My December

Sunday / etdrysskanel.com
December / etdrysskanel.com
December / etdrysskanel.com
December / etdrysskanel.com

Endelig er den her, årets siste og muligens mest etterlengtede måned! Ventetida er i gang, men de som virkelig har skjønt det, vet at ventetida er halve gleden – hvis ikke mer. Jeg pleier å styre unna alle julegreier fram til kalenderen viser desember, så slik sett er jeg streng, men så fordeler jeg julekosen utover hele måneden. Det er planen også dette året, kanskje mer enn noen gang.

Det var godt å få dette innlegget unna i går. Dere vet jo hvordan jeg er, jeg må liksom skrive ting ut av hodet. Pandemien får ikke overskygge førjulshyggen i år også. Jeg skal fokusere på meg selv, på det jeg kan gjøre for å bidra, på det som gjør meg glad, og ikke på nyheter om hvordan den nye mutanten sprer seg i verden. Jeg setter rett og slett på meg skylappene for en liten stund, og i tillegg føles «det kan umulig bli så ille som i fjor» som et slags skjold. Jeg skal altså verne om julestemningen med skjold og skylapper, og kjenner meg nå ganske godt forberedt. Jeg er klar til å fylle desember med sånt som er fint og godt.

Blant annet har jeg planer om å…

-La meg begeistre av synet av julestjernene som dukker opp i vinduer over hele byen, og over lyset fra mine egne. Den ene pleide å henge i stua i barndomshjemmet mitt, og den andre er kjøpt på en bruktbutikk, og helt lik den mormor og morfar hadde på sitt kjøkken. Så koseliiiig.

-Starte hver dag med noe godt til kaffen fra vår faste felles kalender, og drikke en koppe te fra tekalenderen min til kvelds.

-Tenne kongerøkelse og skaffe svibler, slik at lukta av jul kan sveve rundt i leiligheten.

-Glede meg over snøen og de vinterlige temperaturene – det ser faktisk ut som at det hvite teppet blir liggende en stund! Jeg puster lettere når snøen endelig kommer, og den gjør byen ekstra lys, lun, pen og stille.

-Spille kort og brettspill, lese tegneserier, legge puslespill og gjøre andre analoge ting som senker skuldrene.

-Ha kanelstang i kaffekoppen, som alltid i desember. Juleteen er også på plass, i form av denne storfavoritten i løsvekt og dette settet med teposer – det blir nesten som å sette fram en konfekteske, synes jeg.

-Høre på den store julespillelista! Har gledet meg i flere uker allerede, hoho!

-Brenne levende lys gjennom hele ettermiddagen og kvelden. (Memo til meg selv: Husk å fylle på i telys-skuffen.)

-Pynte i leiligheten i dagene som kommer. Vi har ingen enorm mengde med pynt, men vi har nok til at alle rom får en visst julepreg, og jeg gleder meg til å hente opp eskene fra boden.

-Drikke julebrus, gløgg og portvin, og spise pepperkaker (med og uten blåskimmelost på!), risengrynsgrøt, marsipan og klementiner. Edamerosten har allerede flyttet inn i kjøleskapet, og skal snart få selskap av rødbetsalat og sennepssild, tenker jeg.

-Velge og vrake blant godbitene på lista med juleepisoder og julefilmer.

-Smake meg fram til de beste norske juleølene sammen med Jonasflotte. En ypperlig kveldssyssel utover i måneden.

-Planlegge noen få julegaver, kun til nærmeste familie. Jeg føler meg ganske ferdig med denne kjøpefesten, jeg vil bare ha kosen, hoho. (Husker dere dette innlegget med gavetips fra i fjor? Det fungerer fortsatt fint!)

-Sannsynligvis feire jul på ei hytte for første gang! Spennende!

-Finne fram mine tykkeste strømper og varmeste plagg, og pakke meg godt inn på de kaldeste dagene, for da er det en egen glede å ikke fryse.

