The Greenest Day of the Year

Happy Saint Patrick’s Day, alle sammen!

CIMG5007

Flagget er heiset, ukens ord er «Paddy» og jeg hører på denne spillelisten for anledningen. Hurra!

17. mars er altså Irlands nasjonaldag, og jeg lengter alltid litt ekstra tilbake til Den grønne øya på denne dagen. Jeg har bodd der i et år, vet dere! Jeg elsker markeringer av alle slag, og hadde håpet at det var nok irer og andre entusiaster i Paris til at jeg kunne se en Paddy-parade i dag, men det er visst ikke noe opptog her. Da blir jeg inne og vifter med flagget for meg selv, haha.

Jeg inviterte i alle fall til en liten «apéro» i går kveld. Vi var til sammen ti stykker i min tjue kvadratmeter store lille leilighet. Intimt og veldig koselig! Jeg kan jo ikke bake her, ettersom jeg ikke har stekeovn, men vanligvis pleier jeg å invitere på scones (for det spiste jeg der hele tida, hoho) eller kake med grønn glasur. I år nøyde jeg med med å skaffe drikke, snop og snacks. Det skulle vise seg å være vanskelig å finne grønt godteri, men jeg lyktes til en viss grad!

CIMG5014

Jeg iførte meg min kanskje aller fineste kjole. Grønn er jo favorittfargen min uansett, og jeg blir øyeblikkelig og inderlig glad når jeg setter på meg denne! Fine kjoler burde være tilgjengelig på resept.

CIMG5018

Gjestene hadde også fått beskjed om å kle seg i grønt, og folk fulgte opp som best de kunne. Ida påsto i forkant at hun ikke hadde et eneste grønt plagg, men det viste seg å være løgn, så hun slapp inn. (Har dere besøkt den flotte bloggen hennes etter at hun pusset opp, eller? Anbefales!)

Etterhvert ble vi en variert gjeng fra landene Frankrike, Norge, Russland, Mexico, Tsjekkia og Sverige, som alle skålte sammen for å feire Irland. Noe så fint!

Vi var hos meg i fire timer før vi tok turen ut – da klokka slo midnatt, måtte vi jo være på en irsk pub!

CIMG5025

Ahh, Guinness. Jeg blir ikke så veldig mye mer fornøyd enn jeg er på dette bildet.

Jeg nevnte at jeg fant en firkløver forleden, sant? Nå har den ligget i press en stund, og her er et bildebevis! Kløver, eller shamrock som den heter i Irland, er nasjonalsymbolet på dette nydelige landet. Ekstra passende å vise den frem på en dag som denne, altså!

CIMG4989

Jeg vet ærlig talt ikke helt hva jeg skal gjøre med den, men jeg føler på meg at den vil bringe lykke.

«Luck of the Irish» er et eget begrep. Kanskje litt av den har smittet over på meg? De føler seg så heldige der ute på den smaragdgrønne øya si, og det har de all grunn til. (Dessuten har de leprechauns som sørger for at ting går veien!) Jeg føler meg også veldig heldig som har fått bo der et år, og muligens blir det flere i framtida.

My beloved Isle of Éire, jeg savner deg. Gratulerer med dagen!

– – – – –

In other words: Happy Saint Patrick’s Day! The 17th of March is the national holiday of Ireland. As I’ve lived there for a year, this day is important to me. I love all kinds of celebrations, and I was disappointed to learn that there is no parade in Paris, but last night I invited friends over for an «apéro». Normally I bake something, like the type of scones I always ate when I lived there or a cake with a green glaze, but here in Paris I have no stove. The simple solution: Snacks and sweets! I put on my green dress, which always makes me instantly happy. Pretty dresses should be available on prescription! My guests also wore green (even Ida, who said in advance she had no green garments, found something!), and we listened to my playlist and had a good time. We represented many different countries (Norway, France, Russia, The Czech Republic, Sweden and Mexico), but we all came together to celebrate Ireland – how nice is that? Around midnight we went to an Irish pub in the neighbourhood, and I had Guinness, of course! I don’t get much happier than I am in the photo above. I’d also like to share the four leaf clover that I found recently! Good timing – the shamrock, as they call it in Ireland, is their national symbol. I’ve pressed and flattened it, and here’s proof! I’m not sure what to do with it as this point, to be honest, but I hope it will bring good fortune. «Luck of the Irish» is a whole thing, and maybe some of it rubbed off on me? The Irish are so happy and feel so blessed on their Emerald Isle, and for good reason. What’s more, they have leprechauns working in the shadows! I feel lucky to have lived there, and maybe I’ll do so again one day. My beloved Éire, I miss you. Congratulations on this happy day!

Reklame

15 tanker på “The Greenest Day of the Year

 1. god «st Patrick» dag!! Eller kan – være ou- vert som «itsrack» : («ler han» …) spøk / gåte:
    – «En Fransk, en Ire og en Jøde har veldig ekstremt tørst, veldig tørst!
  hva gjør de?
  vil den franske drikke vin, vil det irske drikke en «Guinness»
  og jode konsultere sine huselegen for å finne ut om han har diabetes ….
    (Vel, jeg kan være den eneste personen som er autorisert til å foreta en slik egenskap av humor)
  så det var godt å vite at du likte «Guinness»!
    det vil si den grønne Irland Jeg støtter banner bokstavene for bare whisky som jeg liker: «Paddy»!
    de «calissons» kunne bli nyte spist selv for dem, på en annen måte? (Sweet hvitvin)….. ha!! du nettopp har fått av en vits om restauranten i «le Marais» (- «her det taler alle språk»! ..).. ha en god begynnelse universitet kurs.

  Liker

  • Haha, nei, det er ikke så mange som kan spøke på den måten, men du er blant dem!
   Jeg er kjempeglad i Guinness, og irsk whiskey er også veldig godt!
   Calissons med grønn glasur passet bra for anledningen, ja.
   Ha en fin uke!

   Liker

 2. Flott at du har feiret dagen! Sånn skal det være. Bra du markerte dagen i grønt. Det gjorde jeg og: grønn tsjorte, hvor det stod Dublin 2011 på t- sjorta. Weee. Kos deg masse videre i uken som kommer:-D

  Liker

 3. Eg er så einig så eining. Fine kjolar burde fåast på resept. Og din sin var jo kjempefin! :D Eg har aldri vore til Irland, men eg kjenner på meg at der er ein stad eg burde besøke? Ja, også tykkjer eg du hadde ein koseleg blogg, ja. <3

  Liker

  • Det er et veldig sjarmerende land som jeg absolutt anbefaler å besøke! Det er praktisk at det ikke er så langt unna!
   Takk skal du ha, så hyggelig. Ha en fortsatt fin uke, Astrid!

   Liker

 4. Tilbaketråkk: Paddy’s Day through the years | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..