En dus dag

Noen fridager er harmoniske. Fra ende til annen. Behagelige og bedagelige dager. Man står opp etter å ha sovet godt, og føler seg uthvilt, og kanskje har man drømt noe morsomt. Kanskje lager solen striper på veggene i soverommet…

…og så blir man med solen ut på kjøkkenet og spiser god frokost (for eksempel en med kokt egg, fiskepudding, lefser, potetsalat, grønnsaker, sennep, cherrytomater, avocado, juice og kaffe i Mummikopp)…

 …og så ikler man seg en søt kjole. Totoro hilser fra bakgrunnen.

En blomst i håret og en sløyfe på fingrene føles ekstra bra på slike dager.

Man må ut når solen skinner, vet dere. Oslo er en ekstra fin by når man har tid til å verdsette den! Kanskje tar man med seg en bok og leser litt på en benk, og møter en venninne på en kafé ved lunsjtider, og beundrer omgivelsene.

Kanskje går man innom noen butikker på veien hjemover, og kanskje kommer man over noe lite og rart som bare koster ti kroner. Noe man ikke helt vet hva man skal gjøre med, men som være med hjem likevel, bare fordi. Se på den, min nye billevenn! Den er grønn! Er den ikke ekstremt ekkel og alldeles praktfull på samme tid?

Vel hjemme hilser kaktusene en velkommen tilbake fra vinduskarmen…

…og man legger seg til rette i sofaen, med god samvittighet etter en lang uke, og ser noen episoder av en god serie…

…med et glass hvitvin fra en kartong man kjøpte samme dag, som er den peneste man har sett.

Kjøleskapets stolthet og helgens glede, som skapt for franskglade frøkener som meg, og som attpåtil har samme farge som strømpene jeg hadde på. Noen ganger er vi bare brikker i et stort og harmonisk puslespill, hoho!

Akkurat denne dagen har vært mer grå, men så langt har jeg hatt en kjempefin søndag likevel. Håper dere kan si det samme! Nå lager jeg forresten lemon curd for første gang, og det ser ut til å gå bra. Hurra! God kveld!

Reklamer

23 tanker på “En dus dag

 1. Å, herlig å lese, glad for slike dager og glad for at du har det fint. Men du, den kjolen ble jeg helt utrolig forelska i, og skulle veldig gjerne hatt. Det er vel for mye å forvente, men jeg må bare spørre, den er ikke tilfeldigvis kjøpt i "vanlig" butikk og forholdsvis nylig sånn at det er håp for meg om å finne den? :)

  Liker

 2. Fin i fin kjole, Synne! Og matbildet gjorde meg sulten :-) Jeg har en lignende bille (om den ikke faktisk er maken?) i halskjede. Kanskje du vil arve den? :-)

  Liker

 3. Superliker!! Sånne dager digger jeg!! (Derfor får man kanskje litt sånn følelse når man spiser egg til frokost også?) Kjempefin kjole, det er jeg forresten helt enig i!

  Liker

 4. venitien vinduslem som gir solen i hjertet av hjemme er love til våren! Du blir smart håret som dronningen "orthense"{napoleon 3) ,og orthensia eller rose blomster din vakker kjole etter lykke.. Med litt stil british noen få frøken bare kan, bli kledd sammen på vel..lemon frukter kandisert kokt?braa.. Faktisk,mye bedre enn noe annet godt stil jente i all verden. Så helgen velvaere og fint å finne! Uke kjempefin ut! Bruno

  Liker

 5. Nydelig innlegg, Synne. Blir så glad når du dukker opp på bilder. :)Vinkartongen var helt herlig, jeg vil ha. Var vinen noe god, da? :)Sv: Åååååååh, gjorde du? Kunne du kanskje svart meg på om hvilke sko man må bruke, om det er noe "vikepliktsregler", og om man trenger hengelås til garderobene? Jeg er litt engstelig for å gjøre noe feil, skjønner du. Smil!

  Liker

 6. Så hyggelig at du liker kjolen, det er alltid lov å spørre! Den er faktisk kjøpt på Lindex, i fjor vår, så kanskje er det fortsatt mulig å finne den!

  Liker

 7. Hehehe, det kan jeg tenke meg! :) Nesten så jeg tror jeg må prøve den en dag, hihi. :)Jeg bare limer inn svaret her også:Tusen takk for svar, Synne! :)Ja, jeg også kommer til å skifte og dusje hjemme, men jeg tenkte mer for oppbevaring av regnjakke osv. :) Men da tror jeg altså at jeg bare tar meg turen bortover en dag. :)

  Liker

 8. Aha! Kanskje jeg plutselig har flaks en dag, den var i hvert fall nydelig. Sitter artig nok her i en annen blomstrete kjole kjøpt på Lindex i fjor vår akkurat nå, hehe :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.