Tilt

Vinteren har tatt tak igjen! Denne uken har det lavet ned i Oslo i flere omganger. Selv om det noen ganger frister mest å være inne i snøstorm, så tok jeg turen ut på lørdagskvelden. Jeg hadde nemlig hørt rykter om et stilig sted som het Tilt, som spesialiserte seg på gammeldagse flipperspill. Så herlig snevert og nostalgisk! Jeg spurte kjæresten min om han ville ta en øl og tilte litt med meg, og han var ikke vond å be. Det ble en knallbra kveld!

Tilt har mørke lokaler, slik at lyset fra spillene skal komme til sin rett. Jeg har gått fordi stedet sikkert femti ganger, for det ligger i samme bygg som Rockefeller, men fordi det er så mørkt og fordi inngangspartiet er så anonymt, har jeg aldri lagt merke til at det ligger der. Ikke la deg lure, dette er en perle!

Det er ikke så lett å se det på disse bildene, men på veggene henger glorete reklameplakater for gamle spill, og flere av bordene har arkadespill nedfelt i bordplatene. Hoho!

Baren har et stort utvalg velkjent importøl, i tillegg til en masse morsom øl fra ulike mikrobryggerier. Vi testet blant annet en øltype fra Brew Dog, som vi mente smakte av ingefær. Nam!

Inne i selve spillehallen er det høyt under det buede taket, og en salig blanding av lyd og lys fra de mange maskinene. I midten står et shuffleboard, som det hele kvelden var kø for å få bruke. Jeg har spilt shuffleboard i stor størrelse, utendørs i USA, men aldri på bord. Kanskje neste gang, hvis vi er tidlig ute?

Mine favorittspill var definitivt Star Wars, Indiana Jones og The Addams Family. De spilte den velkjente musikken og viste små sekvenser fra de flotte filmene. Nerdelykke!

 «They’re creepy and they’re kooky, mysterious and spooky, they’re altogether ooky, the Addams Family»…

For mer om Tilt, de som driver stedet og visjonen bak, se morgendagens utgave av A-magasinet.

Anbefales for alle som liker godt øl og gammeldags moro!

Reklame

5 tanker på “Tilt

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..