More wine, new job!

På Aker Brygge i Oslo, inne på Bryggetorget, i le for vinden fra havet, ligger et spisested som heter Café Sorgenfri.
Dette er min nye arbeidsplass!

New job / etdrysskanel.comHer skal jeg servere vin i alle varianter, i et koselig lokale som er fullt av samlerobjekter. Det passer meg veldig bra, jeg er jo så glad i gamle greier, hoho! Her er det for øvrig ikke bare én peis, men to. Et riktig stemningsfullt sted!

New job / etdrysskanel.comDet er godt å komme inn i varmen etter rusleturen langs brygga, men det er også fint å få litt luft før arbeidsdagen tar til, og å se lyset over sjøen. I hvert fall foreløpig – jeg blir sikkert lei disse ti minuttene med gange etterhvert, haha.

Jeg skal jobbe deltid (omtrent 50 % stilling) som sommelier her også, og har min første ordentlige vakt i morgen. I tida framover må jeg pugge menyen, lære navn og bli kjent med vinkartet, finne ut hvordan ting gjøres, skaffe meg adgangskort og bruker, huske koder og rutiner, lete og spørre meg for, og samtidig forsøke å gi gjestene er god opplevelse. Det er helt på kanten å begynne i ny jobb i serveringsbransjen i starten av julebordsesongen, men jeg har gjort det en gang før, så jeg tar sjansen på å gjøre det igjen. Jeg tipper at jeg har noen slitsomme, men givende måneder i vente! (Jeg vet hva jeg skal gjøre om det blir litt for fullt i hodet, hoho.) Jeg gleder meg til å sette vin til nye matretter og møte nye mennesker, til å formidle gleden og kunnskapen jeg sitter med, og til å by folk på gode smaker. Dessuten ser jeg fram til flere turister blant de besøkende, for jeg liker tanken på at om jeg får dem til å trives, kan det gi dem et godt inntrykk av hele byen vår og hele landet vårt. En fin følelse!

Forresten så er det et morsomt sammentreff at min tidligere redaksjon i Radio Nova også het Sorgenfri. Det er det nok ikke så mange lesere som husker, for da må man ha hengt med helt siden den forrige bloggen, men det er nå i hvert fall tilfellet. Jeg liker ordet og navnet og konseptet, det passer meg bra, så jeg omfavner denne tilfeldigheten fullt og helt, hihi.

Jeg er klar! Dette blir gøy, hyggelig og spennende!

– – – – –
In other words: I’m starting a new job! This is Café Sorgenfri in Aker Brygge in Oslo. It is a cosy restaurant which is filled with nostalgic memoribilia and antiques, and which has not only one fireplace, but two! I’m so glad I get to serve wine in such charming surroundings. I will be the house sommelier in a part-time position (about 50 %), just like in my last job. I know that changing jobs in this business at this time of year – Christmas party season ahead! – will be demanding and difficult, I also think it will be fun and rewarding. I’ll just have to take my time getting to know the place, the menus, my colleagues and our guests. I’m excited!

Reklame

10 tanker på “More wine, new job!

 1. for en overraskelse, og en så god følelse av å innse hans lidenskap for vin, og de gode rådene til en rik avtale med mat. ja, kaffedekoren virker fin ( til og med tegningen av skifer).
  ja, jeg husker nar du snakket og jeg lytte på radio-nova «sorgenfri» (og av andre fin folk etterpå også); veldig vakker følsomhet også.
  haha! , men «sorgenfri» er ikke at det også var tittelen på en bok av «bjorg vik» som jeg leste med mye glede …
    ja, en virkelig glede å lese deg synne, og åh hvor mye god du beskriver (til og med noen bilder) bare fine ting. «love little things» because once can happen you look back and find there were wonderfull things . ( c’est bien ta devise , je crois :)

  Liker

 2. Hei! Har lurt på noko… Eg skulle gjerne lest fleire norske blogger, men ikkje dei typiske som skriver om klær, sminke, etc…heller meir ekte kvardagsblogger med interessante og igjenkjennbare tema sånn som din og Hjartesmil f eks. :) Har du tips på fine norske blogger?

  Liker

  • Hei! Her kan jeg kjenne meg igjen – jeg er også mer glad i de ekte hverdagsbloggene. Under fanen «Links» finner du mine favorittblogger fra fjern og nær, pluss mine kjentfolk på nett, men den lista har dessverre ikke blitt oppdatert på en stund. Det er vel nettopp fordi at jeg også synes det er vanskelig å finne nye blogger å lese. Mange av de jeg pleide å følge, har dessuten sluttet å blogge, og det virker som at den nye generasjonen bloggere er mer opptatt av selfies og spons, haha. Det ligger fortsatt noen godbiter blant linkene mine, synes jeg, men jeg har nok ingen øvrige tips å komme med. Håper du finner noen nye favoritter når du minst venter det, hihi!

   Liker

   • Ok takk for tips, eg får berre scrolle vidare! Hos ein blogger kjem man jo plutselig vidare til ein annen som plutselig er eit gullkorn! ;)

    Liker

 3. Tilbaketråkk: 2019 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..