-Kanskje gå på et julebord, hvis det fortsatt er lov og legitimt om noen uker? Hvis ikke, blir det julebord med enkeltpersonsforetaket mitt i stedet. I så fall skal jeg spandere god mat og drikke på alle de ansatte.

-Være kattepasser i tre dager! Den siste helga før jul, faktisk. Det blir et hyggelig avbrekk!

-Muligens se på Nissene i bingen, men jeg mistenker at denne sesongen kanskje er litt for ekstrem for min smak?

-Skrive julekort til fjern og nær. (Jeg måtte jo gjøre et drastisk kutt i antallet for noen år siden, så jeg regner med at det blir rundt 30 stykker, som i fjor.)

-Flytte over på den nye datamaskinen vår, som kan hentes i morgen! Fy søren, det blir så stas! Jeg har drømt om en skikkelig stasjonær PC siden jeg flyttet hjemmefra, liksom. Skjermen og tastaturet har allerede ankommet, og forskjellen er enorm allerede.

– Holde litt utkikk etter et rutete foldeskjørt i byens vintagebutikker.

– Sette til livs noen lussekatter den 13. desember, selv om jeg egentlig ikke er sååå glad i safran. (Får jeg velge, vil jeg mye heller ha boller uten noe som helst, som den puristen jeg er.)

-Jobbe i tebutikken. Jeg er å finne bak disken i Bogstadveien 31 mellom klokka elleve og klokka seks på dager med følgende nummer: 2, 9, 10, 11, 14, 15, 17, 18, 22, 23 og 30. (Jeg skal altså jobbe fram til og med «kvelden før kvelden», og så gå rett til toget. Jeg er ikke noe glad i å jobbe rundt jul i det hele tatt, men årets arbeidsøkt på lille julaften blir uansett bedre enn i fjor, da jeg fikk et dypt kutt i fingeren og besvimte på bakrommet, hahahuff. Det var liksom toppen på kransekaka, oppi alt sammen.

– Markere vintersolverv ved å skåle for at sola snur. (Vi pleier å dele denne!)

-Fortsette å lage mat i den nye gryta, som gjør stor suksess her i heimen. Det er virkelig høysesong for mettende, næringsrike, varmende retter. Skulle ønske vi hadde et godt norsk ord for hearty.

-Overholde gjeldende anbefalinger og ikke ta noe for gitt, men heller ikke la pandemien stjele alt overskuddet mitt. Lytte til kroppen, kutte ned på sånt som tar mer enn det gir, hente energi mellom lange og hektiske jobbøkter i butikken.

– Drikke nok bobler. Det er viktig i mørketida, hoho.

-Bruke juleferien, når den kommer, på å spise alt jeg har lyst på og tilbringe tid med folk jeg er glad i. Jeg håper også å kunne gå på den tradisjonelle tredjedagsfesten med storfamilien. I fjor tok jeg initiativ til et digitalt treff, og vi var over 50 personer som møttes via Zoom, men i år håper jeg virkelig at vi kan samles på ordentlig igjen.

-Lage snølykt på balkongen, bygge snømann med min lille niese, og kanskje kaste noen snøballer når folk minst venter det, muaha.

– Skaffe juletre! En gedigen glede ved livet i denne leiligheten. Dette blir vår fjerde jul her, og dermed vårt fjerde tre, og selv om vi pleier å vente til rundt 20. desember, så gleder jeg meg allerede til å kjenne lukta av gran.

-Bedrive varetelling fram til klokka halv åtte på nyttårsaften – noe som ikke akkurat er optimalt, haha, men som vil gjøre kveldens feiring ekstra verdsatt, tenker jeg. Vi får se hvordan forholdene er da, men jeg krysser fingrene for at vi ikke trenger å sitte alene hjemme i år.

Altså, dette må jo bli kjempebra, det er helt åpenbart. La julestemningen råde!

Hva er deres planer for desember? Er det noe dere gleder dere ekstra mye til?

Jeg ønsker alle ei fin og fredelig førjulstid!

– – – – –
In other words: My December plans and wishes! Please use the translation widget for an English version.

Reklame

2 tanker på “My December

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..