Dashing Dapper

Nå er det snart fire uker siden jeg flyttet hjem til Norge. Det har gått så fort, og jeg har hygget meg sånn, og det er fortsatt både fint og rart å være tilbake. Jeg nyter solskinnet og stemningen – Oslosommer er noe helt for seg selv!

I tillegg til å tilbringe tid med venner jeg ikke har sett på lenge og besøke favorittkaféer hvor de ansatte kjenner meg igjen, har jeg moret meg med å utforske noen nye steder i Tigerstaden. Det har dukket opp flere spennende forretninger, restauranter og kaffehus i løpet av det siste året!

En av butikkene som har gjort inntrykk på meg, og som praktisk nok ligger min egen bydel, er Dapper på Grünerløkka. Her har de helt tydelig tenkt «hvorfor ikke?» og åpnet en spesialforretning for sykler og barberutstyr.

CIMG8921

CIMG8965

CIMG8927

Hei i speilet! Jeg likte den gamle barberstolen og det festlige ordspillet på veggen.

CIMG8922

Slike steder og slike utstillinger gjør meg glad!

CIMG8923

I forkant står forresten drømmesykkelen, dere. Med både kurv og bagasjebrett, samt en rund, blank ringeklokke og sånn skjerm som hindrer at skjørtekanten havner mellom eikene. I grønt – favorittfargen. Den er langt utenfor rekkevidde hva angår pris, men jeg er innom og ser litt på den innimellom likevel… Til å bli mo i knærne av!

Du la merke til de fine hattelampene, sant?

CIMG8924

De har en sykkellampe også, så klart.

CIMG8928

La oss ikke glemme å se nærmere på barberutstyret heller – hyllene bugner jo av festlige importartikler for verdensvante herremenn, med fine farger og snirklete skrift.

CIMG8926

Favoritten er kanskje disse knøttsmå flaskene, på størrelse med en leppestift, som inneholder eliksir.

CIMG8932

Ja til mer utbredt bruk av dette ordet! Samt til dype stoler og kamin.

CIMG8925

For ikke å snakke om bonus-skjorter med bilde av barndommens helt, elefanten Babar!

CIMG8929

Hva annet kan jeg si? Anbefales!

CIMG8934

– – – – –
In other words: It’s been almost four weeks since I moved home to Norway. They have passed so quickly! I’m really enjoying being closer to my family and friends, and I’m visiting all my favourite places in Oslo, as well as the new ones that have popped up in my absence. Here’s a shop I really like, which is called Dapper. They sell bicycles and shaving supplies – why not? I have fallen head over heals for a ladylike bike with both a carrier and a basket, which also has a shiny bell and a skirt guard to keep fabric from flying into the wheel. They even have it in green, my favourite colour, and although it’s way out of my price range, I walk by to take a look at it now and then. Anyway, look at the details in this place! The oven, the deep chairs, the hat lamps, the wheel lamp, the little bottles with fun colours and quirky fonts… There’s even a teeny tiny one containing «elixir» – let’s use that word more often, shall we? Also, let’s all wear shirts with my childhood friend Babar the elephant… In short: If you’re in Oslo, do visit Dapper.

Reklamer

17 tanker på “Dashing Dapper

 1. Å, så gøy! Denne typen butikker så jeg så mange av da jeg var i København i vår, veldig gøy at de popper opp i Oslo også :) Takk for anbefaling!

  P.S. Jeg likte den blå sykkelen rett over drømmesykkelen din ;)

  Liker

  • Kult! Jeg har sett lignende konsepter i Paris også, og er helt enig med deg – det er morsomt å se at Oslo følger opp med sine egne butikkperler!
   Har et godt øye til den blå også, om jeg skal være helt ærlig, hoho.

   Liker

 2. Så fine bilder! Dit må jeg innom. Syklene derfra er jo skikkelige drømmesykler! Jeg skulle gjerne hatt en med fin kurv, pling-pling-klokke, og med kjole og vind i håret til.

  Liker

 3. ja!, mange små detaljer som jeg elsker også. lamper, lue vakre sykler, men som sagt den eneste kvinnen barber (sarah la barbière de paris) i sin pressemelding: (- «for å overlate sin hals, til en kvinne med et barberblad i hånden, må han virkelig være i tillit. «) hihi! uansett jeg fortsatt lese når jeg vil «Babar» under mine jobb barn. hehe!

  Liker

 4. Ahh, en fantastisk butikk! Var buttikkpusen der også? (De har nemlig en!) Jeg har prøvd både den grønne sykkelen og den blå som hang over. Holder en knapp på den blå, fantastisk god å sykle på – men blå er ikke helt min farge, så jeg leter videre etter drømmesykkelen :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.