Challenge: My 2013

Min kjære Ida utfordret meg før jul, og jeg har vært så opptatt (?) i ferien at jeg følger opp først nå.
Her er en liste som danner et lite resymé av året vi legger bak oss!

Beskriv 2013 med ett ord.

Todelt. Jeg bodde i Paris frem til 15. juni, og det siste halvåret har jeg bodd i Tigerstaden. Det er virkelig snakk om to helt forskjellige hverdager! Det var veldig fint å komme hjem til Jonasflotte og alle de andre jeg er glad i, men jeg savner selvfølgelig Lysets by og de fine folka jeg ble kjent med der. Håper på en tur tilbake i løpet av dette året!

CIMG4550
CIMG9462

Hva er det beste minnet fra 2013?

Thailand-turen havner høyt oppe på lista, og det samme gjør ferien i Sør-Frankrike i april. Reising er tross alt noe av det jeg liker aller, aller best! Hjemkomsten i sommer, da familien og kjæresten min møtte meg og flyttelasset på Gardermoen, var også et sterkt og lykkelig øyeblikk.

Og det verste?

2013 var stort sett et godt år for meg og mine, og det er jeg inderlig glad for. Jeg følte meg noen ganger litt bortkommen og maktesløs da jeg bodde i Paris og gikk glipp av store ting her hjemme. Jeg skulle gjerne tatt del i bursdagsfeiringer da noen hadde jubileum, gått på sykebesøk til de som var uheldige og trøstet dem som mistet noen eller hadde kjærlighetssorg. Heldigvis kan man minne folk på at man tenker på dem, selv om man er et stykke unna… Dessuten savnet jeg kjæresten min så det gjorde fysisk vondt innimellom. Denne våren gikk vi nesten ni uker uten å se hverandre, det lengste noensinne, og det ønsker jeg ikke å gjenta. Ellers har det vært et år uten store nedturer, og jeg føler meg heldig på så mange måter.

Hvilke steder har du reist?

Dette har vært et år med lite reising til meg å være. Jeg var i Sør-Frankrike på ferie med Jonasflotte i april, og det var en helt annerledes og utrolig morsom tur. Da jeg flyttet jeg hjem til Norge i sommer hadde Paris spist opp alle pengene mine, så jeg jobbet og var hjemme hele høstsemesteret, foruten en liten tur til Danmark i november. Så holdt jeg ikke ut lenger og dro til Thailand i desember, hihi.

CIMG6167
Frederikshavn
A hint of Bangkok

Hva gjorde du som du aldri har gjort før?

Skal vi se… Jeg begynte å skrive for nettmagasinet Oh Chérie. Det var i februar. Jeg skrev også et teaterstykke (!) på fransk som en del av studiet mitt i Paris. Det ble ferdig i mai, og nå føles det egentlig helt absurd å ha produsert noe sånt. I juli ble jeg tilkallingsvikar i Kulturnytt og Dagsnytt 18 på NRK P2. Hurra! I november spiste jeg frokost i gallakjole på Grand Hotel klokka sju om morgenen, etter å ha holdt det gående på nachspiel hele natta siden jussballet kvelden før. Små og store prestasjoner, haha.

Hva har engasjert deg i 2013?

Hverdagsdiskriminering av kvinner, fremmedfrykt og fordommer rettet mot flyktninger og innvandrere, sløseri og overforbruk, blåblått flertall, dårlig språk, fransk byråkrati. På den andre og morsommere siden: Bøker jeg har lest, filmer jeg har sett, musikk og radio jeg har lyttet til, spill jeg har spilt, gode samtaler jeg har hatt, ting jeg har hørt eller observert… Jeg lar meg lett engasjere, både av ting jeg misliker og av ting jeg liker!

Hvilket er det fineste bildet som har blitt tatt av deg i 2013?

Jeg liker bildet oppe til høyre her på bloggen, for der er jeg så glad. Dessuten liker jeg dette, som ble tatt av min gode venn Dag Robert da han besøkte meg i Paris i februar.

72660_10152633766355341_1377222347_n

Jeg er veldig trøtt, men veldig fornøyd. Særlig med bakgrunnen. Mario og meg! <3

Om du kunne gi en ekstra klem til noen, som et takk for alt i 2013, hvem ville fått den?

