A simple citrus hack

Hei, dere! Fredag og midtsommerhelg, dette føles bra! Jeg er veldig travel nå, fram til ferien, men i juli skal jeg sove ut, hoho. Inntil videre vil jeg bare dele et lurt tips, som nesten kan kalles et life hack, og som kan heve alskens digg sommermat til et nytt nivå: Sitrusmarinert rødløk!

Løk er som kjent supergodt, men smaken kan bli litt dominerende i enkelte matretter, særlig om løken er rå. Her i huset har vi alltid rødløk tilgjengelig, og vi bruker det hele tida – i supper, gryter og salater, i pasta, i form, til fisk, på vegetarburgere… Det meste blir jo bedre med løk, i hvert fall når den ikke tar helt overhånd! Her kommer sitrusen inn i bildet. Dette trikset gjør løken litt mer rund og mindre skarp, og tilfører samtidig en frisk syrlighet.

Citrus onion / etdrysskanel.comDe beste triksene er de som er latterlig enkle, og det er tilfellet her. Man trenger bare løk, sitron/lime, en kniv og en liten skål eller bolle. Neste gang du skal lage mat, så begynn med løken. Hakk den, press sitrusen over og la den stå mens du forbereder resten. Bare ti, femten minutter er nok!

Citrus onion / etdrysskanel.comEtter kort tid blir altså løken litt snillere, pluss litt syrligere, og er klar til å brukes i hva som helst. Man kan helle av sitrussaften etter marineringen, eller man kan bruke den i pastasausen eller salatdressingen eller hummusen eller hva det nå er man lager. Bonus!

Foreløpig har jeg bare prøvd å la løken stå i kort tid, inntil en halvtime, men jeg har lest at man kan la den stå i mange timer, eller over natta. Da tipper jeg smaken endrer seg ganske mye, så det vil jeg prøve snart. Spennende.

Det var alt for i dag! God helg!

– – – – –
In other words: I’m just checking in with a quick food tip, almost like a life hack! It’s so simple and clever and delicious. If you think that the taste of raw onion can be a bit dominating, try marinating it in citrus (lime or lemon) juice before you throw it in! Just ten or fifteen minutes is enough to make it less sharp and more round – plus more crisp and citrus-y, of course. Yum!

Reklame

4 tanker på “A simple citrus hack

  1. ja, alltid, applaus til de røde løkene, en fryd ; Sommersalater alltid et pluss nar der inne: (min kultur Sør-Frankrike smak).
    for meg å myke dem med sitron det er a bruke heller med den store svart radisen og en litt dråpe hvit eddik og olivenolje og «harrissa» krydder (litt chili, mye hvitløk kuttet i svært små biter og kokt tomat redusert bakgrunn med konsentrat). Den samme blandingen kan gå med reddik og flere gulrøtter skåret i tynne skiver eller medium (eller olje og klype karve). og alt som er veldig appetittvekkende. takk til deg og for alle som har smak for .

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..