Den perfekte palmesøndagen

Som jeg koste meg på søndag! Det var den første feriedagen min, ettesom jeg gikk med posten på lørdagen og måtte stå opp tidlig. Da teller det ikke som ordentlig helgeferiedag, liksom, men det gjorde palmesøndagen!

Jeg traff Åshild på sjarmerende Liebling. Vi snakket om påskeplaner, blogg, barn og blomster. Jeg har fulgt bloggen The Labyrinthine ganske lenge, og da føles det liksom som at man kjenner den som skriver, og det var veldig hyggelig å treffes på ordentlig. God kaffe, god muffin, godt selskap: Full klaff.

Sol, blå himmel og pene bygg over alt. Grünerløkka på sitt beste.
På veien hjem kunne jeg ta meg tid til å beundre og snuse litt utenfor blomsterhandler Andersen…
…og til å glede meg over morsomme utstillingsvinduer…

…og til å gå innom Birkelundens lille franske ostebutikk. En perle!

Jeg kjøpte et ganske stort stykke comté, bare til meg, for Taran er hos kjæresten sin i ferien. Da jeg kom hjem, fant jeg frem påskekryssordet, og spiste synonymer med cherrytomater og ostebiter til.
Dessuten belønnet jeg meg selv med et par små hvaler (men de fikk svømme litt rundt først). De er laget av kransekakemasse, og de blir stekt og dyppet i sjoklade. En øyeblikkelig påskeslager for min del! Sukkersmil!

Da det ble middagstid, møtte jeg Jonasflotte. Vi bestemte oss for å snekre sammen en vegetarlasagne. Med hvitløksbrød og to Sopranos-episoder til ble det en ganske optimal søndagsmiddag.

Til dessert hadde jeg laget smuldrepai med epler og marsipan. Samt masse kanel, så klart.

Vi avsluttet dagen med å skaffe oss Stockholm-billetter. Det blir en liten påsketur på oss, et tre dagers avbrekk i en by ingen av oss kjenner, bare fordi vi vil og kan. Vi reiser i morgen tidlig. Jeg gleder meg!

Reklamer

12 tanker på “Den perfekte palmesøndagen

 1. For en fin palmesøndag! Og så utrolig koselig at dere skal til Stockholm! Jeg har heller aldri vært der, men jeg har fått inntrykk av at det er en veldig koselig by :)

  Liker

 2. Helt perfekt! Skikkelig, ordentlig god påskestemning. Og riktig god tur til Stockholm, der kan jeg skrive under på at det er veldig veldig fint.

  Liker

 3. er som en stor bolle, dose av eksotisme sa full av sjarm, liv, har du gitt oss! jeg er ogsa glad for dere med Ashild for det er: takket vaere dens kalitet skrive i bloggen sin; sa jeg ba for dere har fra deg til meg om hjelp, og du hjalp meg. selvfolgelig hyggelig mye ut bra.. oi, du har sa mye talent for matlaging ( lasagne) som ville vaere litt for deilig a se!den Franske ostebutikk ser ut utrolig drom ! gode og glade dager i stockholm , dere begge!!bruno

  Liker

 4. Takk for mange fine ord og gode ønsker for turen! Srockholm var herlig!Regnboge: Ja, det er rart hvor mye glede jeg finner i de spiselige tingene, hoho! Matvrak, jeg?Peter: Veldig hyggelig å høre, takk for det!Ida Sundae: Jaaa!Bruno: Så koselig, takk skal du ha! Lasagne er så godt – tar litt tid å lage, men det er verdt det. Ja, ostebutikken er super! Du har sikkert tilsvarende utvalg på din nærbutikk, men her må vi besøke spesialforretninger for å få tak i de franske godsakene, hehe.

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.