Wedding tips wanted!

Om rundt to år skal jeg i et bryllup. Mitt eget.

Ja, det blir nok en lang forlovelse for vår del – det er ingenting som haster når man allerede har vært kjærester i ti år, hoho. Egentlig er det slik at den eneste grunnen til at vi velger å gifte oss, er at vi vil ha en skikkelig svær fest! Da må det planlegging og penger til, så vi tar oss god tid. Jeg får likevel stadig spørsmål om hva vi har tenkt, og det er ikke alltid like lett å svare. Jeg har mange tanker om hva jeg vil, men like mange tanker om hva jeg ikke vil! Det blir ikke noe tradisjonelt bryllup, såpass vet vi, men det kan nok hende at det blir et ganske stort et. Om det er praktisk mulig, da. Det virker som at man bør begynne med gjestelista og se hvor mange folk man egentlig må ha plass til, mat til og drikke til? Vi er så smått i gang der, og så har vi en del ønsker og idéer ellers også. Jonasflotte og jeg har vært i ganske mange bryllup sammen, og da gjør man seg jo noen tanker om hva man synes at fungerer. Det er mye inspirasjon å hente, og ikke minst er det mange som sitter med verdifulle erfaringer! Jeg skal prøve å være flink til å spørre mine gifte venner om råd og hjelp underveis i prosessen. Nå tenkte jeg at jeg kunne spørre dere også! Jeg har tross alt utrolig innsiktsfulle og reflekterte lesere, hihi. Dersom noen av dere som leser har noe dere vil dele, så tar jeg imot alskens tips med stor takknemlighet. Er det noe du skulle ønske du visste da du begynte å planlegge bryllup? Noe som ble glemt? Noe som kostet dobbelt så mye som ventet? Noe man like gjerne kunne sløyfet? Noe du synes jeg bør vite? Jeg er lutter øre, og blir veldig glad for alle innspill!

Herlighet, en vakker dag er det JEG som er bruden.

S+T
K & K, Røros
C+JM, Kristiansand
C+JM, Kristiansand
M&T, Biri
S+T
K & K, Røros
M&T, Biri

– – – – –
In other words: I’m going to a wedding in about two years. My own. Yes, this will be a long engagement. There is no rush when you’ve already been together for ten years, haha – and the only reason we want to get married, is to throw a massive party. That takes planning and money, so we’ll give ourselves time. However, I have started thinking, we both have, and I get lots of questions about what our thoughts are. We know it’s not going to be a traditional wedding, but it might be a big one. I believe it might be a good idea to start with the guest list, so that we know how many people we need room for and food for and drink for, and then take it from there? I’m going to ask my married friends if they have any pointers, and I’d also like to ask you, my wonderful readers! If you’ve planned a wedding and gotten married, is there something you wish you knew beforehand? Or something you forgot, something you could have skipped, something you think I ought to know? I’m all ears, any tips are greatly appreciated! My gosh, I’m going to be a bride one day.

Reklame

15 tanker på “Wedding tips wanted!

 1. Try not to get stressed out planning your wedding & make sure it really reflects who you are as a couple. I wish back when we got married (30 years ago!) that weddings had been more original/unique/interesting like they are now. And find a photographer you really like. Just make sure you make your wedding YOUR wedding and not everyone else’s. Please post updates as you plan & good luck with it all! :)

  ps-I thought of you when we were staying in a VRBO in Chamonix, France this summer & we had two twin beds pushed together with two duvet covers and no top sheet. Do you remember our conversation about that? It worked just fine, no toes sticking out of the duvet! Lol

  Liker

  • Thank you very much for your input, Naomi! I really appreciate it!
   The photographer is an important part, that’s true. I’ve heard a few brides say that they wish they had more photos from the day, and since I’m used to documenting my life through the blog, I really don’t want to be in that situation! We’ve talked about having someone spend the entire day with us – it is costly, but will probably be worth it.
   I totally agree, I like it when the wedding reflects the couple. I’ve been to a few that have been absolutely beautiful, but not very personal – I always prefer the personal ones, even when they are a little more rough around the edges. I really hope we can find a way to incorporate the ideas we have, to make it fun, slightly geeky and very US.
   Cool, I hope you had a great time in France! (I definitely remember, that was an amusing and interesting exchange.) Glad to hear that the bedding situation worked for you, haha!

   Likt av 1 person

 2. Jeg har ikke giftet meg, men har erfart at brudeparet ikke har delegert vekk nok jobb. Dermed har de endt opp med å fullføre de siste tingene langt utpå natten før bryllupsdagen. Det ville jeg prøvd å unngå! Så mitt tips er at ting gjerne tar lenger tid enn man tror (pynting av lokalet, fikse blomster) og at man bør spørre mye mer om hjelp. Tror de fleste syns det er hyggelig å hjelpe til!

