On an Island in the Sun

I sommer har det vært så mye fint vær i Oslo! Noen ganger har det vært som om sola skinner til ære for meg, etter en lang vinter og en kald vår i Paris. (De hadde ikke sett lignende kulde og nærbør på hundreogfemti år, og selv om vi nordmenn tåler det meste, hadde jeg håpet på en mer klassisk kontinental vår – uflaks!) Jeg har trukket til meg varmen og solskinnet som en svamp, og tilbragt mest mulig tid utendørs, og gjort klassiske sommer-ting i hovedstaden.

Jonasflotte hadde fri i hele juli. Da sto vi gjerne opp ganske tidlig og spiste frokost på balkongen, og så gikk vi ut under den høye, knallblå himmelen, og ruslet ned til Jernbanetorget.

CIMG8944

Derfra kan man ta bussen bort til brygga og hoppe på en ferje – det hører med om sommeren!

Det ligger mange små og store øyer i Oslofjorden, som kan gi en et avbrekk fra varm asfalt og knirkende trikkeskinner, og hvor man kan få følelsen av å være et helt annet sted.

Forresten så sniker denne Weezer-sangen seg inn i hodet mitt hver gang jeg er på en øy!

(Om spilleren ikke dukker opp, så prøv å oppdatere siden eller åpen den i en annen nettleser!)

Jeg kommer fra innlandet, så jeg synes alltid det er gøy å kjøre båt. Jeg liker vuggingen, lydene og detaljene! Jeg smiler begeistret når når ferja kaster loss og setter kursen ut i fjorden…

CIMG8946
CIMG8945

…gjennom den idylliske skjærgården…

CIMG8949

…til Hovedøya. Den er stor og grønn, og det ligger ruiner der!

CIMG8951

Dessuten ligger det små, rødmalte stuer under de høye trekronene. Sjarm!

CIMG8950

Når man går gjennom treholtet og ut på den andre siden, ser man strand og vann og svaberg.

CIMG8952
CIMG8957

Her kan man finne seg en fin gressflekk med god oversikt, og så kan man slå seg ned med tepper, lesestoff og limonade, og nyte lyden av bølgebruset, lukta av sjø og følelsen av sol mot huden.

CIMG8956

Man bade når det føles som at man er i ferd med å ta fyr, og spise medbragt frukt og brød når man blir sulten …eller bare sitte i sine egne tanker og røyke pipe, som denne karen.

CIMG8953

Når man har lest og badet og snakket og spist og observert og hørt på musikk og holdt hender i timevis (og måttet ta pauser fra det sistnevnte, rett og slett fordi det er for varmt), kan man gå til brygga igjen og ta en ferje tilbake til fastlandet. Man kan dessuten glede seg over å se byen fra en annen vinkel når man venter på at båten skal legge til.

CIMG8960

Slike utflukter er så fine hverdagseventyr, og jeg skal innkapsle alle de gode, solfylte sommerminnene fra i år, og varme meg på dem utover høsten og vinteren.

– – – – –

In other words: There are many little islands in the sea just outside Oslo. This summer my boyfriend and I made sure to take advantage of that fact, as they’re only a sort ferry ride away. I love these little excursions – the sound of the boat engine, the smell of the sea, the glittering sun. On this particular island, called Hovedøya, there is a beautiful little forest and even some ruins. After exploring I bit I like finding a spot of green grass, reading and drinking lemonade in the sun, watching people, swimming and splashing around when it becomes too hot. After hours of everyday luxury you can take the ferry back to the mainland and enjoy a different view of Oslo while waiting for the boat to dock. It’s been such a lovely summer here, and I feel like I deserve it after a long winter and a cold spring in Paris (we Norwegians can handle anything, but this was supposedly the worst spring for a hundred and fifty years, so I just had bad luck). I have enjoyed the sunshine and the hot temperatures tremendously, and I’m going to save sunny memories like these to bring out on chilly autumn evenings!

10 tanker på “On an Island in the Sun

 1. Er så rart. Er sikker på at minst halve juli var overskya her, skjer med det? Lørenskog altså.
  Har aldri fått vært på de øyene jeg, det får bli neste sommers happening!

  Liker

 2. jeg har vært på Hovedøya for første gang i år, og elsket det! for meg – som er vant med at en by er en by og natur er bare natur – er det fortsatt rart at dere i Norge kan blande de to så godt, men det er kanskje det som gjør det så fantastisk bra. :)

  Liker

 3. Slike fine sommerdager ute på Osloøyene er noe av det fineste man kan oppleve en sommerdag i Oslo. Jeg kjenner gamle minner og ren sommeridyll krype oppover hele meg bare av å lese de fine skildringene dine

  Liker

 4. Tilbaketråkk: Instagram: 50 days of summer | Et dryss kanel

 5. Tilbaketråkk: Instagram: 50 days of summer | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..