Fem favoritter: April

Det er helg igjen, og våren virker å være på plass i Paris!

Jeg feirer ved å innvie en av de nye (men gamle) kjolene mine, og ved å dele noen godbiter med dere. Her kommer mine fem internett-favoritter for april.

Kunsten til amerikaneren Jason Hackenwerth, som gjerne forestiller bittesmå vesener som lever i havet, og som ofte er laget av ballonger (!). Denne typen ballongdyr er ganske mye tøffere enn sånne dølle pudler man får på sirkus, synes jeg.

jason

Denne humoristiske og nerdete påminnelsen (ettersom det franske senatet i dag bestemte seg for å tillate ekteskap og adopsjon mellom to personer av samme kjønn) om at alle familier stiller likt:

family

Den animerte kortfilmen Destino, et uventet og annerledes samarbeidsprosjekt mellom Walt Disney og Salvador Dali. De startet samarbeidet sitt i 1946, men rakk aldri å fullføre filmen. Først nesten seksti år senere, i 2003, tok Disney-konsernet tak i råmaterialet og gjorde den ferdig. Hver av de to store kunstnerne kommer tydelig frem, samtidig som filmen er noe helt for seg selv.

Hørespillet Neverwhere, som BBC har laget av den helt herlige romanen til Neil Gaiman. Jeg har lest nesten alt denne utrolig dyktige mannen har skrevet, og jeg er radiojournalist og lydentusiast, og BBC lager omtrent utelukkende kvalitetsproduksjoner, så jeg kunne ikke fått en stort bedre blanding… Jeg hadde gledet meg i månedsvis, og da serien endelig ble sendt, var den like stemningsfull og underholdende som jeg hadde håpet! Man kan høre alle episodene gratis her!

Hjemmelagede kattepusballerinas i to varianter fra Scathingly Brilliant.

cattoeshoes

Den ene fremgangsmåten ligger her, og gjelder skoene på bildet, og her finnes en brodert utgave!

Bildene er lånt og linket, så klart.

God helg!

– – – – –

In other words: It’s Friday, and spring seems to have arrived in Paris! I celebrate by breaking in one of my new (old) dresses and sharing my five online favourites for the month of April: The work of american artist Jason Hackenwerth, which tends to represent tiny sea creatures and is often made of balloons (!). This humorous and nerdy reminder (as the French senate decided to allow same sex marriages and adoptions today!) that all families are equal. The animated short film Destino, a surprising and different collaboration between Walt Disney and Salvador Dali. They began working on it in 1946, but never got to finish it. Almost sixty years later, the Disney company finally completed and released it. The radio drama Neverwhere which the BBC has adapted from the superb novel by Neil Gaiman. As a radio journalist and sound enthusiast who also loves everything that man has ever written, I couldn’t be happier. All six episodes are available here! Finally, two DIYs which result in adorable cat ballerinas, from Scathingly Brilliant. Happy weekend, everyone!

Reklame

18 tanker på “Fem favoritter: April

 1. Tenk at du klikket deg inn på Kolonialen og gadd å legge igjen en kommentar til og med ;). Kjempehyggelig! Og takk for kompliment :). Fin måte å treffe bloggen din på, og den kommer jeg til å bla meg bakover i!
  Har selv bodd ett år i Orleans, er selverklært frankofil, og kjente dermed det stakk litt i fransknerven min da jeg skjønte du er så heldig at du får bo i dette herlige landet! Amuses-toi bien, og så håper jeg at jeg får fortsette å holde øye med bloggen din :)
  Bis – Ane

  Liker

  • Selv takk for veldig hyggelig kommentar! Det skal ikke så mye til for å forelske seg i dette landet og denne kulturen… Du får selvfølgelig gjerne følge med videre- velkommen skal du være! Fortsatt god helg!

   Liker

 2. Jeg glemte en ting: siden jeg selv en gang var lommekjent i Paris’ gater (og bedårer Rue Mouffetard) har jeg lagt min elsk på Tatiana de Rosnays bok Huset du elsket. En bokanbefaling! Så kan du vandre gatelangs i kjolene dine og drømme deg tilbake til fordums tider. Det gleder i hvert fall jeg meg til å gjøre, neste gang jeg returnerer til byen i mitt hjerte :). Hilsen ei som også alltid går i kjole

  Liker

  • Fort gjort å glemme noe, hihi. Takk for boktipet – det setter jeg alltid pris på, og det er morsomt å lese bøker som utspiller seg i en by man kjenner! Så gøy at du også er ei kjolejente!

   Liker

 3. kjære synne. bloggen din er en solstråle! tusen takk for gode tips. og for de fine kommentarene du har lagt igjen på bloggen min! god lørdag! bisous!

  Liker

 4. en sjøorm, som i ditt land, men det får bli en liten halm er vevd med fargene år 1968, da han var populær på våre strender! oi! for dragen, skjelver jeg av frykt siden jeg vet norske systemet for vakre farger, gleder jeg meg! … trekanten med geometriske symboler (mann kvinne barn) kan ha basen som brettes over toppen! og i dette tilfellet, er det ikke en symbolsk reversering av pyramidene (baserte sosiale elite i samfunnet). men det er en gryte (timeglass) papir! «bevegelse av lysene» French har mistet sin bravur … og Senatet setter oss i en humbug av et moralsk problem …..
  den animerte kortfilm Destino er et vidunder av intelligens, og jeg vil ha mer for plébicite!
    endelig, jeg er ganske fancy for, positive katt sko (ja, du kan tro meg!)
    du spilte Vel, bra, denne gangen i fortsatt, ja!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..