I Irland: Galway is the Only Way

Da jeg begynte å bruke Facebook våren 2007, var «Galway is the Only Way» en av de første gruppene jeg meldte meg inn i. Galway er lett å bli glad i, og jeg tilbragte mye tid der da jeg bodde i Irland, så det var fint å være tilbake i februar!

Galway er en av de største byene på øya, og den ligger kjempefint til ved en stor bukt helt ute på vestkysten. I denne delen av landet brukes fortsatt det irske språket til daglig, og byens egentlige navn er Gaillimh. Den er stor nok til å inneholde alt du kan ønske deg av restauranter, kaféer, barer og butikker, men ikke så stor at den blir uoversiktlig eller upersonlig. Hovedgaten ser litt slik ut, men bildene mine yter ikke byen rettferdighet!

I den ene enden ligger The Spanish Arch, en av byens berømte landemerker, som har stått siden 1584.

Rett ved de spanske buene finnes den lille perlen Ard Bia at Nimmos, et mathus og bakeri med masse sjarm.

Der var det fullt da Jonasflotte og jeg skulle spise lunsj, så vi slo oss ned på Trattoria Magnetti, et hyggelig italiensk sted med skikkelig god hjemmelaget tomatsuppe og kruttsterk espresso i fine kopper.

I Galway har selv kapitalismen en dråpe kultur i seg. Et av de største kjøpesenterne er bygget rundt en del av den gamle bymuren. Dette tårnet stammer fra middelalderen og gir handleturen et historisk sus!

I en av byens bokhandeler finnes en fantasy-seksjon så stor at den har fått sitt eget, meget passende navn.

Galway har også mer seriøse hellige steder. Alle irske byer med respekt for seg selv har en katedral, må vite.

Dessuten må det noen fargeglade fasader til. Grønne Griffin’s er en av mine favoritter.

Elva Corrib renner gjennom byen, og var større enn vanlig for februar. Det har visst regnet ekstra mye i vinter!

Det begynte å regne da vi var der også, og vi søkte tilflukt i en tilfeldig forretning. Det viste seg å være en fargerik og farlig liten godtebutikk som het The Chocolate Box. De har ikke nettside, men de har alt annet man kan drømme om!

Jeg passet på å vise Jonas mitt favorittbakeri, som ligger bortgjemt i en bakgate og lager byens beste scones. The Oven Door finnes heller ikke på nett, men det er nok fordi at de vil verne om hemmelighetene sine, hoho.

Jeg kan ikke annet enn anbefale Galway til alle som vil besøke Irland. Velutstyrt, variert, vennlig og autentisk irsk!
Det er lørdagskveld, og jeg skal på fest med noen av mine beste venner. Jeg har en ny kjole og en god rosévin liggende klare, så dette blir bra. Fortsatt god helg til alle!
Reklame

16 tanker på “I Irland: Galway is the Only Way

 1. Likte dette innlegget kjempegodt, og fikk veldig lyst til å reise til Irland og Galway :-D.. Irland er et av de få landene i Europa jeg ennå ikke har vært i, og det til tross for at jeg har en venninne derfra.. Skammelig, hehe..Ha en alldeles nydelig lørdagskveld, Synne :-)

  Liker

 2. Jeg husker at Galway var veldig sjarmerende og koselig, og kunne godt tenke meg å reise dit igjen en gang. Da skulle jeg satt ny rekort i scones-spising!

  Liker

 3. din siste " spot" i Irsk( "lyrre"- and.."Gal"- way"..?) inkluderte den pa "Ch.Byrne's bookshop" etterlot meg med en likkhet a vaere litt naer journalistik talent :("fourchette et sac à dos" t-v5 Fransk,vet du henne?). en travel gate hyggelig …, ikke a ha sett at hans veiskille, den dagen gikk gjennom…. Elva "Corrib" som spill som ("Moldau" Dvorak")… slutt "Bacus bakeri"… Katedral vinduer som kaller…. a gjore alt dette; kan jeg bare gi deg i retur denne adressen:"libreria antiquaria gonnelli -gonnelli casa d'aste- firenze"…kjopte en fin litografi 19iè. oi,sa hvis det er mulig at noen, hjelp meg a finne (mammutsalget dagen) den Fransk/ Norsk kunnskapsforlagets bla ordboker ,40000 ord; som vil hjelpe meg (takst ,portofrihet, betalt i retur); vil vaere mindre dum ,nar "Synne" skrev: ("tipper",dessvere leser"tippen"..)eller, nar skriver quirks som ikke onsket! tusen Takk fortsatt ,"Synne" for alt: respekt! ( je suis toujours , votre obligé..) bruno.

  Liker

 4. Åh, Synne! Jeg blir helt forelsket i denne fine, Irske byen din! Takk for fine bybilder. Nok en gang kjenner jeg reisesyken komme snikende… Om ikke jeg får kommet meg til Riga, kanskje jeg skal ta en Irlandstur i stedet for..? Jeg har faktisk aldri vært der, selv om jeg flere ganger har hatt lyst:)

  Liker

 5. Mulig bildene ikke yter det rettferdighet, men da må det jammen vært fint! Jeg er kjempeforelsket i hele UK, jeg. Vet forresten ikke helt hva som er den korrekte termen når jeg mener England, Whales, Scotland, Nord-Irland ooog Irland, men det er det jeg mener. Du skjønner. De øyene som ligger der ute i havet og ser fine ut. Vil dit snart.

  Liker

 6. Så hyggelig at dere også trives på virtuelt Galway-besøk!Hege: Oooh, da har du jo til og med en kontakt og en god unnskylding for å reise!Kathleen: Ja, det er er sant! Det enkleste er ofte det beste – god mat er viktigst.Bruno: Jeg er sikker på at jeg ville elske antikvariatet i Firenze! Jeg skal se om jeg finner ordboken til deg.Linda Terese: Irland kan sikkert vært et godt alternativ om Riga-turen ikke blir en realitet!Marte: Jeg er også ganske så forelsket i De britiske øyer! Det er noe med selve luften, hoho.

  Liker

 7. Tilbaketråkk: Paddy’s Day through the years | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..