En god uke to

Årets andre uke er snart omme. For meg begynte den med full arbeidsaktivitet fra mandag av, da Radio Nova hadde første ordinære sendedag etter jul. Det er alltid så fint komme tilbake dit etter ferier, og denne uken har vært full av hyggelige gjensyn. Tirsdagen kom dessuten med premiere på et nytt program, og det ble markert behørlig med bobler i glasset, suksessterte og serpentiner. Hurra for fargerike feiringer!

Begynnelsen av denne uken var tåkete. Jeg elsker hvordan tåke gjør bybildet lysere og litt magisk…

…og hvordan utsikten fra kontoret mitt ble forvandlet til et ullent hav av blått og grått og sol og snø.

Noe jeg ikke liker like godt: De nye plakatene som reklamerer for tulipaner. Blomstene er flotte, så bildet kunne fått stå for seg selv. Dessverre så noen seg nødt til å legge til noen lite velvalgte ord.
Torsdagskvelden tilbragte jeg hos en god venn som bor i en oppgang med fine vinduer og pen trapp.

Fredagskvelden var viet til avskjedsfest for en radiokollega. Det var en sånn sitte-på-gulvet-fest.

I går morges sto jeg tidlig opp for å gå med lørdagsposten. Himmelen var lillarosa, og byen sov fortsatt.

På vei hjem fra den fine postrunden så jeg et lokalt gatekunstverk! Noen hadde strikket en genser til ett av trærne i Akersgata, som om de visste at jeg hyllet gatekunsten tidligere denne uken. Veldig morsomt og uventet – en optimal avslutning på arbeidsdagen.

Det ble fest på lørdagskvelden også, og denne gangen var det stå-på-kjøkkenet-fest. Dørkarmen var superskjev.

Dessuten ble det litt dansing i stuen, hvor en diger rosett skapte stemning.

I dag har jeg vært ute og ruslet i dagslyset og den fine vinterbyen vår…

…for å kunne søke tilflukt i mørket og reise hit:
Om du liker god tegnefilm, så se Ariettas hemmelige verden på kino nå.
Nå skal jeg på søndagsmiddag hos Ine, for å følge opp dette, og snart er en ny uke over. Håper dere også har kunnet fylle den med masse fint!
Reklamer

12 tanker på “En god uke to

 1. Å, så herlige tåkebilder! Nå gleder jeg meg til neste tåkedag i min by – selv om bygningene og lysene er litt lavere her, hihi. … og jeg måtte le litt av "krispi". :P Og så elsker jeg stå-på-kjøkkenet-fester, og ikke minst dørkarmen! Åh. Du er så god på å vise bilder av hverdagsmagien, og det er så fint! :)

  Liker

 2. jeg bekjenner av amatorer , gartner som jeg aldri onsket a se edle Tulipe sa darlig behandlet. I den Oslo bla himmelen rosa lillas er alle mine favoritt farger som de av i bla (you tube:hadassah chagall windows). ogsa har du igjen styres av disse bildene, som ser mer enn frost og take; mellom"Bacelard" og "Lévinas"for ting blir tingen representert,for tingen blir et objekt som ,er en naerhet til ting…slik at "m. Buber", taler om treet:-" vi kan si "du" deg til et tre hvis man foler seg naer til det treet".Takk ,og tusen ganger skrevet:( je me sans Humilié ,d'avoir été aussi mochestyggidiot) bruno

  Liker

 3. Ane: Takk for fine ord! Slike fester og slike tåkedager er herlige! Hverdagsmagien er over alt og noe av det beste jeg vet.Kathleen: Enig!koffeine: Ja, det synes jeg også, og det gjør vi! Gleder meg til te-treff!Maren: Jeg tar imot med et stort smil! Vi sees både i dag og i morgen!tinekatrine: Kjempefin! Ja, friske blomster er én ting, men den underlige fornorskningen "krispi" er noe annet, hehe.Josefine: Oslo er i sannhet en fin by, og filmen anbefales for alle som liker Ghibli-filmer og annen estetisk og barnlig underholdning!Trill: Ja! Håper du har det bra, du også!Linda Terese: Takk skal du ha, Linda! Jeg må alltid fiske frem kameraet når tåken ligger tykk.Bruno: Det er fine farger! Ja, jeg har lett for å bli knyttet til ting. Ha en fin uke!L: Jeg er veldig glad i mandelbunnen, men ikke like begeistret for kremen på toppen – likevel så hører det liksom med når man skal feire slike ting! Takk!

  Liker

 4. Oslo Oslo! liker Oslo.og ingenting er vel finere enn gatekunst, synes jeg også. håper alle realiserer det seg en dag, slik vi får massevis av små overraskelser hvor som helst vi er og går. :)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.