Tollbugata 13

Tidligere i sommer, nærmere bestemt i pinsen, var jeg på utflyttingfest. I går snublet jeg over noen bilder som jeg først ikke kjente igjen, men som jeg snek meg ut og tok mens festilighetene pågikk. Ettersom Frøken Alming og de andre beboerne var i ferd med å flytte ut, måtte jeg knipse mens jeg kunne! Festen fant nemlig sted i Tollbugata 13, i et gammelt bygg med en helt nydelig oppgang. Tunge trapper med marmortrinn…

…buer i taket…

…smårutete vinduer med farget glass…

…og lamper som lagde fint mønster. Tenk å bo her, da!

Festen foregikk i 404 («leiligheten finnes ikke»). Nerdete og passende nummer, ettersom de nå har flyttet ut.

Fra balkongen i leiligheten ser man ned i bakgården, som har brostein, høye hvelvinger og nyplantede trær…

…og taket er irrgrønt og har kupler og spir…

…og det fineste av alt er kanskje at dette kvartalet heter Posthallen, fordi det pleide å være fullt av serviceinnstilte skrankemenn, travle sorterere og ikke minst postbud på morsomme mopeder. Historie skaper sjarm!

Forresten så er dette gamle innlegget fra samme område – det er mye morsomt og fint å se i Kvadraturen.

I kveld skal jeg tilbake til Oslo, etter å ha vært hjemme i Løten i fire dager. Jeg er klar for å klemme på Taran, treffe Jonasflotte, blogge om New York og drikke Nespresso igjen! Ha en fin torsdag, alle sammen!

Reklame

5 tanker på “Tollbugata 13

  1. Herregud er dette i Norge? Ser så flott å storslagent ut! Likte det kjemptgodt jeg jo. Og sånne skikkelige husfester er så morsomt, men vokser desverre ikke på trær

    Liker

  2. Fineste Synne. Har du noen gang vurdert å studere arkitektur, eller å bli arkitekt? Det hadde vært noe for deg som er så flink til å vise frem fine fomer, farger og bygninger. Du viser meg et Oslo som jeg ikke har sett før, og jeg digger det. Ved neste Oslobesøk har vi en date over en øl!!!! Klem

    Liker

  3. talent, soo vakker! en gang,kan du forestille vaere mellom Brussels og Barcelona , men en norsk trapp kan rivalise den" Chambord" doble emispheric brain circonvolution trapp !!! ( trost ).bruno

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..