  Liker

  • Dette er et godt poeng, Miriam – jeg vil jo våkne uthvilt på bryllupsdagen min, hoho! Jeg er ikke særlig flink til å be om hjelp, jeg er en sånn type som ikke vil være til bry, men du har så rett; de fleste liker jo å kunne bidra, og er det én gang man bør prøve å gi litt slipp på tanken om at man må gjøre alt selv, er det vel denne gangen? Takk, dette skal jeg prøve å ha i bakhodet!

   Liker

 3. Jeg elsket å gifte meg og det beste var å samle mine og hans til fest! Jeg syntes det kjipeste var å bruke så mye tid på å sitte ned til tre-retters middag. Nå hadde vi riktignok litt forsinkelser den dagen, så den ble senere enn planlagt, men jeg hadde bare lyst til å komme igang med festen. Skulle jeg gjort det igjen ville jeg hatt mer fingermat og mulighet for mingling. Lykke til med planleggingen!

  Liker

  • Det er nettopp festen som frister for vår del også, hoho, så det kan jeg forstå! Vi har faktisk tenkt at vi ønsker buffet i stedet for servering ved bordet, slik at middagen blir litt mindre formell… Jeg håper det kan skape god flyt, både i programmet og blant gjestene. Tusen takk for innspillet, Karen!

   Liker

 4. Bryllaup er so fint! Og det kjekkaste er når ein ser at brudeparet sjølve kosar seg og nyt dagen, og når festen er slik det passar dei. Som gjest har ein jo alltids ei forventning som kva festen skal innehalde, og ein kan vere truande til å bli nesten litt skuffa dersom eit eller anna element ikkje er med (anten det er festsongane, brudevalsen, dekoren eller kva det no måtte vere) – men so innser du at det hadde blitt skikkeleg feil om akkurat dette brudeparet gjorde det slik du forventa. So då blir ein veldig letta for at dei gjorde det på sin måte.

  Liker

  • Ja, det er jeg så enig i – det er en fryd å se på brudepar som koser seg! Jeg har faktisk tenkt litt på det du sier der. Ettersom det er mange aspekter ved tradisjonelle bryllup som er …ikke oss, ser vi for oss å kutte ut en del av dem. For eksempel har vi ikke tenkt å mate hverandre med kake eller å danse brudevals, fordi vi begge synes det er tullete, hoho. Tror ikke jeg har lyst på hvit kjole heller, og noe kirkebryllup blir det definitivt ikke. Mange som kjenner oss godt er jo klar over dette, men ikke alle, så jeg har faktisk vurdert å gjøre gjestene litt oppmerksomme på det i forkant, slik at folk kan tilpasse forventningene sine. Skrive det på invitasjonen, kanskje? «Det blir ingen kirke, ingen hvit brud, ingen mating med kake og ingen brudevals, men det blir en skikkelig fest!» Jeg gleder meg veldig til å feire med venner og familie, og til å gjøre dagen til vår egen. Mange takk for innspill, Ragnhild!

   Liker

 5. Først av alt; Gratulerer!
  Det dere må tenke på aller først, er gjestelista. Alle til middag, eller noen til middag og resten kommer etterpå? Når dette er på plass, kan dere tenke på tema og hvor dere skal være (alltid ha en venue plan b, ting kan skjære seg i siste liten).
  Og det jeg glemte i mitt bryllupp; hvem skulle rydde og ta med gaver dagen etterpå? herlighet for et stress det var dagen etterpå! Vi og forlovere og foreldrene kjørte i hui og hast små-fyllesyk for å RYDDE, for lokalet skulle leies ut klokken 12.00 dagen derpå, det hadde vært greit å tenkt på dette.

  Og som en annen nevnte; deleger bort små ting som rydding underveis, skrive opp hva dere fikk i gave fra hvem, osv. Dette skal ikke brudeparet tenke på en gang, og du får en fin stressfri dag 😊

  Liker

  • Tusen takk, Laila!
   Ja, gjestelista virker som et godt utgangspunkt. Foreløpig må jeg nok kutte en del navn, ellers blir det vanskelig å finne et sted som har plass til alle sammen, haha. Jeg hadde ikke tenkt på at vi burde ha en plan B, det var lurt!
   Oi, det hørtes ikke helt optimalt ut…. Enda godt det var flere som kunne stille opp på kort varsel! Dette skal jeg merke meg, det er sikkert lurt å spørre om lokalet skal brukes dagen etter, og så avtale rydding og henting. Jeg skal prøve å være flink til å delegere, altså.
   Mange takk for at du ville dele erfaringene dine, dette kommer godt med!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..