My January

Yuletide 2022
January
January / etdrysskanel.com
January

Riktig godt nytt år, alle sammen! Har dere tro på 2023? Har dere noen ønsker, mål eller forsett? Selv har jeg én ting jeg har tenkt på i det siste, og det er at jeg bør snakke til meg selv som jeg snakker til andre. Den siste måneden er det en del ting jeg rett og slett ikke har fått til, grunnet ankelbruddet, og når jeg skuffer meg selv, reagerer jeg helt annerledes enn når noen andre skuffer meg. Da sier jeg «ingen fare, ikke tenk på det, dette er sånt som skjer, ta vare på deg selv, vi har det til gode, det gjør da ingenting», mens når jeg selv kommer til kort, er jeg fullstendig nådeløs. Da sier jeg ting til meg selv som jeg aldri noensinne ville sagt til noe annet menneske. Det fortjener jeg ikke, faktisk, og jeg vet ikke hvorfor det er slik, men jeg vil forsøke å forandre på det. En ørliten endring til det bedre, inni mitt eget hode, det kan ikke være for mye for langt. Ellers er jeg godt fornøyd med tilværelsen, og det var både rart og fint å gå inn i det nye året som kone! Jeg føler meg klar for nye utfordringer, og tror 2023 kan bli veldig bra.

Jeg har planer om å…

– Være snill med meg selv nå i starten. Det er fortsatt jul, og fremdeles høy hyggefaktor her i huset. Konfekt til kaffen, takk!

– La juletreet stå ut uka, og la stjernene henge i vinduene så lenge vi har behov for å lyse opp mørke morgener og kvelder.

– Lese videre i Torsdagsmordklubben, som er veldig fornøyelig. Vanligvis unngår jeg oversatte engelske bøker, men denne hadde jeg hatt lyst til å lese en stund da ei venninne plutselig tok den med til meg så jeg kunne låne den – og siden det står ni stykker på venteliste for originalen på biblioteket, så kjørte jeg på. Heldigvis er den norske oversettelsen god!

– Kooooose meg med Awesome Games Done Quick, som begynner allerede på søndag!

– Prøve å ta en tur ut i dagslys hver dag, også når jeg jobber hjemmefra, for det gjør godt.

– Gå med ankelskinne i et par uker til, og så bare bruke den ved fysisk aktivitet og ujevnt underlag. Jeg gleder meg sånn til det slutter å gjøre vondt, og jeg får tilbake den gode nattesøvnen.

– Spille kort og brettspill om kveldene, og bygge med lego, ettersom vi fikk dette settet til jul!

– Stikke på kino for å se Operation Fortune, for Guy Ritchie lager som regel veldig underholdende greier.

– Lage og spise god, næringsrik, tilfredsstillende vintermat, aller helst tilberedt i støpejernsgryte. Comfort food for alle penga!

– Feire flere bursdager. Det må være kjekt å fylle år i starten av året – ryddig, liksom. (Lurer på om det er enklere for folk født i januar å huske hvor gamle de er? Selv har jeg ikke hatt telling på ti år, egentlig.)

– Glede meg over minusgradene og den friske lufta, og tillate meg å håpe på litt mindre is og litt mer snø framover.

– Oppsummere året her inne med ei liste, slik jeg pleier å gjøre. Ettersom bryllupet ble høstens store begivenhet for vår del, blir enkelte spørsmål ekstra enkle å svare på denne gangen!

– Planlegge små treff med gode venner, helst midt i uka, for at særlig slutten av måneden ikke skal føles monoton og langdryg, slik den noen ganger kan gjøre.

– Gjøre kål på resten av pepperkakene og julemarsipanen, muaha.

– Se Glass Onion, den nye Knives Out-filmen, allerede nå i kveld! Jeg har hørt mye positivt om den, og gleder meg.

Se der, ja. Dette blir bra, januar! Jeg håper de fleste sitter med en god følelse ved inngangen til det nye året, og at vi alle har mange fine opplevelser foran oss!

– – – –
In other words: Happy new year, friends! These are my plans and wishes for January. For an English version, please use the translation widget!

Reklame

Én tanke på “My January

  1. Tilbaketråkk: 2022 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..