Encore: En trikketur tilbake i tid

Jeg har barndomsvenninnebesøk! Det er superkoselig og hektisk, så jeg kommer sterkere tilbake snart, og i mellomtida tenkte jeg at vi kunne ta en liten tidsreise på to plan. Først tilbake til 3. juni 2011, da dette innlegget ble skrevet på den forrige bloggen, og så en tur med en spesiell trikk.

Fordi jeg savner Oslo innimellom, og til glede for nye lesere, som det heter. God tur!

– – – – – –

En trikketur tilbake i tid

Forrige helg skulle jeg opp på Majorstua for å lage radio, og ruslet bort til Nybrua-stoppet for å ta trikken, som vanlig. Det raslet i skinnene, og en trikk kom susende nedover Thorvald Meyers gate, og jeg syntes den så rar ut.

Det var nemlig ingen vanlig trikk som dukket opp! Det var en nydelig, gammel, gul og blå Østbanen-trikk!

Jeg elsker overraskelser, og jeg elsker veterankjøretøy, og jeg ble så satt ut og så glad! Jeg fniste som en fjortenåring da jeg fulgte konduktørens oppfordring om å «ta plass» i den gamle trikken. Flere konduktører i fine uniformer sto rundt omkring på sine små plattformer, og blåste i fløyter og vinket med flagg, og annonserte stoppesteder som ikke lenger er i bruk. Inne var det polert tre, originale skilt og andre sjarmerende detaljer, og alle så seg rundt og smilte. Jeg tok trikken bare et par holdeplasser, men rakk heldigvis å knipse noen bilder både ute og inne før turen var over.

Min nye venn trikk 70 kjørte videre, og jeg var plutselig var tilbake i 2011.

Åh, så fint. Ikke noe er som en hyggelig overraskelse og litt nostalgi på en søndag formiddag.
Jeg sa det da, men sier det igjen: Takk for turen!

– – – – –

Nå fikk jeg den trikkesangen fra Kardemomme By på hjernen, hoho.

Ha en god start på helga, alle sammen!

– – – – –

In other words: One of my closest childhood friends is visiting me! We are so busy enjoying the city, so I thought I’d give you a little meta ride in the meantime. First back to June 2011, when this post was published on my former blog. Then back to the Golden Years of public transport. Because I miss Oslo now and then: Here’s an old, very charming tram that suddenly showed up one Sunday morning when I was off to make radio. The very best start of the day. Forgive me for the brief translation! Happy weekend!

12 tanker på “Encore: En trikketur tilbake i tid

 1. Koselig trikketur! Trikken i Lisboa er knøttliten og søt, fikk dessverre ikke tid til å sitte på en runde, det får bli til neste gang! Du får si fra hvis du og venninna di vil ha selskap :)

  Liker

 2. encore ,vellykket : for et lite minne effekt, svært effektiv: først, da jeg så bildene for første gang i 2011 for den eksotiske Oslotrikken, fant jeg gledet meg .. . Deretter snarveier, en reise inn i fortiden min, med min kone tok vi toget (samme farge) «Haifa – Jerusalem», og lukter og unike bilder fletter selv nå .. og det lokale språket sanger spilles radioen i morges, har gjenoppstått det. Jeg har også svært gode tider å ta trikken i Amsterdam kaldt det hadde sin sjarm, kunne alle de vakre sykler være farlig å kjøre uten erfaring i byen …. very good helg Paris, til deg og din barndomsvenn, i dusjer og sol vekselvis.

  Liker

 3. När jag flyttade till Oslo var jag nede vid hamnen och kollade in gamla trikkar. De var så otroligt fina med alla detaljerna.
  Vet att Kardemommetrikken brukar köra en gång om året :) Då är det karaktärer från Kardemommeby på trikken och de sjunger några sånger :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..