Novemberfint

Grått og vått vær betyr egentlig ingenting (selv om lørdagsposten blir litt mindre morsom å levere når det regner, det skal jeg innrømme!). Trikset er å fokusere på alt det fine, på alle de små lyspunktene i høstmørket.

Her er noen ting jeg kan glede meg over og glede meg til denne måneden:

– Ekstra mange tekopper, kanskje med Mummi-figurer utenpå, og espressokopper med svarte katter.

– Konsert med Clutch, et amerikansk stonerrockband som jeg oppdaget da jeg hadde kjøretimer med en festlig fyr.

– Levende lys i alle hjørner hele døgnet. Hverdagskos!

– Nytt album fra mitt kjære Kaizers Orchestra. Jeg er klar for neste kapittel i Violeta-historien. Samtidig med platen gir de ut en DVD med opptak fra Spektrum i vår, og den konserten var en av de mest intense jeg har opplevd. Jeg skal sette av tid og slå meg ned, og jeg skal se og lytte og la tårene trille. Slik fungerer mitt forhold til Kaizers, nemlig.

– Årets Beaujoulais Nouveau, den livsglade franske rødvinen som slippes tredje torsdag i november hvert år.

– Juristball med Jonasflotte. Allerede i kveld. Jeg er altså på to gallaer og ett ball hvert år, og synes alltid det er morsomt å finne frem de høye hælene, de fotside aftenkjolene, den gliltrende hårpynten og de sorte hanskene. Kveldens kjole er i sånt silkemykt, sølvskimrende stoff som man aldri helt klarer å ta gode bilder av.

– Nattsending med Sorgenfri, min gamle radioredaksjon. Om du er våken mellom 00.00 og 06.00 i natt, så høres vi!

– Filmen The Rum Diary med Johhny Depp, basert på de ville beretningene til gonzo-journalisten Thompson.

– Varm og mettende høstmat. Nå er det høysesong for spennende supper, gryter og former fulle av gode grønnsaker!

– Varme klær i fine farger. Gjerne arvet eller kjøpt brukt. Tid for å grave frem skattene i garderoben!

– Å bli enda bedre kjent med Bad As Me. Tom Waits er like sær, skranglete og sjarmerende som alltid.

– Store mengder varm sjokolade. Dere vet at regnværsreglene sier at man skal drikke kakao når det drypper, sant?

– Ny laptop. En flott følgesvenn er på vei, som jeg etterhvert kan konfigurere og kose meg med. Så kan jeg spille spill som den gamle ikke helt takler, og slippe å bruke et kvarter på å åpne nettleseren for å blogge. Dette blir bra.

– Kaffekopper og klemmer etter jobb, med gode venner på hyggelige steder, som hos Evita på Teaterplassen.

– Konsert med fete Kvelertak, som fortsatt turnerer landet og verden rundt og skaper kjempestemning over alt.

– Den første snøen. Jeg velger å tro at den faller før måneden er omme. Lyst og lunt med ett: Åh, som jeg gleder meg.

Hva har du å se frem til og å sette pris på for tiden?

Reklamer

12 tanker på “Novemberfint

 1. Nå som det er eksamenstid setter jeg ekstra stor pris på varme tekopper, middag, trening, stearinlys, fine venner og revyplanlegging. Kjenner jeg er litt misunnerlig på at du får vært på såpass mange gallafester og ball i løpet av et år. Stas! :)

  Liker

 2. Fine lyspunkter! Jeg gleder meg over ny fin musikk som endelig snart kommer ut, filmer jeg lenge har hatt lyst til å se, og mye annet bra midt oppe i alt sammen. <3 til deg! Ha det gøy med Sorgenfri i kveld!

  Liker

 3. jeg er ikke så glad i det grå været, for det er sååå mye finere når det er sol. men koser meg med gilmore girls og te og telys og bøker og å sove masse. hehe. og ser frem til jul og når solen titter frem igjen.

  Liker

 4. hei , salut; takk "Sorgenfri"! slik makt du gir lykkelig liv, takk for den handsydd blog i dag. en fransk média intelligent " bobo"( bo urgeois bohème) er uten beinlose frosker foran! – Kino: hvis du skal fa " kilden til kviner"( la source des femmes) politisk korrekt valg gave jodisk :(radu Mihaileanu) ;( SO… beklager!!) filmskaper gitt. denne uken i marroco. i stor sukess i Frankrike; ogsa , Musulmane kvinner, er en initiativ fra etter true historisk Turkia .(prisene Cannes festival). ogsa pa verden totalitarim, kampen mot, for Individualism ring.: " un vilain petit canard" en stygg duck , de beste sangene i Russisk emotion.ogsa leste jeg Finsk forfatter " jaako hintikka" for sin konferanse i november. fin joke:-"evita" eller, évita (fransk) er ikke for meg/ "og" (I). Vé (satan) .Ta …. men,:- Que du bonheur..til deg. bruno

  Liker

 5. Lyspunkt når kveldane blir mørkare og dagane kortare – ekstremt viktig! Prøver å finne noko bra kvar dag, og klarer det vel eigentleg og. Skriv det ned i ei lita notatbok og les gjennom på slutten av veka.

  Liker

 6. Så fint å lese om novembergledene deres!Linda Terese: Det var veldig hyggelig å høre på nattsendingen!Josefine: De to gallaene er åpne for alle, så der er det bare å bli med om man har lyst! Så spennende med revyplanlegging!Maren: Koselig! <3 til deg også!tinekatrine: La oss håpe på mange klare, solfylte dager uteover høsten og vinteren!Karoline: Høres høstlig og herlig ut!Maria: Enig! Inspirerende!Bruno: Den filmen høres spennende ut! Takk for tipset!Jacta est alia: De er (ikke overraskende) tatt med fra Løten, hihi.Johanne: Så koselig at du skriver ned lyspunktene, da kan du senere glede deg over ting du kanskje hadde glemt!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.