Bonjour de Paris

Nå sitter jeg på en kafé i krysset der Rue de Faubourg St. Antoine og Avenue Ledru Rollin møtes. Lange gatenavn hører med her; Brugata og Engveien blir for enkelt, hoho… Jeg er omtrent fem minutters gange fra min nye leilighet, og har spist min første franske frokost (baguette med egg, ost og grønnsaker, juice av appelsin og aprikos, espresso). Jeg har sittet her en stund, og sett på regnet og menneskene utenfor vinduet, og nå har stemningen i lokalet gått fra «søvnig frokost» til «livlig lunsj», og en masse dresskledde menn er innom for å skaffe seg litt mat og noen glass vin. Om to forretningsmenn delte en flaske vin i lunsjen i Norge, ville de vel fått sparken begge to, men her i Paris er det helt naturlig!

Det skulle ta en ekstra dag å komme seg hit, fordi Gardermoen fikk drivstoffproblemer tirsdag kveld. Avgangen min ble innstilt, og etter en seks timers bomtur til flyplassen tilbragte jeg én natt til hos Jonasflotte, som jeg hadde tatt en tårevåt avskjed med tidligere på tirsdagen. I går, på onsdag, gjorde jeg et nytt forsøk. Med førtifem kilo bagasje og store forventninger kunne jeg endelig gå ombord i et fly som skulle ta meg hit. Jeg landet rundt halv ett i går ettermiddag, og låste meg inn i mitt nye hjem omtrent akkurat klokka to. Det føltes selvfølgelig ganske så supert! Nå er jeg i Paris, dere! Den som venter på noe godt, venter som kjent aldri forgjeves, og hva gjør vel et døgn fra eller til når man skal bo et sted i åtte måneder? Nå har jeg fire dager på å stable et nytt liv på beina, og så begynner studiene mine på mandag.

I går brukte jeg ettermiddagen på å utforske området jeg bor i, for her er det mye sjarmerende og søtt og sært og pent og praktisk! Jeg klarer ikke laste opp bilder på grunn av det skranglete wi-fi’en på denne kaféen, men skal vise dere når jeg har anledning. Jeg har heller ikke fått internettilgang i leiligheten ennå, så det krever litt mer å oppdatere bloggen i det hele tatt, men jeg satser på å tilbringe en del tid ute uansett, og skal prøve å holde dere underrettet. Det er så spennende, alt sammen!

Nei, nå skal jeg finne frem paraplyen og rusle hjemover. Der skal jeg henge opp nye gardiner for å gjøre omgivelsene til mine egne, og på veien skal jeg kjøpe med meg noe godt, bare fordi.

Håper alle har det bra der hjemme! Ettersom jeg har vært så opptatt i det siste, må dere gjerne fortelle meg om noe hyggelig som har skjedd. Én, to, tre!

– – – – – – –

In other words:

I found a café with wi-fi in my new neighborhood and have finally eaten my first French breakfast. I’ve been here a while, and now the businessmen have invaded the premises, looking for lunch and a couple of glasses of wine. If two people shared a bottle of wine during lunch in Norway, they would probably both be fired, but here it’s perfectly normal! My move to Paris took a day longer than it was supposed to, because Oslo airport had fuel problems and my flight was cancelled. I spent one more night with my boyfriend and flew the next day (Wednesday, yesterday) instead. I got here early in the afternoon, and I have been exploring my area, which is full of charming, cute, strange, pretty and practical things and places. I start studying on Monday, and over the next few days I will be nesting and getting settled. I will try to update the blog regularly, but there is no internet in my apartment yet. Still, as I’ll be out and about a lot, I’ll do my best to keep ye posted. Soon I’m heading home to hang some new curtains, and on the way I’ll buy myself a tasty treat, just because.  If you’d like, as I haven’t been around for a while, you’re welcome to share something nice that’s happened lately. One, two, three.

Reklame

16 tanker på “Bonjour de Paris

 1. Godt å høre at du er fremme, har det bra og allerede har funnet noen fine steder i nærheten av der du bor. Plutselig finner du sikkert en kafé med bedre wifi også! Gleder meg til å høre mer etter hvert. Stor klem!

  Liker

 2. Så bra at du kom vel frem! I kveld skal jeg på innflyttningsfest til ei venninne så det blir koselig! :) Ha et fantastisk Paris opphold, Synne! Du skal være der dobbelt så lenge som jeg var, så da håper jeg at du opplever dobbelt så mye! :)

  Liker

 3. Så spanande! Du får kose deg mykje, og skrive fine innlegg (for å oppdatere oss) når du har tid!
  I går åt eg middag på restaurant saman med pappa, og så kjøpte han sovepose til meg. Jippi! :))

  Liker

 4. oi! flyet Endelig merkverdig, men bra! jeg ha si 26 spesial nummer! om jeg ser veldig godt, til gatekryss fortsette nedover gaten Ledru-Rollin, får du arkader «viadukten des arts» og diverse butikker inn satte gamle viadukten. og pa bastille en Starbuck kaffe. oppdage mye fint,deg selv; videre i paris lysere!

  Liker

 5. Så artig å lese om ditt første møte som parisbeoeber. Jeg synes du er så tøff som har gjort dette og gleder meg til å lese og følge med på bloggen din nå fremover,

  Liker

 6. Har bloglovin unngått å vise meg innlegg på en stund eller har jeg bare glemt at du skulle flytte til utlandet? Hvordan har jeg isåfall greid det… Mystisk.

  Dette blir spennende å følge videre. Fine Paris jeg aldri har vært i, men allikevel er glad i.

  Liker

 7. Tilbaketråkk: A trip to Paris and 15 reads | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..