledgeable and stylish co-worker of mine, who happens to get married this weekend – hooray! We had cheese, wine and grilled lamb (although I do not eat meat I loved the grill that looked like a locomotive). The dessert was great; I could easily end every meal with strawberries, lemon tart and cupcakes! I was quite nervous, as one tends to be before going to a party with a lot of people one does not know very well, and especially people which which one wants to get along at work and outside work. I chose to wear a simple, yet elegant dress which allowed me to feel relaxed and concentrate on having a good time. I inherited this linen dress from my mother, who made it for herself thirty years ago – I love clothes with a story! I had to pose with the handsome record player on the table, of course. There were lamps hanging around the garden which were lit up at dusk, and after the meal we sat for hours talking. When it grew too cold to stay outside, we went indoors and found a grand piano on the first floor. We gathered around it and sang old ballads until our glasses were empty and the trams stopped running for the night. This was such a lovely evening!

14 tanker på “The garden party

  1. Herlig! Jeg gruer meg også litt til den typen anledninger, med bare folk jeg ikke kjenner. Du var veeldig fin i kjolen, og jeg håper at du hadde en fin kveld! Det høres sånn ut :)

    Liker

  2. Jeg er glad for å fortelle deg, selv sent disse få ordene fordi jeg ønsket å gratulere deg siden august og hadde egentlig ikke gjort, men jeg husker at jeg hadde gitt til deg, alle mine ønsker og tanker (og jeg var sikker på) for din neste jobb, når du var i Paris. å se herfra, ser det omtrent ut som den på bakken «Det hvite hus» (og disse bildene gå bra med «youtube claude Sautet helene les choses de la vie » og «Liszt danse des syplphes Berlioz»). men ja for sitron terte alltid bra. og alle gode vinflasker. kanskje jeg har gitt mye for å høre gode lokale sanger. fordi kjolen passer deg veldig elegant, berømmer jeg mor og datter.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..