Elskede Oslo

Jeg vet ikke hva jeg skal si, og jeg burde kanskje ikke blogge om det, men det føles godt å skrive. Trygt. Jeg er trygg, jeg har det bra, men vi fikk oss en støkk i dag. Jonasflotte og jeg var på handletur, og klokka halv fire satt vi og spiste sen lunsj i Kirkegata, omtrent 200 meter unna Regjeringskvartalet. Plutselig hørte og kjente vi det vi trodde var et jordskjelv, ettersom det gikk et lite skjelv i Hedmark i går natt. Det bråkte veldig, og alt ristet, og det klirret i vinduer og dører, og folk så på hverandre i usikkerhet. Vi så at folk utenfor ble opptatt av noe i retning Regjeringskvartalet, og gikk ut på gaten for å se hva som hadde skjedd. Da kom en masse mennesker stormende nedover fra Stortorget, mange gråt, og vi begynte å skjønne at det var alvorlig. Det var knuste ruter over alt, så vi tråkket på glasskår hvorenn vi gikk, og i luften lå svidd papir, støv og svovellukt. Vi forsto etterhvert at det var snakk om en eksplosjon, og snart begynte utrykningskjøretøy å strømme til, og det veltet røyk ut av deler av regjeringsbyggene, og alle var usikre. Noen hadde blodflekker på klærne sine, og alarmer og sirener blandet seg med skremte stemmer, og barn skrek hysterisk, og ingen visste noenting. Vi fant en buss og kom oss vekk, og så knuste ruter nesten hele veien hjem. Jeg følger nyhetene og leser Twitter-oppdateringer fra sentrum og fra Utøya, og det blir bare verre og verre, og jeg synes det er uvirkelig og forferdelig, og jeg ville bare si at jeg er i god behold. Jeg er så glad i Oslo, og i dere som leser, og dette skal vi klare å komme oss gjennom. Jeg blir hjemme i kveld.

Reklame

9 tanker på “Elskede Oslo

  1. " baruch a S…" sjokk, stress,simmelhet guilty,empati for ofrene for bomb angrepet.jeg hjelp til a leve som i fortiden ;deretter prove a sette bilder og ord pa sine opplevelser pavirker.sa kommer sprette ut sint en tenke av avstand og virkeliget. Uanset;litt drikke pa natten, og usuals aktiviteter. i dag har jeg grat og ba med tillit og hoyde for deg .mer en noen gang naer bruno

    Liker

  2. Det var så godt å høre fra deg på Facebook i dag. Tenket på deg der jeg satt på jobben. Jeg har hatt verdens verste dag på jobb- helst siden jeg begynte i NRK. Dette har vært en utrolig tung dag. Glad i deg vennen. Klem kristin

    Liker

  3. Det er hyggelig å høre fra dere, og fint å lese at dere har det bra etter forholdene, dere også. Dette er fryktelig, og jeg tenker på alle involverte og etterlatte, og ønsker alle en best mulig helg.

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..