Helgetips

Ja, min helg starter allerede nå. Min superhelg. Jeg har hatt så mye frilansjobb de siste dagene at jeg nesten ikke har rukket å glede meg, men to av mine kjæreste lander på flyplassen om noen timer!

Jeg tenkte å anbefale noen småting og ta besøksbloggfri, også snakkes vi igjen i starten av neste uke.

Jeg innser at jeg ikke rekker å trekke vinneren av bokstavlotteriet mitt i dag, så det er første punkt: Jeg utvider fristen på konkurransen med tre dager! Da får du kanskje tid til å ta et lodd eller to, du også? Foreløpig er det tjue stykker som er med i trekningen – ikke de verste vinnersjansene for de som slenger seg med i løpet av helga, med andre ord! Klikk her for å delta, ved å legge igjen en kommentar eller ta flere lodd på annet vis, innen mandag!

Er du glad i gode bilder? Det er jeg. Gjerne slike som er uventede og tenkevekkende, som forteller en hel historie. National Geographic har publisert formidable fotografier i 125 år, og er stadig like inspirerende. I en reol i barndomhjemmet mitt står årgang på årgang med gamle utgaver, som Far har samlet opp gjennom lang tids abonnement. Hylla bøyer seg under vekten av dem, men nekter å gi etter, som om den vet verdien av flotte bilder og innsiktsfulle tekster fra hele verden. Om man ikke har penger eller plass til en slik samling, kan man gå inn og se på Photo of the Day! I dag får vi bli med til et grått torg i Hviterussland, hvor en mann går sin egen vei, rent fysisk.

snow-footprints-belarus_63786_990x742

Photo: Alexander Zozulya. Image is linked.

Hvis du vil til Paris i stedet, så gå hit! Her pleide jeg å klikke meg rundt før jeg flyttet hit selv, hoho.

Vil du ha en videosnutt å se på? Oscar-sirkuset er som kjent over for i år (det første jeg gjorde da jeg sto opp mandag morgen, var å sjekke vinnerne og kjolene!), men jeg kan leve lenge på Jennifer Lawrence sin ærlige og upretensiøse opptreden. Hva gjør det vel at man faller i trappa, liksom, og hvorfor stiller folk så dumme spørsmål? Jeg har faktisk ikke sett henne i rollen hun fikk pris for, men jeg har sett dette klippet mange ganger, og dette bildet er blitt en ny favoritt:

Jennifer-Lawrence-Middle-Finger-Oscars

Photo: Jeff Kravitz. Image is linked.

Kjolen, statuetten, uttrykket, fingeren. Haha, herlig.

Om du vil ha noe å lese i helga, men vil slippe papercuts, så ikke glem Oh Chérie! Det har dukket opp mye morsomt og interessant i dette nettmagasinet siden det ble lansert første februar. Jeg har bidratt med fem artikler foreløpig, og noen av dem har jeg tatt meg den frihet å tipse om før… Denne gangen tenkte jeg å nevne at jeg er høy. Det fører til at folk sier rare ting til meg uten å tenke over det, og jeg har skrevet litt om det her.

Kos dere i helga, folkens! Dere er så bra!

– – – – –

In other words: My weekend is starting this Thursday, as two of my dearest are currently on their way to visit me! I have been so busy over the last days that I have hardly had time to be excited, but they touch down in Paris in a few hours. I will spend my weekend with them and be back on the blog in the beginning of next week, but here are some recommendations in the meantime! I must start by admitting that I won’t have time to draw the winner of my letter lottery today, so the contest goes on for another three days. Click here and leave a comment to get yourself a ticket and a chance to win, before Monday! Next, if you like good photos, I have a little treat. I love pictures that tell stories and make me think. For 125 years this kind of quality photography has been presented to us by National Geographic – always inspiring! In the house where I grew up there is a bookshelf full of old editions of the magazine, which my father has collected over many years. The shelves are struggling under the weight of them, but refuse to give way, as if recognising the value of great photos and insightful words from all over the world. If you don’t have money or room for that kind of collection, you can check out Photo of the Day! Today it takes us to a grey square in Belarus, where a man takes the road less traveled. If you’d rather go to Paris, click here! I used to love this page before I moved here myself! Also, there’s a little video: This week the Academy Awards were handed out, and the first thing I did on Monday morning was to check the winners and the dresses! I loved Jennifer Lawrence acted after her fall (who cares, right?) and her win. She seems like a humorous and unpretentious person. Although I haven’t seen her in the role for which she was given the award, I’ve seen this clip quite a few times… The photo of her with the dreamy dress, the Oscar, the fun expression and the middle finger is a new favourite of mine. Lastly there’s Oh Chérie, the online magazine I write for, which sadly is only available in Norwegian. Anyway: Enjoy your weekend! Ye guys are great!

Reklame

13 tanker på “Helgetips

 1. Å, fantastiske Jennifer Lawrence! Jeg har heller ikke sett denne filmen, men har sett henne i noen andre roller og likt henne veldig godt – og nå som jeg så bildet og youtube-klippet liker jeg henne enda bedre. Tøffing!

  Håper helga blir flott, Synne!

  Liker

 2. Jeg begynner virkelig å få sansen for Jennifer Lawrence altså! Likte henne ikke spesielt i Winter’s bones (var vel kanskje mer at filmen var kjedelig) og heller ikke supergodt i Silver Linings… men i virkeligheten er hun jo GENIAL! Fingern!

  Liker

 3. er at jeg har hatt frihet til å tenke, da vi hadde en fin helg? … inspirasjon, (grunnla det kan være uberettiget, nok jeg vet!) spor av føtter i snøen atmosfæren som: «t. Vesaas», eller prikking» Kafka», men dette ga meg følelse tenkning og jeg siterer («p.Ricoeur» franske filosofen moderne tenker, og «protestantiske( -» le futur inaccompli du passé, est une réserve de sens, non encore réalisé… «).
  det er også to gode venner av katter «photo of the day» National Geographic Var:. vill leopard Til å se på «you tube»: Simons katt, og hans venn: comics strip get fuzzy . grovhet av «Oscar-vinnende langfinger, ble jeg ikke inspirert, absolutt ikke Mrs. (selv pyntet med en pen skrin kjole )…. Vel for mitt forsvar, jeg hadde dråper absinthe i min» sveitsisk «sjokolade?!!, og jeg lytter til en leksjon av russisk radio gull.! jeg sikker på din helg var fantastisk .. («Paris» sera toujours» Paris» !)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..