Tips: Vespa

Om du er i Oslo på utkikk etter et lunsjsted, en kaffekopp eller bare litt kontinental inspirasjon, kan jeg anbefale Vespa. Denne lille italienske oasen ligger i Københavngata, rett ved Sofienbergparken, og er både kafé og kolonial.

På bildet over ser du Tine, en av mine beste venninner, som tok seg tid i sin travle masterprosess for å treffe meg til lunsj Vi endte opp med å bestille det samme, nemlig grillet focaccia full av grønnsaker. Nam!

Vi satt ved vinduet, som faktisk ble byttet ut av en glassmester før vi rakk å få maten. Jeg vet ikke hva som hadde skjedd med den forrige ruten, men da vi kom, var halve fasaden borte! Etterhvert kom en ny, enorm glassplate på plass. Dette er det ferskeste vinduet jeg har sett ut gjennom noen gang. En uventet bonus!

Til høyre finnes finnes forresten et ekstra rom, som bare er åpent på travle dager, og som kalles mafiakontoret! Det passer jo godt inn i det italienske konseptet… Legg merke til vepsene på veggen!

Vespa byr på alskens importerte fristelser, for eksempel kaffe, te, kjeks, sjokolade, syltetøy, ost og pasta. Dessuten selger de olivenolje som man kan tappe selv fra store spann. Morsomt!

Produktene har gjerne fine innpakninger, og står stablet fra gulv til tak sammen med nostalgiske bilder.

Gulvet fortjener litt oppmerksomhet i seg selv; man tråkker rundt på fine figurer og mønstere, som gir lokalet liv og dybde – og så har man noe å se på hvis man blir forlegen og slår blikket ned dersom gutten bak disken er kjekk.

Det er så fint å være omgitt av fine Oslo-steder! Et mylder av muligheter klare til å bli oppdaget og utforsket. Jeg skal være ekstra flink denne våren, både til å besøke nye steder, og til å dele gamle favoritter med dere. Vespa har jeg vært innom jevnlig i flere år, men tipset kom først nå! Bedre sent enn aldri!

Reklame

21 tanker på “Tips: Vespa

  1. Vespa er så koselig, men dessverre glemmer jeg ofte at det finnes. Tusen takk for påminnelsen! Si fra hvis du vil ha selskap på kafé- og fine steder-utforsking, forresten. :)

    Liker

  2. Jeg flyttet til oslo for ett år siden, og nå elsker jeg å utforske byen! Finner så mye fint. Setter stoor pris på at du tipser om perler du finner! :):)

    Liker

  3. Pa ferie,jeg gar tilbake til tekst av tredje gang ;og det tar lang tid forstatt enda..men,gud,sa fine bilder i italiensk butik du gjort! Hva er mel og gulvfliser lage butikk som en typisk italiensk.sa er byen din alltid forsterket av deg..hjem,darlig vaer;og katter som spiser fisken med oss! Men ogsa for a finne geitost "baskisk":men ha det goy med "bordeaux"vin. Golf der i midten av skog "les landes",og mange god boker.sa frankrike er vakree! Bedre eller italian nam? Bruno

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..