My May

May / etdrysskanel.com
May / etdrysskanel.com
May 17th
May / etdrysskanel.com

Den siste tredjedelen av april bare forsvant, og jeg forsøkte å finne balansen mellom stress og sol og sorg, og det gikk slett ikke så verst. Jeg har stabilisert meg, liksom. Nå er mai her, og i går kunne vi feire arbeidernes dag på ordentlig vis for første gang siden 2019, og det var så stas! Jeg gikk i toget sammen med andre oversettere og frilansere, og det var varmt nok til at jeg kunne ta av meg ytterjakka, og det var stort oppmøte og stor entusiasme, og flaggene vaiet i sønnavinden, og da Oppsal janitsjar endelig inntok svalgangene på Justisen igjen, og vi var i publikum for kanskje sjuende gang, kunne jeg ikke vært mer fornøyd. Denne måneden er alltid travel, en salig blanding av feiringer og forpliktelser og forberedelser. Jeg skal passe på å legge inn noen hvileskjær og pustepauser mellom slagene, men først og fremst skal jeg kose meg etter beste evne!

Blant annet har jeg planer om å…

– Pakke vekk tykke jakker og kåper, varme skjerf og votter og tunge vintersko for i år. Ned i boden med dem! Nå er det vårjakke, småsko og knestrømper for alle penga!

– Glede meg over at utsikten vår får stadig flere nyanser av grønt, og ta en runde i botanisk hage en kveld, for å se hva som blomstrer akkurat da.

– Stikke til frisøren og få orden på håret før sommeren. Dette blir trolig min siste klipp før bryllupet i september (da vi jeg ha litt lengde på det, slik at det blir lettere å sette opp), og det er en litt rar tanke.

– Markere Star Wars Day (4. mai) og Towel Day (25. mai)!

– Prøve å runde et skikkelig vanskelig dataspill.

– Få med meg litt av Tom Waits-løpet, som endelig kan arrangeres igjen! Her er en liten rapport fra en tidligere utgave, og her finnes Facebook-eventet for årets løp. Fy søren, det blir så bra!

– Treffe vigsleren vår og legge planer for bryllupsseremonien. Det føles ganske så fjernt, hoho!

– Sette i stand balkongen for sesongen! Alltid spennende.

– Feire flere bursdager, for jeg kjenner så mange fine folk, som den heldiggrisen jeg er.

– Gå på kino for å se Everything Everywhere All at Once, og kanskje Rutete ninja 2, haha!

– Drikke bobler i en båt på Oslofjorden. Håper veldig på fint vær, må jeg innrømme.

– Pynte meg og vifte med flagg og klemme alle og bli rørt og synge meg hes og spise is på 17. mai. Herlighet, som jeg gleder meg til pandemifri feiring! Nasjonaldagen er alltid en skikkelig folkefest her i Oslo, og i år blir nok gleden ekstra stor. Hipp, hipp hurra!

– Lese på diverse benker sammen med min utkårede. Mer skal ikke egentlig til for å gi meg følelsen av å være den heldigste i verden.

– Bruke konsertbilletter som ble kjøpt i november 2019, haha. Endelig skal vi se Kvelertak igjen, etter to år med utsettelser!

– Nyte synet av rosa skyer og trær som er så grønne at det nesten ikke går an, lukta av blomster på godværsdager og lukta av våt stein på regnværsdager, lyden av fuglesang og følelsen av vårsol som varmer, og alt annet som hører med når naturen har våknet etter vinterdvalen, og enhver svipptur ut plutselig er full av sanseinntrykk. Altså, denne tida er en fryd.

Håper vi har en fin mai foran oss, alle sammen! Om dere har noen hyggelige planer, må dere gjerne dele dem!

– – – –
In other words: My plans and wishes for the month of May! For and English version, please use the translation widget.

Reklame

2 tanker på “My May

  1. Ønsker deg tidenes Mai!🎉🇧🇻🌿☀️🌡️🍦 Kos deg- og så er det bare å glede seg til Juni😎….og til hele resten av en pandemifri sommer😃(🤞🏻).

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..