My January

January / etdrysskanel.com
January / etdrysskanel.com
January / etdrysskanel.com

2020, dere! Herlighet, nå føles det virkelig som at vi lever i framtida. Plutselig ligger et nytt år og et nytt tiår foran oss, som et stort hav, og det er bare å hoppe uti. Januar kan føles som en lang og mørk måned, særlig etter all pynten og kosen i desember, men samtidig er det noe forfriskende ved at alt går tilbake til det vanlige etterhvert. Tidlige morgener, lukta av kaffe og ristet brød, ordinære nyhetssendinger på radioen igjen, et tent stearinlys på kjøkkenbordet… Nå er hverdagsgleden ekstra viktig! Jeg har tenkt å gi meg selv litt god tid og tillate meg litt ekstra hygge i starten, slik at overgangen ikke blir så brå, og omfavne alt det fine ved de helt vanlige ukedagene. Vi er jo så heldige, alle sammen, som bor her vi bor og har alt vi har. Jeg føler meg alltid så takknemlig ved starten av et nytt år, og jeg har lyst til å fylle den første måneden med mye fint.

Blant annet har jeg planer om å…

– Nyte feriefølelsen og -stemningen i noen dager til. Juletreet får stå fram til søndag, tenker jeg, og restene av julekonfekt og pepperkaker spiser ikke seg selv…

– Krysse fingrene for at mobilen min, som har ligget på verkstedet siden rett for jul, kan repareres – og helst ganske raskt. Kalenderen min ligger på den, så sjansen er stor for at jeg glemmer en avtale eller en hendelse i ukene som venter, og det er en veldig ekkel følelse.

– Begynne på jobb igjen, både på hjemmekontoret og på restauranten, i uka som kommer. Det blir hyggelig å se de nye kollegene mine igjen, de er en så fin gjeng!

– Gå på julebord med nevnte kolleger. (Det er typisk at serveringsbransjen venter til januar, ettersom vi har mer enn nok med andres julebord i november og desember.) Gleder meg til å treffe folk i en sosial sammenheng, det er alltid gøy!

– Lese i godstolen. Jeg har nettopp begynt på en ny Flavia de Luce-roman, den fjerde i rekken. Serien er vel skrevet for litt yngre lesere, men jeg liker at den er gammeldags og dyster, liksom gotisk, pluss at den byr på god språk og mye humor.

– Se den nye sesongen av Grace and Frankie når den dukker opp på Netflix, og se ferdig Crazy Ex-Girlfriend, der jeg er omtrent halvveis i siste sesong.

– Bruke mine nye vintersko, som jeg kjøpte på nyttårssalget i dag. Godt å være ferdig med det, haha.

– Holde vinkurs i bursdagsselskapet til ei venninne! Så stas!

– Overnatte på det nye hotellet Amerikalinjen med Jonasflotte. Dette lille avbrekket var vår julegave til hverandre. Gleder meg!

– La stjernene henge i vinduene ut måneden.

– Gå på kino for å se den nye Star Wars-filmen og den nye Frozen-filmen! Disney disker opp for tida, altså.

– Håpe på mer snø. Hva skjer med sju varmegrader i januar? Fysj!

– Besøke den nye baren som har åpnet i Storgata.

– Nyte at vi får litt mer dagslys hver dag.

– Se mest mulig på Awesome Games Done Quick, som begynner på søndag! Perfekt tidspunkt, en god følgesvenn gjennom den første arbeidsuka etter ferien!

– Spise lette, fargerike matretter etter mye tyngre tradisjonsmat i jula. Akkurat nå har jeg veeeldig lyst på sushi, kjenner jeg.

– Ønske venner og familie et godt nytt år ved å ringe eller sende tekstmeldinger, som i gamledager, hoho. Det er alltid hyggelig å høre en kjent stemme eller å se den lille konvolutten på skjermen!

– Oppsummere det gamle året her inne, slik jeg pleier å gjøre, pluss det gamle tiåret! Jeg liker å tenke litt gjennom hva jeg har gjort og lært, og hva jeg vil ta med meg videre.

– Ta fatt på det nye året, og det nye tiåret, med glede og forventning. Jeg føler meg klar! (Må bare venne meg til å si og skrive 2020, det kan ta litt tid.)

I år blir det ikke noe nyttårsforsett, det blir sparing og bryllupsplanlegging i stedet. Det er fortsatt en litt uvirkelig tanke at vi skal gifte oss! Det blir ikke før i 2021, men grunnlaget skal legges nå. Herlighet, så spennende.

Jeg ønsker alle en fabelaktig måned! Hva er deres planer for januar?

– – – – –
In other words: 2020, you guys! Now we’ve really entered the future! All of a sudden a new year lies ahead, like a vast sea, and it’s time to jump in. January can feel like a long and dark month, specially right after December, but at the same time there is something refreshing about everything going back to normal. I’m actually going to enjoy the early mornings, the smell of coffee and toast, the regular news on the radio, the one candle on the table. The simple things, the everyday things, are more important than ever! There is so mcuh to be thankful for – we’re so fortunate, after all. I’m going to embrace the ordinary, and I’m going to fill the month of January with lots of good stuff. For instance, I plan to…
– Enjoy the holidays for a few days more. We’re leaving our tree up until Sunday, I think, and we have lots of delicious leftovers! – Start work again, both in my home office and at the restaurant, next week. I’m looking forward to seeing my new colleagues again, they are a lovely bunch! – Go to a work holiday party with said colleagues. In the service industry we typically have those in January, since we have our hands full with everyone else’s in November and December. – Cross my fingers for my phone. It is in the repair shop, and it has my calendar on it, so I’m pretty sure I’ll forget something in the weeks to come. It makes me feel uneasy. – Leave the stars in the windows up until the end of the month. – Read in my comfy chair. I just started the fourth book in the Flavia de Luce series, which I enjoy, although it might be written for a younger audience. I like that it’s old-fashioned and dark, sort of gothic, and the language and humour is right up my alley. – Watch the new season of Grace and Frankie when it comes to Netflix, and finish the last season of Crazy Ex-Girlfriend. – Wear the new winter shoes I bought at the new year sale today. Nice to have that out of the way, haha. – Enjoy the fact that the dayslight stays with us for a little while longer every day. – Host a wine tasting at a friend’s birthday party! Fun! – Spend a night at a newly opened local hotel with my fellow. This little staycation was our present to each other this year. – Go to the cinema to see the new Star Wars flick and the new Frozen film, since they both just premiered here. I’m excited! – Hope for more snow. We’ve had unusually warm temperatures here lately. Boooo! – Check out a new bar that just opened nearby. – Watch Awesome Games Done Quick, which starts on the 5th! Perfect timing, great moral support through the first week back at work! – Eat light and colourful dishes, after lots of heavy and traditional foods during the holidays. – Wish friends and family a very happy new year by actually phoning them, or by sending them a good old text. It’s always nice to hear a familiar voice, or when I see the little envelope icon on my screen! – Sum um the past year (and the past decade!) here on the blog. I like doing it every year, because there are always memories and knowledge that we want to take with us into the new. – Start 2020 with a smile and high hopes. I’m ready! I just have to get used to writing the new number, that might take some time.
This year I have no resolutions, because I’ll be focusing on saving money for and planning our wedding instead. The fact that we’re getting married still feels unreal! It’s not happening until 2021, but this is when we’ll do the groundwork, sort of. Excitiiing.
Now I just want to wish you all a wonderful month! What are your plans?

Reklame

2 tanker på “My January

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..