Sett på runden: Fauna, flora og fremmede

April har ikke akkurat vært noen solskinnsmåned, men posten skal som kjent frem, og jeg synes stort sett at det er hyggelig å levere post uansett. Da jeg gikk runden min på lørdag, iført regnbukse og støvler, var det vind og regn og hagl som holdt meg med selskap i begynnelsen. Så dukket denne karen (?) opp, og så ikke ut til å bry seg om været, og lot meg komme helt opp for å ta et bilde av den fine fjærdrakten.

Etterhvert oppdaget jeg et blomstrende tre i en koselig krok; det lot seg heller ikke stoppe av kulde og nedbør.

Inni en av oppgangene bor en familie fra et engelskspråklig land. Forrige lørdag hadde visst mor i huset bursdag, for barna hadde dekorert postkassen til hennes ære! «Happy Birthday Mom» sto skrevet på små, fargerike klistrelapper. Nå på lørdag (en uke etter) var ordet i midten fjernet, men «Happy Mom» er jo mer tidløst og like trivelig!

Jeg leverte et postkort fra Paris denne lørdagen, med den svarte katten som jeg liker så godt, og gledet meg dessuten over gammeldagse frimerker. Lurer på om de vil fortsette å lage de grønne merkene nå som femtiøringen forsvinner?

Jeg har forresten fått en helt ny oppgang på ruten min! Et bygg i utkanten av Pilestredet park har blitt renovert i flere år, helt siden før jeg ble postbud, men nå er det ferdig. Folk har begynt å flytte inn, og jeg leverer brev til fremmede navn på en ny adresse. Spennende! Bygningen er blitt veldig fin, med varm gul farge og stilige halmånevinduer.

På innsiden var det en pen trapp, og under den hadde postkassene gjemt seg. Da jeg sto og sorterte brevene til de nyinnflyttede, brøt solen gjennom skylaget utenfor og strømmet inn gjennom glasset i døren. Oppløftende!

Når solen skinner, er det lettere å legge merke til detaljer som disse. En del av parken er satt sammen av gjenbruksmatieraler fra det gamle Rikshospitalet, som pleide å ligge i området. En god måte å gi stedet særpreg på!

Da solen kom, fant jeg dessuten noe som gjorde meg kjempeglad. Et magnoliatre i begynnende blomst! Hurra!

Nå har det jo gått fem dager siden lørdag, så kanskje har enda flere trær begynt å springe ut i mellomtiden? Jeg skal rusle bort i Botanisk hage snart, og nyte synet og duften av blomstringen der!

Ikke rart at jeg var i godt humør mot slutten av denne runden. Da jeg kom hjem, fikk jeg nok en grunn til å smile, for jeg hadde nemlig selv fått post! Fra Ina! Hun hadde skrevet en hyggelig hilsen og pakket inn noe i pent papir.

Et lommespeil til samlingen min! Tusen takk, for en kjempekoselig overraskelse!

Det regner i dag også, men jeg drikker mintte på radiojobben og ser bilder fra seansen på Youngstorget, og i kveld skal jeg besøke en barndomsvenninne som jeg ikke har sett på lenge. Håper dere også har det fint denne torsdagen!

Reklamer

14 tanker på “Sett på runden: Fauna, flora og fremmede

 1. Kära kollega ! Jag jobbade ocksà som brevbärare en gàng, en sommar för längesedan… Som ung nybörjare fick jag naturligtvis ett gammalt kvarter där hissar saknades. Otroligt hur mànga yvkort som skulle levereras till högsta vàningen! Men vykort kan vara viktiga och pà den tiden kunde man inte ha kontakt via mobiltelefon, email ,Facebook… :-)Hoppas pà bättre vàrväder och ett skönt veckoslut!

  Liker

 2. Så morsomt at du også har gått med post, Peter! Haha, så typisk, jeg kan tenke meg at det ble mange trapper… Jeg synes det er viktig å holde fast på brevposten i denne elektroniske tidsalderen. Riktig god helg til deg også!

  Liker

 3. Hihi, anda er ei dame av typen stokkand. Karen av samme type er grønn på hodet. :) Jeg tipper at hvis sola titter fram snart, springer trærne ut i full blomst. Det blir fint! Ha en fortsatt god regnværstorsdag!

  Liker

 4. kort titt på den for å si : denne gang jeg motta din still om det var liksom litt søt musikk. For titt inne ,og utsiden till vårlig,spontan for fulle seil. For april: din journalistisk still og kreativ personlig bruke ,kanskje vil bli snart,mye liksom det av "colette" forfatteren for hans artikler i "marie-claire" hadde gjørt hun. Lille hemmelige du tatt? Så,fint,hyggelig du ga til dere…(å forene frankrike og italia ,her er en sang nytt album:_you tube_fra françis cabrel" og "umberto tozi" -"petite marie"og neste…oi,chez vous les canards sont sages et les femmes encore plus!! Hils bruno.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.