Den ville gått til familien min, tror jeg. Jeg er så glad for at de støtter meg i alt jeg gjør, og så takknemlig for alt de gir og tilfører meg, og jeg gleder meg til å kunne tilbringe mer tid med dem i 2014.

Hvem/hva ville du gitt et sviende bitchslap til?

Haha, jeg har ikke noen konkrete ørefiker å dele ut, men egoister fortjener gjerne en smekk.

Om du kunne tatt med deg noe/noen fra 2013 inn i det nye året, hva/hvem ville det være?

Fransken min. Jeg lærte så mye i løpet av Paris-året, og vil gjerne holde fast på kunnskapen som best jeg kan! Derfor har jeg gjerne franskspråklig TV og radio på i bakgrunnen, og jeg snakker med meg selv på fransk som en annen raring. Slik håper jeg å kunne holde språket ved like utover 2014. Heldigvis tar jeg også med meg venner, kjæreste og familie – menneskene er jo det viktigste!

Jeg syntes det var fint å kunne oppsummere fjoråret litt på denne måten, så jeg sender utfordringen videre til tre fine frøkner: Karoline, Tine Katrine og Johanne.

Samt til dere som leser, men i miniformat: Hva er deres beste minne fra 2013?

– – – – –

In other words: I was challenged by the lovely Ida to sum up last year by answering these questions. Describe 2013 using one word. My little word doesn’t translate very well, so in English I’ll have to replace it with the expression «made up by two distinctly different halves». I lived in Paris until the 15th of June, and then I moved home to Oslo. Two very separate everyday lives! I love being closer to my friends, my boyfriend and my family, but I do miss the City of Lights and my friends there. What is your best memory from this past year? My trip to Thailand and to the South of France are high up on my list. Then there’s seeing my family and my boyfriend waiting for me at the airport when I moved home. That was a very emotional and happy moment. How about the worst one? Luckily, me and my loved ones have been spared from big problems or tragic incidents this year. I did feel a little lost and helpless at times while living in Paris, when big things happened at home: I missed a birthday jubilee, I couldn’t do hospital visits, I wanted to hug those who had lost someone or who were suffering from heart ache… That’s the price you pay for living abroad. Thankfully there are ways to let people know that you are thinking of them! I might also mention that I missed my boyfriend terribly this spring. We were apart for almost nine weeks, the longest so far in our relationship, and I don’t ever want to do that again. Otherwise I’ve had a very good year, and I feel truly privileged. Where did you travel in 2013? I travelled very little compared to what I usually do. I went to the South of France with my boyfriend in April, and took a little trip to Denmark in November. Then I couldn’t stand it any longer and went to Thailand in December! What fired you up in 2013? Discrimination against women, xenophobia and judgement towards immigrants, the waste and greed of consumerism, the right-wing government change here in Norway, bad spelling and grammar, French bureaucracy. Also, on the more fun side: Books, music, films, games, conversations and observations. I’m easily intrigued by things I like! What did you do that you had never done before? I stared writing for an online magazine. I wrote a play (!) in French s a part of my studies in Paris. I started making radio for the Norwegian national broadcaster. I managed to stay up all night after a What’s the nicest photo taken of you in 2013? I like the one I use on the top right of the blog, and the one above, taken by a good friend visiting me in Paris in February. I look tired, but happy, and I’m in such great company. Mario and me! If you were to give an extra hug to someone, as a thank you for everything in 2013, who would it be? My loving family, for always supporting me. I’m so thankful for everything they give me, and I’m looking forward to spending more time with them in 2014. A bitchslap, on the other hand? Haha, I don’t really feel the need to slap anyone in specific, but selfish people could often use a little wake-up call. If you could take something with you into 2014, what would it be? My French – I’ learned so much during my year in Paris, and I’m trying to keep the language alive. Also, luckily, my family and friends and boyfriends are joining me in the new year. People matter the most!

Reklame

26 tanker på “Challenge: My 2013

 1. Høyres ut som at du har hatt eit fint år! Vart nyfiken på kva planar og draumar du har for 2014, slik at det toppar fjoråret?

