December days

December days / etdrysskanel.com
December days / etdrysskanel.com
December days / etdrysskanel.com
December days / etdrysskanel.com
December days / etdrysskanel.com
December days / etdrysskanel.com
December days / etdrysskanel.com

Vi starter hver dag med en liten godbit til kaffen. Vi står opp og spiser frokost sammen i lyset fra stjerna i vinduet, den jeg kjøpte brukt i fjor, pluss lyset fra kalenderkubben, som brenner jevnt og sakte. Jeg har lagt juleduk på sofabordet og kjøpt mandariner, og jeg har vært på julelunsj med dyktige damer og god vin, og jeg gleder meg over julebelysningen på brygga hver gang jeg går til og fra Sorgenfri. Det er fredag den 13. i dag, og vanligvis ville jeg hatt på meg katteører, men jeg tror jeg må droppe det på jobb i kveld… I dag er det også Luciadagen, men i stedet for lussekatter foretrekker jeg safranboller, som jeg var innom og kjøpte tidligere i uka. (Lussekatter blir altfor ofte tørre, og jeg er tross alt en bolle-snobb. Det kan du sitere meg på.) Jeg gikk på biblioteket i samme slengen, Deichmans hovedbibliotek, for det stenger jo ved nyttår. Jeg gleder meg veldig til det nye bygget åpner i Bjørvika, men jeg kommer likevel til å savne det gamle! På veien hjem hadde jeg altså julelektyre og bakst i veska, og jeg kjente en inderlig glede. Bøker og boller, altså. Bedre blir det ikke.

– – – – –
In other words: We start every day together, having a little treat with our morning coffee, in the light from the star in the window and the calendar candle. I have put an old, charming runner on the sofa table, and bought clementines, and I’ve been to a lovely lunch with great ladies and good wines, and I enjoy the sight of the Christmas decorations every time I walk to and from my workplace. Today is Friday the 13th, and normally I’d wear my cat ears, but I don’t think I can do that at work this evening, sadly. Today is also a day we celebrate with baked goods (my kind of celebration, haha), and I bought some saffron buns for the occasion, and also went to the library to get some books for the holidays. (An old library building is closing, and a new one will open next year, and although I’m excited for the new place, I will miss the old.) On my way home, with buns and books in my bag, I felt this intense joy. It just doesn’t get any better.

Reklame

4 tanker på “December days

 1. Hei! Vet ikke om du er klar over åssen reklamer som vises på bloggen her? Passer veldig dårlig overens med bloggens innhold og filosofi. Det ødelegger leseopplevelsen når det kommer et forstyrrende bilde av en dame i bikini før og etter hun hadde slanket seg rett under et vakkert bilde av julestemning (ditt). Det var også to andre fettforbrenningsreklamer. Ganske uheldig.

  Liker

  • Hei, Astrid! Takk for tilbakemelding. Jeg er helt enig i at det er uheldig!
   Saken er den at WordPress, bloggplattformen jeg bruker, finansieres med annonser. Om jeg vil bli kvitt reklamene, må jeg betale – og ettersom bloggingen er ment være et lystbetont overskuddsprosjekt, velger jeg å ikke bruke penger på bloggen. (Selv ser jeg ikke reklamene her inne, eller noe annet sted på internett, fordi jeg bruker AdBlock, somkan lastes ned gratis her [https://adblockplus.org/] og gjør nettet såååå mye diggere å bruke. Anbefales på det varmeste!) Derfor dukker det opp reklamer her inne nå og da, som på de fleste andre nettsider, og jeg har ingen mulighet til å påvirke innholdet i dem. Om jeg skulle betalt for å fjerne annonsene i alle de årene jeg har blogget, ville det kostet meg veldig mange tusenlapper, så det har jeg dessverre ikke råd til. Det er beklagelig at det iblant går utover opplevelsen til leserne, men nå vet du i hvert fall hva det skyldes!
   Takk for at du leser, og for at du tok deg tid til å kommentere, det setter jeg stor pris på! Jeg ønsker deg en fortsatt fin førjulstid!

   Liker

 2. Hei!

  Vil bare si takk for en kjempefin julespilleliste og påminnelsen om å gå innom Deichmanske før det stenger! Rakk akkurat innom Tøyenbadet som stenger dørene 31/12 – ikke like stemningsfullt, men en Osloinstitusjon som nå stenger dørene (nybygg der også).
  God jul!

  Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..