Advent

Nå, dere. Nå er ventetida offisielt i gang, og jeg ønsker den velkommen.

CIMG2224

CIMG2225

Ukens ord er på plass, og jeg har byttet ut den grønne kjolen med den blå. Ikke bare fordi jeg synes den dype blåfargen passer godt til denne tiden av året, men også fordi at jeg har hatt på meg den grønne kjolen i dag! Jeg har altså feiret første desember ved å svinse rundt i solskinnet ikledd min fineste kjole, og det har føltes riktig bra.

Dette blir en annerledes adventstid for meg, blant annet fordi det mangler snø ute og pynt inne, men det er jo forventningen det handler om i førjulstida. Den er så definitivt til stede, ikke minst ettersom jeg skal hjem til jul – det må være et av de fineste uttrykkene som finnes i det norske språket. Så mye glede og tradisjon og savn og kjærlighet og motivasjon i tre små ord. Åh, som jeg ser frem til å sette føttene på snødekket, norsk jord 21. desember!

Jeg har fått adventsluksus hjemmefra som setter stemningen i mellomtiden. For en uke siden lå det en stor konvolutt i postkassen, og den inneholdt et julehefte, 24 buttons (morsom idé – jeg brukte den første i dag, så klart!) og en flaxkalender (hvis jeg skraper frem en halv million, skal jeg fly hele familien til Paris). I morges hadde jeg familien Duck til bords da jeg spiste frokost, og det var riktig hyggelig.

CIMG2165

I tillegg til denne forsendelsen har jeg fått pakkekalender hjemmefra. Mor er nok kanskje verdens mest omtenksomme menneske. Jeg har ikke plass til å henge alle posene opp på veggen, så de får bo i en kurv med sløyfer inntil videre.

CIMG2170

Jeg har åpnet første pakkepose i dag, naturligvis, og den inneholdt en lilla løper og to lilla telysholdere, som her poserer villig vekk sammen med en flaske Julebrus. (Ja, Julebrus, med J, for det er et egennavn – det finnes bare én, og det er denne!) Jonas hadde med to flasker til meg sist han var på besøk. Så snilt! Jeg har drukket en flaske i dag. Jeg drikker ikke egentlig brus, men hallo! Dette er barndom på flaske!

CIMG2230

I tillegg fikk jeg en kalender av Jonas også, og han fikk to i retur, men litt må man holde for seg selv. Vel, den ene skulle jeg gjerne vist dere, for den hadde Nintendo-motiv (men jeg glemte å ta bilde av den før han fikk den med seg, haha)! De har så mange morsomme sjokoladekalendere her! Jeg kan i det minste vise frem min egen. Hvorfor er de ikke så fine i Norge?

CIMG2167
Jeg har altså fire (!) kalendere i år, og er mer enn klar for en annerledes, fransk førjulstid.

Hei, desember. Du og jeg skal få det fint fremover.

– – – – –

In other words: Advent is here! I welcome this season with open arms, a blue dress and the Norwegian version of «December» as Word of the Week.  This advent season is going to be quite different from what I’m used to, mainly due to the lack of snow in Paris and the lack of decorations in my apartment. However the whole point of advent is expectation, and there is no lack of that particular sentiment! I’m going Home for Christmas – this expression is such a beautiful one. So much joy, tradition, love and longing in three little words! I can’t wait to spend Christmas among snowflakes and loved ones. However I’m really looking forward to the coming weeks, and I have been sent and given things from home which have brought the Christmas spirit with them. My mother sent me a comic book, countdown buttons (I wore the first one today, of course!) and a scratch calendar (if I win half a million kroner, I’m buying plane tickets for my family). Also, because my mother is one of the most considerate people on the planet, she’s made me a gift bag calendar. The first bag held two pretty tea candle holders which are seen posing eagerly with some Christmas soda. The bottle is one of two that my boyfriend brought with him on his last visit, and it tastes like good memories. He’d also made me a calendar, and he was given two in return, but some things are best kept between the two of us. However I would have liked to show you a picture of the Nintendo chocolate calendar I gave him, but I forgot to photograph it before he left! There are so many fun calendars here! At the very least I can share my own Disney chocolate calendar, which I haven’t seen in Norway. Lucky me now has no less than four calendars – needless to say, I am ready for advent. Hello, December. We are going to have fun toghether.

Reklame

28 tanker på “Advent

 1. Jeg ønsker deg å starte, så unik og vakker denne Advent fra paris. meg selv, tortur jeg hodet i å forstå hvordan vi beveger oss fra ord til » Issaie», «st jean Baptiste», og» hellig jomfru Marie».men jeg stoler pa fremover. med all min styrke, jeg tror pa . Det er enkelt og vakkert i ditt hjem., og blå på hvit bakgrunn er horisonten (space ,»med tid) (som returnerer til menneskelig tanke på tiden det gir plass) .

