Franske hverdagsgleder

I går kveld reiste Jonasflotte hjem til Oslo, og det var selvfølgelig kjedelig, så i dag setter jeg opp en liste over ting som gjør meg glad for tida. Det er tross alt mange flere grunner til å smile enn til å være trist, så her kommer noen punkter som perler på en snor.

Jeg gleder meg over…

– Å høre på metal når jeg lager middag.

– Små, søte butikker som har det fint inne og fint ute.

– Nytromlet, varmt, velduftende sengetøy. Jeg har ikke vaskemaskin her borte, så jeg bruker et vaskeri rett nedi gata. Der er det folk døgnet rundt, for det er visst ganske vanlig at pariserne ikke har sin egen vaskemaskin. Jeg hadde aldri brukt tørketrommel før, men jeg ble fort glad i varmeeffekten den har!

– Pene papirservietter som jeg kan ha i veska.

– At jeg husket å kjøpe nye kaffefilter før jeg gikk tom. Voksenpoeng!

– Nerdete strømpebukser med piksler i hundetannmønster.

– At det bare er en uke igjen til Halloween, og at det er to måneder til julaften.

– Kruttsterke espressokopper etter krevende skoledager, ofte servert med en liten kjeks ved siden av.

– Fine postforsendelser fra snille folk. Tusen takk!

– Ukens ord, som får henge på veggen litt til, selv om Jonasflotte har dratt. Æ’en måtte jeg lage selv. Jeg klippet ut en Ø og en Å i samme slengen, så nå er jeg enda mer klar for å skrive hvasomhelst.

– At Hobbiten snart kommer på kino, og at Kaizers Orchestra og Kvelertak slipper nye plater.

– Fine bakeri-fasader som folk gjerne står i kø utenfor. De trenger baguettene sine, må vite!

– Gamle menn med hatt og stokk som leser grafiske romaner på biblioteket.

– Fint lys over jernbanen i utkanten av byen.

– At et par nære venninner kommer til Paris i desember.

– Kveldskos i form av tørkede aprikoser, hasselnøtter og grønn te med mynte, samt en god serie.

– Morsomme lingvistiske sammenhenger mellom det norske og det franske språket.

– Papirpose med Harry Potter-motiv hos skolebokhandelen.

– Rosévin i kjøleskapet.

– Sjarmerende detaljer i bybildet. Denne er praktisk i tillegg!

– Å sette på meg knestrømper som har hengt på håndklevarmeren på badet, ikke fordi de var våte eller noe, men fordi at man noen ganger har lyst til å sette på seg varme knestrømper.

– Et hjerte i bunnen av tekoppen. Man behøver ikke mange clairvoyance-timer for å se denne.

– Laksepålegg. Sånn paté, liksom. Jeg husker det fantes i Norge på et tidspunkt (det het Havbris, og i TV-reklamen var det en diger pingvin), men så ble det borte. Jeg syntes det var kjempegodt, og her får jeg tak i det! Nam!

– Pene trær i nabolagsparken.

– Frokostblanding med yoghurt naturell, kaneldryss (så klart), rips og granaleple. En god på dagen!

– At franskmennene selger (og jeg kjøper) sennepsglass med Asterix og Obelix på.

– Lønningsplaner; snart skal jeg unne meg en ny leppestift og en bok jeg har ønsket meg lenge.

– Kastanjer.

– Høy, klar, knallblå høsthimmel.

– Fløyelsvirvel i kaffekoppen når jeg føler for å bruke melk.

– At Jonasflotte kommer på besøk igjen om tre uker. I den store sammenhengen er det jo ingenting!

-Hyggelige helgeplaner.

Din tur! Hva gjør deg glad for tida?

——

In other words: My boyfriend flew back to Norway yesterday evening, and obviously that’s no fun. I make up for it by listing lots of things that make me smile. There are always more reasons to be happy than there are reasons to be blue! The photos largely speak for themselves, and here are the other points on my list: Fun connections between the French and the Norwegian language – Breakfast cereal topped with natural yoghurt, cinnamon (of course), red currants and pomegranate – Fun plans for the weekend – That my boyfriend will be back again in three weeks, which is nothing, really – Clear, blue autumn skies – Salmon spread, which we don’t have in Norway – Two dear friends planning to visit Paris in December – That The Hobbit film is out soon and that two of my favourite bands have new albums on the way – Snail mail from friends and readers – Having a bottle or rosé in the fridge – Clothes fresh out of the dryer – That we’re only one week away from Halloween, and two months away from Christmas – Seeing old men with a hat and a cane reading graphic novels at the library – Listening to metal while cooking dinner. What makes you happy these days?

Reklame

17 tanker på “Franske hverdagsgleder

 1. Dette gjorde meg skikkelig glad. Ekstra fint å lage slike lister for å minne seg selv på alt det gode man finner rundt seg. Og jeg hadde også kjøpt Asterix og Obelix-sennep!

  Liker

 2. Å! Dette var en fin dose gode tanker! Jeg blir så inspirert av listene dine, jeg får lyst til å løpe ut og ta bilder av alt fint og jobbe litt ekstra for å se alt det gode i livet. :) Du spør hva som gjør meg glad for tida: Jeg blir glad av å holde hodet over vannet på både nye jobber og studiet, av mannen min som jeg nesten er ekstra glad i for tida (etter sju år), av sjokoladekjeksene jeg snek til meg nå, av den grønne kofferten jeg pakker i nå (liten bloggelesepause) og aller mest av planene jeg har for helga. Jeg har nemlig tatt ferie i noen dager, og skal på tur!

  Liker

 3. Det er bare å si: min åtte dagers ferie i slutten av denne uken, og til slutt, hvis været er ganske tid i solen en liten tur til Normandie kysten eller på landsbygda kutte litt i min. hage. ta en bok fra biblioteket «Amalie Skram» (min første). se en utstilling maleri eller teater. male taket et lite hus., men jeg hadde en deilig søndag og kjøpte sitrustrær og roser. og kanskje for å forberede mat for Synne fransk hushjelp hvis hun er villig til å lære? det er også Salon du Chocolat i Paris! og spesielt få billetter for november jazz’klezmer god uke! uansett, vi er på din side og wraps lister, som er ditt, og praksis.
  god helg, jeg tror det vil være kaldere temperaturer!

  Liker

 4. Å, så masse fint! Kunne verkeleg tenkt meg papirlommetørkle med marihøne på. (eg har alltid vore glad i marihøner). Eg mp forresten legge til at eg dumpa over eit bilete av deg og Jonas her om dagen (på face ja) og de berre strålar og er så herlege og de må faktisk vere eit av dei finaste para eg veit utan at eg eigentleg har møtt begge partar.
  For tida gjer skulen meg glad (og litt frustrert), kjærast gjer meg glad, og det faktum at eg for første gong på så lenge eg kan hugse skal ha ei helg der vekkeklokka ikkje skal vekke meg.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..