Summer Sunday

Ekstremvær kommer i mange varianter. Noen ganger faller det en halvmeter snø på en halvtime, andre ganger blåser det så trær og tak flyr avgårde, og atter andre ganger blir det sommer i april.

Dette føles nesten dårlig gjort, for jeg vet at det snødde i Oslo så sent som på fredag. (Nå regner det visst en del, og det er jo et vårtegn når nedbøren kommer i form av regn!) Denne byen bryr seg ikke om forholdene i andre land, så her i Paris ble søndagen ganske spesiell. Vi fikk ekstremvær. Vi fikk sommer.

Da jeg sto opp og gikk ut, var himmelen knallblå.

CIMG5626

Et skjevt termometer på en flekkete vegg i bakgården fortalte sannheten. Det var 24 grader i skyggen.

CIMG5656

Hva skal man gjøre, da? Hele byen fikk sjokk, og alle hadde søndagsfri, og vi måtte bare kose oss.

Jeg var blitt invitert med på piknik i parken i anledning det ekstraordinære været, og gikk til markedet i nabolaget for å kjøpe med meg noe godt. Jeg var ikke alene!

CIMG5622

Hele denne gata er stappfull av boder hver formiddag, med fersk fisk og tropisk frukt og hauger med friske grønnsaker. Her samles folk fra hele byen blandt høylydte, smilende kjøpmenn. Her er kvaliteten best og prisene lavest. For en flaks at jeg bor hundre meter unna!

CIMG5620

CIMG5621

Jeg kjøpte en kilo jordbær. Enkelt og greit. En tung pose lykke.

CIMG5624

Så promenerte jeg bort til Anja, og passerte disse på veien. De var like glade som meg!

CIMG5634

Vi dro til Bois de Vincennes, en stor park som var full av fornøyde folk. Jeg hilste på noen venner av Anja, som var kjempehyggelige, og vi slo oss ned i gresset. Rosévinen ble åpnet umiddelbart…

CIMG5638

…og vi spiste frukt og olivenbrød og mye annet godt…

CIMG5640

…og det var nesten ubeskrivelig å kjenne varm vind mot bare legger og grønt gress under føttene.

CIMG5636

Etter en stemningsfull og velsmakende lunsj dro jeg videre, for jeg hadde en avtale med Kyrre, en bekjent som var i byen. Jeg foreslo at vi skulle spise is, og her er det bare én type iskrem som gjelder!

CIMG5647

Isbaren Berthillon ligger på en øy midt i Seinen. Perfekte omgivelser på en slik dag!

CIMG5649

Etter is og kaffe og en liten promenade dro jeg mot Nation. Der møtte jeg en annen bekjent, Bruno, over en øl på en uteservering med sola i øynene. Årets første utepils er alltid ekstra god!

CIMG5652

Da jeg etterhvert vendte nesa hjemover, hadde jeg vært ute på vift i åtte timer. Jeg hadde gnagsår på begge hælene og var sol-rød på skuldrene og nesetippen, og følgelig veldig, veldig glad!

Den lille parken rett ved leiligheten min ønsket meg velkommen hjem med rosa magnolia.

CIMG5631

Det var i det hele tatt den mest sommerlige dagen hittil i år, og jeg kunne ikke annet enn å nyte.

Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Det er spådd like varmt og solfylt i morgen også, og i morgen kveld får jeg besøk av en barndomsvenninne. At det går an. Jeg er et eneste stort smil for tida, og jeg håper litt av gleden smitter over på dere som leser!

