Pannekakeverksted

En kald kveld skulle Jonas og jeg lage middag, og valget fant på pannekaker. I Norge er det mange som spiser pannekaker først og fremst med blåbærsyltetøy, men jeg vil argumentere for at det finnes mange måter å gjøre dem både bedre og mer spennende på.

Jeg synes kanskje at pannekaker er ekstra godt fordi at det tar litt tid å steke dem, og fordi at det er vanskelig å få dem pene, slik at det ligger litt innsats i hver gyldne (nesten)sirkel.

Ettersom pannekakerøre i utgangspunktet ikke er særlig søtt, kan man gjøre som på kontinentet og begynne med å spise matpannekaker, med for eksempel ost, grønnsaker og pesto, sennep eller krydder.

Så kan man ta den andre delen av røren og lage dessertpannekaker, for eksempel ved å blande inn kanel, most banan eller sjokolade. Man kan ha på seg rød prikkekjole når man kokkelerer, hvis man vil.

Hvis moren til kjæresten din tilfeldigvis er glad i å gi bort hjemmelaget syltetøy, har man den muligheten også…

…og for en frisk avslutning er det fint med litt frukt man kan drysse over de siste pannekakene.

Så er det bare å rulle og nyte og spise seg skikkelig mett.

Snart er det tid for juleverksted, men pannekakeverksted er også å anbefale! Hverdagshygge og middagskos!

Reklamer

7 tanker på “Pannekakeverksted

  1. Dette så hyggelig og godt ut! Jeg er inne i en spise-det-jeg-har-i-kjøleskap-og-skap-periode før juleferien og for å spare litt på pengene, og da funker jo pannekaker perfekt!

    Liker

  2. Tusen-kroner-tipset: bytt ut en halv desiliter av væsken i røra med øl. Mest fluffy pannekakene du noengang har laget – og du kan drikke resten av ølen mens du kokkelerer! Hilsen min franske vertsmor som har lært meg alt jeg vet om pannekaker :)

    Liker

  3. Bruno: Haha! Den typen ost er sikkert også god til pannekaker, takk for tipset!Maren: Kjenner til det der før jul, og pannekaker er jo både godt, varierbart og rimelig!Vicky: Det smakte godt også :)Hege: Jaaa, sjokoladesaus er en pannekakeslager!Hanne: Oi, for et spennende tips! Det skal jeg sannelig prøve!

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.