Rue Dénoyez

Jeg er glad i gallerikunst, og jeg er glad i gatekunst. Jeg ser ingen grunn til at det ene skal utelukke det andre, og Paris har mye av begge deler! Da jeg var på oppdagelsesferd forleden, snublet jeg over en veldig morsom gate. Den viste seg å være en av de få som hvem som helst kan sette sitt preg på. Med andre ord er den ikke regulert av bydelsmyndigheten, så folk kan dekorere den selv, og det har mange definitivt gjort!

Rue Dénoyez ligger i 20. arrondissement, et område hvor mange nasjonaliteter og impulser er representert. Man kjenner det på lukten av tropisk frukt, spennende mat og sterk te som henger i lufta, og man hører det på blandingen av språk som snakkes på gatehjørnene, og man ser det her. De som kjenner Oslo, har kanskje besøkt Hausmania, og der får man den samme følelsen – men dette er altså snakk om en hel gate!

Her lever folk ut sine kunsteriske drømmer ganske kontinuerlig, så veggene endrer seg visstnok hele tida. Jeg gleder meg til å stikke innom med jevne mellomrom… La oss ta en titt på hvordan det ser ut for øyeblikket.

CIMG3016

Legg merke til at mannen til høyre i bildet virker litt mindre begeistret, haha.

Denne lille gatestubben er et fargerikt fyrverkeri, selv når Paris-været er grått. Den er blitt et lappeteppe av estetiske uttrykk, med mange stiler blandet sammen, fra bakkeplan og høyt opp på husveggene.

CIMG3017

CIMG3028

Det er ikke bare maling, tusj og fliser som har funnet veien opp på «lerretet». Folk har hengt opp alskens rare ting! Det hele blir en sjarmerende og uforutsigbar visuell symfoni.

CIMG3019

CIMG3034

På mange av bilstolpene har noen festet store blomsterpotter, som igjen har fått dekor.

CIMG3020

CIMG3021

Byggene på begge sider skjuler både kaféer, foretak og leiligheter. Kanskje er det litt ekstra morsomt å komme hjem fra jobb når inngangspartiet ditt ser slik ut?

CIMG3024

Noen lokaler huser fargerike foretak som passer godt med omgivelsene…

CIMG3026

…og andre virker mer malplasserte, men trives forhåpentligvis med beliggenheten likevel.

CIMG3027

En kafé med uteservering hadde sine egne farger og sitt eget ridedyr.

CIMG3023

Noen utsmykninger så helt nye ut. Lurer på hvor lenge denne engelen forblir uskyldsren?

CIMG3022

Det var flere ting som tydet på at noen hadde bidratt ganske nylig. Fuktige sjablonger og tomme spraybokser, for eksempel. Eieren av denne var kanskje ikke like uskyldig, hoho.

CIMG3032

Figuren ved gateskiltet har dessverre mistet både armer, ben og hode i sin iver – men om jeg kjenner miljøet rett, tar det nok ikke lang tid før den blir utbrodert eller erstattet!

CIMG3025

I kveld skal jeg forresten se en mer klassisk type kunst, i form av Hopper-utstillingen på Grand Palais. Spennende! Variasjon er livets krydder, er det ikke så?

– – – – –

In other words: I like art, and I like street art. I don’t see why one or the other should be excluded, and Paris has lots of both! When I was out exploring the other day, I turned a corner and found myself in one of the streets where this kind of artistic expression is allowed, and this is what it looked like! A colourful and varied world, full of different styles and fun details. There are businesses and cafés as well as apartment buildings. Some shops really fit in, and others seemed rather out of place – but hopefully they are all happy with their location. One of the cafés had its own horse, which certainly seemed at ease. Although the man on the uppermost photo doesn’t look too thrilled, I hope that the inhabitants of this street like the decorations; it might be even more fun to come home from work when your door looks like fireworks! I definitely enjoyed having a look at all the art and all the whimsical objects on the walls. Some pieces looked like they were recently finished, and I found evidence that someone had been spraying and smoking not long ago, haha. Rue Dénoyez is found in the 20th arrondissement, and it is worth a visit if you like this kind of aesthetics.

Reklame

18 tanker på “Rue Dénoyez

 1. Som du nog vet är jag ocksà intresserad av street art – pà rätt plats. Rue Dénoyez har en blandining av bàde det bästa och ren tagging, men bàde och passar här.. och som du säger, nästa vecka ser det förmodligen annorlunda ut. Jag har gjort nàgra poster om street art / urban art / graffiti… och när jag ser pà min besöks-statisitik, är det det som folk mest har sökt efter – mycket mer än efter Notre Dame, Montmartre.. .:-)

  Liker

  • Ja, jeg har gledet meg over mange interessante street art-innlegg hos deg… Så morsomt at søkerne er interesserte i det! Kult at Paris kan by på både klassiske og mer moderne attraksjoner, synes jeg!

   Liker

 2. Jeg elsker kunst av alle former selv, men har vel et ekstra brennende hjerte for gatekunst og det har jeg som lokalpolitiker aldri lagt skjul på i bystyresalen. Og jeg elsker lovlige vegger og fargerike innslag i bybildet som denne gaten her, fantastisk! Synd at det har blitt forbudt så mange steder i Norge. Vi hadde en helt super park i Stavanger for noen år siden, dessverre har de innført nulltoleranse her også.

  Liker

  • Så gøy at du brenner for dette, og at du bedriver lokalpolitikk! Det er et veldig godt initiativ, og jeg har også mange år som ungdomsrepresentant i kommunestyret og fylkestinget bak meg.
   Helt enig, slike fristeder er flotte! Synd at det blir færre av dem, men vi får håpe at vinden snur etterhvert som folk blir mer vant til og glade i slik estetikk.
   Fortsatt god helg!

   Liker

    • Ja, det er fine erfaringer å ha! For min del var det i oppveksten og ungdommen, altså… Før man tilhørte partier. Jeg representerte først oppvekstsenteret mitt i Løten BUK, og så kommunen min i Hedmark UFT. Beklager misforståelsen, jeg burde sikkert ordlagt meg annerledes – men det er fortsatt verdifull innsikt, hihi.

     Liker

 3. Så utrolig gøy med farger <3

  Jeg likte det veldig godt jeg, men tror ikke jeg ville hatt det på mitt hus/leilighet.. Men absolutt kult å se på det:) Har sett en dokumentar om folk som tagger, og mye av det er jo faktisk lekkert å se på:)

  Ønsker deg en flott dag i Paris.. "sukk"..

  Klem fra Elverum, høhø:D THE CITY liksom!!

  Liker

 4. du vet min mening, så noen inntrykk liksom rotete ( en désordre). er at jeg ikke ønsker å være uhøflig:gate kunts – her er som en realisme som drømte umulig .. her ingen spor av transcendens …. menneskelig fantasi, som ikke modellere ikke verb. Alle forskjeller er i verden, og absolutt respektabelt, jeg foretrekker intelligens i naturen noen ganger! Jeg er glad jeg så nær utstillingen vil hopper.elle meg som unik. Du har en flott tid på den ene eller den andre kan være du er en av de mutanter som ikke mister hodet tanker for denne type uttrykk rock.? dessverre for meg det vil miste !

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..