True x 8

Jeg er blitt utfordret av Tine Katrine og Ragnhild, og serverer herved åtte sannheter om meg selv.

– Jeg har aldri prøvd å røyke eller snuse. Det har aldri fristet. Jeg skjønner ikke greia med tobakk.

– Jeg produserer melodier og tekster konstant. De bare dukker opp. Personer og steder som betyr mye for meg, får etterhvert sin egen melodi. Noen ganger hører teksten med, andre ikke. Så utbroderer jeg gjerne; jeg synger inn, skriver ned, finner annenstemmer, synger inn på nytt… Iblant lar jeg snuttene ligge en stund, og så tar jeg dem frem igjen. Jeg kunne sikkert lage fire album på rappen av alt det musikalske materialet jeg har liggende, haha. Det er likevel bare noe jeg gjør fordi det er gøy. Noe jeg gjør nettopp fordi det bare dukker opp.

swirls

– Jeg har aldri plukket et eneste øyenbryn. Jeg tenker heller ikke noe særlig over brynene til folk jeg møter, tror jeg. De bare er der, jo! Om folk ser på meg og tenker at jeg har uryddige, buskete bryn, synes jeg faktisk at det er deres problem i stedet for mitt.

– Jeg er egentlig ikke så glad i slike bloggfenomener som går fra person til person (men jeg byr på sannheter likevel, da!). Jeg har aldri fylt ut en sånn klassisk liste, for eksempel. Jeg tenkte å lage min egen liste etterhvert, for å se om det føles riktigere – jeg opplever det som litt lite kreativt, bare. For to uker siden fikk jeg en hyggelig utmerkelse av Tanketrollet, men det føles ikke riktig for meg å sette av et helt innlegg til et slikt kosept, så jeg benytter anledningen til å takke så mye her i stedet. Jeg må gjøre ting på min egen måte iblant, liksom, og lage blogginnlegg på mine egne premisser. Det bunner vel i at jeg er journalist, tenker jeg, for vi er jo opptatt av kildekritikk og eksklusivitet og en personlig stemme og sånt – og så handler det nok litt om at jeg er så egenrådig også, hoho!

pendant

– Jeg kan sjonglere. Med tre baller foreløpig, og med mål om fire etterhvert.

– Jeg er ikke spesielt begeistret for reality-TV, men jeg har en såkalt guilty pleasure. Den er så til de grader guilty, og den heter Say yes to the dress. Unnskyld uttrykket, folkens, men det er jo snakk om kjoleporno! Utrolige kreasjoner til svimlende priser, som de fleste bare kan drømme om. Jeg kommer nok aldri til å stå hvit brud, så da lever jeg like gjerne gjennom disse damene med vanvittige kjoler og enorme budsjett. Dessuten liker jeg å finne frem min dømmende side når jeg ser på; jeg tillater meg å le litt av de falske puppene og de pinlig tradisjonelle kjønnsrollene («ringer mannen gråtende og tigger om noen tusen dollar ekstra, jeg»). Fascinasjonen for kjoler, derimot, den er helt seriøs!

2012_08_27_16_26_267301123229007714_49427094_Hefe

– Den tredje tåa på den høyre foten min er for lang. Latterlig lang, liksom. Den ødelegger den fine bueformen som foten egentlig skal ha, og gnager inni enkelte sko.

– Det er nå sju uker siden sist jeg så kjæresten min. Det er lenger tid enn noen gang før. Om under to uker kommer han på besøk igjen, og det blir så bra, for dette går på konsentrasjonen løs… Ikke bare føles det veldig lenge, det begynner å føles for lenge. Jeg savner ham sånn! I den forbindelse har jeg skrevet et innlegg som dukker opp om noen dager, som jeg er litt nervøs for å legge ut (har faktisk hatt det liggende i to uker allerede, hihi) – så jeg håper dere tar godt imot det.

Det var alle åtte! På dette tidspunktet virker det som at de aller fleste har fått denne utfordringen, men jeg sender den gjerne videre til dem som vil ha den! Fritt frem, fininger.

