Made me smile # 27

Vel overstått påske, folkens, og velkommen til det som føles som mitt lille nyhetsbrev med godbiter, nemlig ei ny liste med ting som har fått meg til å smile i det siste.

Jeg er for tida helt hekta på peanøttsmør med Marmite. Vi fant det hos Iceland på St. Hanshaugen, der vi kjøper andre engelske importvarer, som vanlig Marmite og sjokoladeappelsiner – og det er jo et tips i seg selv! Uansett, alt annet peanøttsmør blir puslete sammenlignet med denne nyheten, hoho.

Super Nintendo World åpnet tidligere i år, og det ser så ENORMT kult ut.

Skulle jeg dratt på bilferie, ville jeg prøvd å legge turen innom et av verdens syngende veistrekker, hoho! Det ene (og det aller første!) er i Danmark, og da kunne kanskje også svingt innom Menneskebiblioteket, der man låner folk i stedet for bøker, og får høre deres historier! For en god idé!

Her har vi en snodig sak: Hvordan hadde sykdommen tuberkulose sett ut om den var en skurk i en japansk tegneserie? Som fyren under, skal man tro helsemyndighetene i Taiwan! De har gått nye veier for å skape bevissthet rundt smittsomme sykdommer, og fått laget veldig stilige versjoner av en hel rekke små og store plager. Ja, altså, hvorfor ikke?

Den nye singelen fra Kvelertak, som kom denne uka, heter Krøterveg te helvete og er ganske gøyal!

Det klassiske konseptet «fredagsbuketten» er veldig hyggelig, men det passer dessverre ikke meg lenger. Snittblomster er blant tingene som miljøsamvittigheten min ikke tillater meg å kjøpe mer, med mindre det er noe helt spesielt, fordi klimaavtrykket er så stort. Jeg foretrekker uansett planter som varer en stund, og i tillegg er blomster blitt ganske kostbart. Da er det kjekt at det kommer nytenkende aktører på banen! Forleden snublet jeg over Living Flowers, som lager langtidsholdbare blomsteroppsatser. Prisen tilsvarer to til tre vanlige buketter, men visstnok står disse like fint i minst et halvt år! Den moderne stilen og de tidløse fargene passer meg godt, og jeg må nok vurdere å ønske meg en sånn til bursdagen min, for eksempel.

På snakk om miljøet: Den svenske Klimatklubben består av en gjeng dyktige damer, hvorav flere som jeg har fulgt i årevis, som har gått sammen for å skape endring gjennom inspirasjon og opplysning. Jeg synes nettsiden deres er en ypperlig kilde til interessante fakta, gode tips og lure løsninger. De har for eksempel en egen temaside om klær, en masse svar på klassiske innvendinger og en kjekk liste med maler man kan bruke hvis man vil kontakte firma for å oppmuntre til klimavennlige tiltak. Knallbra!

Tenk at det faktisk finnes noe som heter combat juggling, haha. Folk slutter aldri å overraske.

Det finnes også en fugl som heter Great Eared Nightjar på engelsk, en type nattravn, som ligner på en drage! Så FIN!

Det siste tipset blir at det går an å abonnere på Et dryss kanel, som nettopp et nyhetsbrev, hvis man har lyst til å få tips om nye innlegg på epost. Da kan man registrere adressen sin i feltet på høyresiden (eller helt i bunnen, hvis man bruker nettbrett eller mobil), under Eiffeltårnet, og trykke på knappen. Noen av dere vet dette utmerket godt fra før, for det er jo en del av dere som allerede leser bloggen på denne måten, men jeg tenkte det kunne være greit å nevne det likevel. Det er en koselig tanke at ordene mine havner i innboksen til folk!

Håper det står bra til med dere der ute, uansett hvordan dere klikker dere inn her. Hvis noen har oppdaget noe gøy i det siste, så del det gjerne med meg i kommentarfeltet!

– – – – –
In other words: Things that have made me smile lately! For an English version, please use the translation widget.

Reklame

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..