  Liker

 2. Så snill familie og kjæreste du har som sender kalender til deg! Jeg har ikke adventskalender i år, hvilket er litt trist. Men jeg har tenkt å lese «A Christmas Carol» innimellom eksamenslesingen, så det blir nok veldig hyggelig likevel! :)

  Liker

 3. Det ser ut for meg som om moren din har tenkt på det med stemning og forventning i den fine kalenderen hun har laget til deg :)
  Kos deg og så kan du glede deg til velfortjent juleferie hjemme i Norge snart :)

  Liker

 4. God søndagsformiddag! Så mange fine kalendere du har Synne!! Lilla lys og duk passer jo så bra nå i adventstiden- så det var jo en kjempefin gave å få i første luke. Det pynter opp. Jeg har åpnet luke nr 2 i kalenderen fra mams, paps og Rasmus i dag. Det er så koselig med adventskalendere.

  Ha en fin søndag videre!

  Liker

 5. HURRA for adventskalendere!! Jeg har ingen egen selv, men adventsstemningen er ganske stor ellers i kollektivet slik at jeg lider ingen store savn. Dessuten har jeg bestemt meg for å tegne inn et lite rødt hjerte på vår felles kalender for hver dag frem til den 24. En liten adventskalender i seg selv, som om det kanskje bare er på en måte.

  Liker

 6. åh mange fine adventskalendere. jeg har en som jeg fikk av venninnen min. den er hjemmelaget og hver luke inneholder ting hun liker med meg. akkurat noe sånt jeg trenger. har også en pakkekalender hjemme hos familien min, jeg fikk første pakke og det var en liten nemi-bok.
  sv: tusen takk for kommentaren din<3 selvsagt er det bedre sent enn aldri, jeg blir bare glad. oslo er veldig vakkert om høsten.

  Liker

 7. Ja, det finnes bare en Julebrus! Hihi. Tenk at det er desember allerede. Her lukter det kongerøkelse nå, og jeg teller ned til ferien. Hemmat tell jul. Det blir fint, det.

  Liker

 8. Så koselig:) Skikkelig julestemning! Og for en fantastisk fin kjole! Kongeblå er så nydelig. Det er koselig å pynte seg litt ekstra i desember selv om det er litt kaldt. Ha en fin første søndag i advent!

  Liker

 9. Så mange fine julekalendere. Det er noe jeg aldri går lei av. Denne helgen har jeg jobbet, og det har vært så fint å gå hjem i masse snø til en skikkelig fin julekalender, pyntet hus (trist at jeg ikke fikk være med på akkurat den delen – men det er fremdeles ting som mangler, og jeg skal pynte rommet mitt så fint med det vi har igjen) og julekaker.

  Det er ikke alltid bare bare å feire jul i et helt nytt land – det er noe jeg selv har gjort, og det i land med ganske annerledes tradisjoner enn i Norge. Min første jul i utlandet var i Jordan for 9 år siden. Lå på stranda og bada på julaften – ingen Tre Nøtter til Askepott, ingen pinnekjøtt og ikke noe snø. Året etterpå var jeg i USA. Der var det heldigvis både julepynt (fantastisk hvordan de pynter husene og hagene sine – kommer aldri til å glemme det), MASSE MASSE snø og pinnekjøtt, men likevel en del annerledes enn å feire hjemme i Norge.

  Jeg håper at du greier å gjøre det beste ut av adventstiden din i Paris, og så håper jeg at du får opplevd snø før du reiser hjem til Norge. (Eller så kan du eventuelt lage snøflak selv av papir, slik en ofte gjorde på barneskolen. De slår aldri feil).

  Liker

  • Samme her, kalender hører med! Håper du kan kose deg med å pynte rommet ditt, og nyte julestemningen både ute og inne.
   Oi, Jordan, så spennende! Strandliv og julefeiring er liksom ikke helt kompatible i en nordmanns hode… Jeg har feiret i Irland og USA, og det blir jo alltid jul på en eller annen måte, men du har så rett i at det blir annerledes uansett.
   Haha, jeg kan ha papir-snø som nødplan! Takk for tipset!

   Liker

 10. Kjenner igjen følelsen av å komme hjem til jul. Bor i Norge nå, men bodde en periode i Brussel. Når flyet gikk inn for landing på Gardemoen var kontrasten tydelig. Så mye grønt blant det hvite :-) Grantrær med snø. Og så trehus-bebyggelse…. Kom i julestemning med en gang.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..