– – – – –

In other words: I was challenged to share eight truths about myself.  Here we go: 1) I’ve never tried smoking. It has never been tempting, and I don’t get cigarettes at all. 2) I produce music and lyrics constantly. They just materialise in my head. Important people and places get their own melody after a while. Some times the notes come to me first, and other times there are words which I then find music for. I write it down, record it, find harmonies, record again… I could probably make four albums in a snap with all the musical material I have lying around, haha. It’s just something I do because I like it and because things just keep materialising. 3) I’ve never plucked an eyebrow. I never really think about what others’ look like either. They’re there, and that’s it, right? If someone thinks my eyebrows look bad, I actually think that’s their problem instead of mine. 4) I’m not really a fan of blog phenomena like this. For example, I’ve never filled out one of those classic lists. I just feel like it’s not creative enough, so I was thinking of making my own list some day soon. This aversion might have to do with the fact that I’m a journalist, and we’re very into good sources and exclusivity and personality and those things, but it might also just mean that I’m a little headstrong! 5) I can juggle. 6) I’m no fan of reality TV, but I do have a guilty pleasure which is very guilty indeed. It is called Say yes to the dress. Pardon my French, people, but we’re talking dress porn! Stunning creations with prices that are far beyond reach. I will probably never have a white wedding, so I like to live a little through those ladies with their huge budgets. I also like to let out my judgmental side, because I think it’s allowed to laugh a little at the brides’ huge, store bought boobs, or the embarrassing phone calls with the crying and the begging the husbands for more money. The fascination with dresses, however, is a serious matter. 7) My middle toe on my right foot is ridiculously long. It breaks the nice curve that feet are supposed to have. 8) I haven’t seen my boyfriend in seven weeks. That is longer than we’ve ever gone without seeing eachother. He’s coming to visit me in a little less than two weeks, and that’s a very good thing, as this is starting to get to me. A seven week period doesn’t only feel long, it feels too long. As a result I’ve written a post that I’ll publish in a few days, which I’m a little nervous about (it has in fact been done for a few weeks already). Be kind, won’t ye? There we go, that’s all eight! By the way, I know I’m way behind on this thing (and that has to do with point 4, ye know) – but if anyone else hasn’t done this yet, feel free to go ahead and consider this a challenge!

Reklame

32 tanker på “True x 8

 1. sv:Ja, instagram är en trevlig sak minsann! Åå, vad underbart att bo i Paris, det skulle jag också vilja göra någon gång! Blir väldigt glad för din kommentar, tack! Extra kul att du pratar norska, det är så underbart språk! Ha en fantastisk dag du med :) kram

  Åå, din blogg är mycket fin! Så mysig och härlig.

  Liker

 2. Jeg er ikke så god på disse listene, jeg heller. Jeg føler meg alltid skyldsbetynget hvis jeg velger å fylle de ut, det er jo litt juks? 30-day-challenge.har jeg ikke vurdert engang. Jeg har jo ingenting imot å lage egne lister, men jeg vet ikke helt …

  Jeg har heller aldri prøvd å røyke (eller snuse for den slags skyld).

  Liker

 3. Fine sannheter! Noe jeg kjenner meg igjen i, mye jeg synes er hyggelig å høre om deg. Håper du holder ut de siste to ukene før kjærestebesøk, jeg skjønner deg godt! Jeg har aldri vært så lenge borte fra kjæresten min (i løpet av en god del år nå), tror kanskje fire uker er rekorden. Satser på at gjensynet blir ekstra fint! :)

  Liker

 4. Hihi, eg har heller aldri prøvd røyk. Og ikkje har eg nappa eit einaste augebryn, heller: nokre ting er berre litt for dumt. Og eg òg er veldig skeptisk til fenomenet blogg-utfordring, men eg tykte denne her var so fin at eg måtte slenge meg på.

