Rue Mouffetard

Vil du bli med på rusletur? Like ved universitetet mitt ligger en kjempekoselig gate.

CIMG4265

Den begynner ved en gammel kirke, og på plassen utenfor er det grønnsaksmarked hver formiddag.

CIMG4272

CIMG4273

CIMG4275

Derfra kan man følge Rue Mouffetard oppover en lang, slak bakke. Veien er smal og dekket med brostein, slik jeg aller helst vil at de skal være.

CIMG4256

Om morgenen våkner alle de små butikkene og bistoene til liv.

CIMG4243

På bildet ser man en slakter og en grønnsakshandel, og her ligger det i tillegg flere ostebutikker, en sjømatspesialist, flere boulangeries, en knøttliten kaffebar, en chocolatier, og selvfølgelig flere vinhandlere. Alt som trengs for å nyte livet, med andre ord!

Som nordmann er det vanskelig å bli vant til all vinen som bare ligger i kasser og smiler på gata.

CIMG4245

Ikke alle husene tåler tidens tann like godt, men de er fortsatt i bruk – jeg har selv spist lunsj her inne. Franskmenn er ikke redde for å utsette renoveringen og bruke lokalene i mellomtiden!

CIMG4237

Andre bygg har gamle detaljer som det er fint at de får beholde.

CIMG4239

CIMG4241

CIMG4247

CIMG4253

Jeg er litt svak for høye, smale, grønne dører…

CIMG4248

…og for digre, røde nøkler…

CIMG2009

…og ikke minst for små smug som sniker seg ut på tvers i begge retninger. Jeg elsker sånne!

CIMG4246

På en vegg henger restene av et gammelt og morsomt reklamemaleri…

CIMG4249

…og i likhet med den nedre delen av veggen, har andre steder fått mer midlertidig utsmykning.

CIMG4266

CIMG4271

Om vi blir småsultne kan vi stikke innom det knøttlille paihuset, som jeg har skrevet litt om her.

CIMG2012

Forrige gang jeg var innom, spiste jeg pai med spinat og feta – nam! Det er alltid så vanskelig å velge, så jeg trøster meg med at jeg kan gå dit igjen og igjen, og kanskje rekke å smake på alt!

Det ville nok ikke være så lett å velge her heller. Meny-bonanza.

CIMG2010

Omtrent alle gatelykter i Paris er pene. De i Rue Mouffetard er ikke noe unntak.

CIMG4264

På begge sider av gata bor det en masse folk. Det er sånt jeg glemmer iblant, hihi. Sist jeg gikk her, så jeg en femåring med krøll ved ørene vinke farvel til faren sin da han gikk på jobb – slike småting minner meg på at alle rundt meg faktisk lever livene sine, de også!

I etasjene over de sjarmerende butikkene ligger drøssevis av små leiligheter hvor folk ler og gråter og hviler middag og betaler regninger og drikker te og pynter opp i vinduene sine.

CIMG4258

CIMG4263

Er vi skikkelig heldige, bryter sola igjennom skylaget når vi er på toppen av bakken.

CIMG1998

CIMG2016

Takk for turen! Rue Mouffetard er en gate verdt å gå!

– – – – –

In other words: Would you like to go for a stroll? This is one of my favourite streets in Paris. Rue Mouffetard starts right by my university, where the old church oversees the vegetable market each morning, and runs up a hill. It is narrow and cobbled, like all the best streets are. On both sides there are charming details and pretty colours and windows with plants. Little shops sell cheese, chocolate, coffee and wine. Enjoying life is not hard in this country! Choosing from those menus might be difficult, though. I love the little pie place – I hope I’ll get around to tasting all the vegetarian options before I move back to Norway! The old bowling advertisement and the recent street art work well together. There are lots of people living here, and the last time I walked this street I saw a toddler with curls wave goodbye to his father when the latter left for work. Those little moments remind me that everyone around me is also leading their lives! Behind these windows there are people taking naps and drinking tea and paying bills and making a mental note to water the plants. If you’re really lucky, the sun will poke through the clouds when you reach the top of the hill. Thanks for the company! Rue Mouffetard street is worth walking!

Reklame

24 tanker på “Rue Mouffetard

 1. Det nest nederst bildet er uendelig vakkert! Hele gata ser veldig hyggelig, koselig og fin ut, og du får det til å føles som om jeg faktisk blir med på en liten tur. Herlig. :)

  Liker

 2. Å, jeg likte navnet på den gata veldig godt! Også så den jo utrolig koselig ut. Ekstra fint å få være med på små rusleturer gjennom bloggen din når jeg ikke har anledning til å besøke deg. Men en dag håper jeg vi kan rusle der sammen helt på ordentlig!

  Liker

 3. det er som roen i livet i en provinsiell by!
  Jeg liker de tre skodder photo 23 (huset innvandrer forfedre) og foto, så flott 24 en guddommelig solen!!. det føles som en aura av ferie invitasjonen, som var tid til å leve og lære. Jeg stopper før det er på flaskene for å verifisere adresser til lokale vine .. Jeg fortsetter å spasere og nyte lukten av gamle husvegger … med dette Fint av paris!
    Så kom igjen, er det som om du tok oss for en tur….

  Liker

 4. Åh, for en koselig gate! De fleste gater burde se litt slik ut, altså. Noen ganger blir jeg så glad av at byer faktisk er slik jeg vil de skal være, og denne gata var minst like Paris i virkeligheten! <3

  Liker

 5. Kjempefine bilder! Lengter litt tilbake til Paris hver gang jeg er innom bloggen din :)

  Forresten tror jeg kanskje at jeg har «konversert» med søsteren din ifm en bestilling av konferanserom på et hotell sentralt i Oslo – kan det stemme? Regner med at navnet hennes ikke er sååå vanlig?

  Hun var (er!) i såfall kjempehyggelig, og veldig enkel å «gjøre business» med :)

  Liker

   • Må bare si at jeg aldri kom meg til det møtet vi skulle ha der, da jeg fikk omgangssyken i stedetfor :( Og hun som hadde lovet meg kake og alt!

    Jaja, som sagt satt jeg igjen med et godt inntrykk, så kanskje jeg får lov til å bestille møtefasiliteter der en annen gang også :)

    Liker

 6. Eg har ein draum om at eg ein dag skal vandre i slike gater i dei finaste kjolane mine, eller den mest behgelege buksne mine med dei finaste skorna mine og dei mest vintageaktige veskene mine, med ei slik fin hue på toppen av hovud og berre vandre gjennom gatene i Paris ein sval haustkveld. Eg har ein draum, og når eg ser på desse bileta er det nesten som eg kan ta på den. Nesten! :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..