– – – –

In other words: Extreme weather comes in many forms. Sometimes you get half a metre of snow in half an hour, and sometimes trees and rooftops blow away, and other times you get summer in the spring. I almost feel bad about this, knowing that it has been snowing in Oslo this weekend (but I’ve heard that it has also started raining lately, and that’s always a sign of spring!). Paris never cared about other cities, and this Sunday was a real summer day. It was extreme, but it was delightful. When I got up and went out, the sky was very blue and the thermometer in the backyard said it was 24 degrees Celsius. I went to my local market, which was even more crowded than usual. It is the best and cheapest one in the city, and the loud and smiling merchants sell everything you could ever wish for! I feel so lucky to live a hundred yeard away! I bought a kilo of strawberries. Easy as that – one big bag of happiness, please. I had been invited to a picnic with a friend and her friends, and as I walked to meet them I passed some trees that were in full bloom and almost as content as myself. I met up with the others, and we went to Bois de Vincennes, a huge park. We had a lovely lunch on the lawn, with rosé wine and other summery treats, and it was almost surreal to feel the warm wind around my bare feet and the grass between my toes. After a lovely lunch  I met a friend in the center of the city. He was travelling through, and I suggested we had ice cream. Berthillon has the very best stuff, and is perfectly located on an island in the middle of the river. After coffee, ice cream and a little walk I went to meet another friend at Nation, over a pint. The first outdoor beer with the sun in your eyes is always such a treat. Then I headed home, and I realised I had spent eight hours on the go. I had blisters on both heels, and the sun had turned my shoulders and my nose red, yet I couldn’t be happier. The park near my apartment greeted me with pink magnolia, and the whole day was like a dream. As if this wasn’t enough, tomorrow is supposed to be just as sunny and warm, and I have a childhood friend coming to stay with me. I’m just one big smile at the moment, and I hope some of my happiness rubs off on ye!

Reklame

26 tanker på “Summer Sunday

 1. Oj, det var ekstremt, det! Her er det kanskje ein plass mellom fem og ti grader, men mild vind og nokre få regndropar i lufta. Men eg kan ikkje akkurat klage på det heller.

  Piknik såg skikkleg koseleg ut, særleg med eit kilo jordbær.

  Liker

 2. Så utrolig deilig! Her føles det mest som om november har overtalt april om å få være vikar. Krysser fingrene for at våren plutselig eksploderer litt her også!

  Liker

 3. Kanske har jag inte kommenterat hos dit förut? Jag har kikat in på ditt Parisäventyr lite då och då. Paris är en fantastisk by och du skildrar den så vackert!

  Liker

 4. Å, så helt fantastisk! Jeg skal på en weekend-tur til Paris, reiser i morgen, og reiselysten blir aldeles ikke mindre av dine innlegg :) Selv om yr ikke akkurat spår sommervær i Paris nå til helgen dessverre, så er det sikkert mer vårlig enn Oslo (skal lite til for å si det sånn..).. Ha en fin dag!

  Liker

 5. For en fantastisk dag! I går kveld tok jeg en trikk og gikk jeg rundt i Oslo under en paraply med kjæresten min, spiste Calzone på DeliDeluca (Overpriset) og gikk en tur på Oslo City og brukte litt penger. Det var en ganske hyggelig kveld, men skulle hatt en så herlig søndag som du hadde!

  Liker

 6. for en mirifisk dag! (I dag var det samme). stemningen i markedet Alligre er hver søndag, men på solfylte dager er jeg der som souk, rolig! er at de er jordbær «plougastel» (Britain)? å smake så delikat. litt oliven brød, veldig fristende, og så god i MIDDELHAVET oppskrifter! Bois de Vincennes har greened opp, men så mange gode steder, der er vennlige. Berthillon er faktisk anerkjent og godt plassert, det kan være stor. for meg var det også min første øl på terrassen. men jeg er ikke en forbruker av disse stedene. Gleden var mer å møte deg. kveldsmåltid var fisk og hvitvin og sommer fester som hagesiden. parisiske livet er bra sammenlignet med andre sin livskvalitet. derfor fortsette å nyte i disse dager, idyllisk! men jeg er mer i harmoni til sjøen, på landsbygda i sør. Jeg har allerede drømmer om min kommende ferie på siden av bordeaux på en «surfe spot. (jeg ikke gjør). (det var der, 30. grad, i dag!). ferie nærmer seg, så greit ! god uke til deg.

  Liker

  • Ja, middelhavsmat er godt, og jeg er kjempeglad i is fra Brethillon – det er jo en grunn til at den er så kjent! Det er kjekt å kunne glede seg til sol og varme i ferien. Ha en fin uke, du også!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..