  Mitt finaste minne frå 2013 var då eg stod på busshaldeplassen utanfor leiligheita mi, og tok imot veslebroren min som kom flyttande heilt åleine, berre med ein ryggsekk. Er veldig glad for at han vart student i min by. :)

  Liker

 2. Følelsen da jeg så nøklene til leiligheten til meg og kjæresten min den første gangen. Innrammet i telys som var formet som et hjerte. Med en langstilket rose og en kjempefin bursdagsgave ved siden av :)

  Liker

 3. Så himla fin blogg du skriver, Synne. Beste minne; da vi vant budrunden på Solrabben borettslag og kunne være stolt over å ha kjøpt et nytt hjem til Kristian og meg, og vite at nå starter livet, litt slik på ordentlig :-D

  Liker

  • Mange takk for det, Ewelina! Så hyggelig at du er innom! Det må ha vært litt av en følelse. Håper dere finner dere godt til rette og blir lykkelige sammen i det nye hjemme deres!

   Liker

 4. Så fin oppsummering! Gode deg!

  Mitt beste minne fra 2013 er nok da jeg endelig var ferdig med fødselen, og hadde en fin, frisk baby i armene. Tok aldri for gitt at det skulle gå bra, og grudde meg en del på forhånd, så lettelsen var stor!

  Noe annet som jeg husker veldig godt, og som kommer høyt opp på lista, er da jeg møtte deg i køen på Godt Brød da du kom hjem fra Paris, og vi ga hverandre en skikkelig god hoppeklem! <3

  Liker

  • Haha, det synes jeg nesten er litt rart, for jeg har jo trukket frem litt av hvert også fra skyggesida – men 2013 var et veldig godt år, helt klart! Jeg er også skikkelig glad for at vi kunne gjøre mye fint sammen den første halvdelen!

   Liker

 5. Godt nyttår og tusen takk for fine ord!

  Herlig oppsummering av året. Og fin blogg, skal lese meg bakover. :)

  Mitt beste minne fra 2013 er reisene, til Sverige og Bergen.

  Liker

 6. Høres ut som et fantastisk fint år, Paris er fortsatt en liten drøm, virker så flott og annerledes enn Norge. Klarer nok ikke å velge ut et finest minne, men kanskje kjærligheten som gjennomsyra det meste. (Tusen takk for så fine ord!)

  Liker

 7. Det var en fin oppsummering av det som høres ut som et spennende år i livet ditt! Jeg liker måten du skriver på og emnene som engasjerer deg. Tusen takk for kommentar inne hos meg, jeg kunne ikke vært mer enig, selvfølgelig skal man ha kubus-lysestaken hvis den gir hjertebank og følelsen av må-ha, jeg vil bare at vi skal stoppe opp alle sammen og kjenne litt etter den følelsen i stedet for bare å kjøpe ;) Så morsomt at du aldri har hatt Converse, det har ikke jeg heller. Nettopp fordi de er så voldsomt populære ;) Ønsker deg en god helg!
  Lina

  Liker

 8. vel, jeg er den dårligste spilleren, beskjedenhet, og når jeg ikke gi slipp på teoretisk avgjørelse, jeg er enig med deg i at avgjørende øyeblikket, avtagende av året 2013 vil sikkert til min familie, mine foreldre noen rike visuelle opptak og rytmer i mitt miljø der jeg satt i minnet (solnedgang og soloppgang, prakt av shoffar ringing samtalen, som støyende lyn av stormen i samsvar, og neste dag de samme hendelsene, med 29 grader, veldig varm sol!). men det er også av smarte og vakre ting som input enklere og tydeligere i det norske språket og dens forfattere, poesi, alt dette takket være dere: Synne. Jeg sier det er bra. og takk igjen! du har også en veldig høy personlig år, og eksepsjonell Jeg er glad for deg.

  Liker

 9. Tilbaketråkk: 2014: Plans and wishes | Et dryss kanel

 10. Oi, nei, dette hadde jeg ikke sett! Skulle fått det med meg før jeg lagde 2013 innlegget mitt :O Listen jeg brukte satte jeg sammen selv ja. Slet veldig med å oppsumere året, så hadde nok ikke blitt så veldig bra svar på utofrdringen din alikevel ;)

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..