  Du er flott <3

  Liker

 5. Jeg har heller ikke prøvd å røyke, bortsett fra en gang på hovefestivalen hvor jeg kun gjorde det før å prøve å blåse røyk inn i en såpeboble. Litt i gråsona det kanskje? Og jeg prøvde meg på å nappe høyebrynene en gang, men det var så vondt og forvirrende at jeg slå det fra meg med en gang. Tull og tøys! Syns det er rart at folk bruker så mye tid og penger på øyebryn…

  Liker

 6. Synes slike ting er så gøy, jeg! Man blir liksom litt bedre «kjent» med folk! Huff, er helt fryktelig å ikke kunne se kjæresten sin når man vil synes jeg… 2 måneder igjen for min del!!!

  Liker

  • Enig, jeg synes også at slike sannheter er morsom lesning. Nei, det er ikke noe særlig – jeg føler med deg! Håper dere kan forkorte ventetida med Skype og post og fine natta-meldinger!

   Liker

 7. Ah, så mange herlege sanningar! Du er bra, Synne! Fekk helsing frå Paris i går, det var så kosleg, tusen takk! Det kjem nok ei susande i posten tilbake, frå våren i Bergen :)

  Liker

 8. Hehe, skjønner hva du mener med ferdiglagede lister – men selv ELSKER jeg lister. Føler «ting» blir litt ryddigere sånn. (De har, eller hadde i hvertfall, en liten bok på designertorget som besto av masse ferdiglister man skulle fylle ut. Ønsker meg!)
  Men når det er sagt. Ang punkt nummer tre, som ser ut til å være svært populær hehe, så er det ikke alle som kan ta seg samme luksus. Jeg liker i det minste å ha to øyenbryn; helst et over hvert øye : (

  Liker

  • Takk for kommentaren, Marianne!
   Jeg er også veldig glad i lister sånn generelt, altså (pakkelister, handlelister, lister over gjøremål, over ting som gjør meg glad og så videre), men sånne blogginnlegg som bare består av en ferdiglaget liste som man fyller ut, det er ikke noe for meg.
   Jeg innser selvfølgelig at folk er forskjellige, hehe – jeg kjenner for eksempel flere jenter som ikke barberer leggene om sommeren, og det synes jeg er beundringsverdig, men det er ikke jeg komfortabel med. Man skal selvfølgelig plukke bryn med god samvittighet når det er noe som får en til å føle seg mer vel.
   Det at vi er forskjellige, alle sammen, er jo det som gjør livet så spennende!

   Liker

 9. Har aldri røyket eller snust, jeg heller. Begynte egentlig aldri å drikke heller, det begrenser seg til at jeg kan gå med på å ta et halvt glass champagne på Nyttårsaften, men jeg syns ikke det er noe godt heller (husker jeg ble veldig skuffet første gangen jeg drakk champagne siden det ikke smakte som champagnebrus). Har heller aldri nappet øyenbryn (og burde det sikkert siden jeg har veldig tykke og markerte øyenbryn, men nei, dessuten syns jeg det er mye finere når øyenbryn er markerte uansett). Interessant å lese slike fakta og ha en fin dag =D

  Liker

  • Det er ganske stor forskjell på champagne og champagnebrus, ja, så jeg skjønner godt at det var skuffende! Så hyggelig at vi har flere ting til felles. Ha en fin dag, du også!

   Liker

 10. Jeg liker sånne utfordringer som dette jeg, for det er så morsomt å se hva folk velger å dele om seg selv! :-) En fin måte å bli kjent med bloggere, som kanskje ikke deler ut så mye info om seg selv til vanlig? Jeg har selv utfordringen liggende, jeg må bare finne ut hva jeg vil skrive først :-) Var morsomt å bli bedre kjent med deg gjennom dette! Oi, 7 uker er lenge ja, lengste jeg og samboeren har vært borte fra hverandre er en måned i strekk, når jeg var på rehabilitering på sørlandet, for sykdommen min.

  Liker

 11. Tilbaketråkk: Bicycles, you say? | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..