My June

June / etdrysskanel.com
June / etdrysskanel.com
June / etdrysskanel.com

Du og jeg, juni. Du er min favoritt, for jeg er et junibarn, men det er ikke den eneste grunnen. Du kommer med mest lys av alle årets måneder, og med duftende syriner, og med vann som er varmt nok til å bade i. Nå er det sommer for alvor, og jeg har sjeldent vært så klar for å kaste meg uti den og kose meg med hele kroppen!

Blant annet har jeg planer om å…

– Få mest mulig ut av det nyyyydelige sommerværet, som ser ut til å vedvare en stund til. Jeg kan nesten ikke tro hvilken fenomenal start vi fikk på sommeren i år!

– Spise iskrem og drikke iskaffe til den store gullmedaljen, og drikke vin på balkongen i solnedgangen.

– Feire bursdagen min, som er nå på tirsdag, men helt i det små. Flyttetåka førte til at jeg holdt på å glemme hele greia, og det har vel egentlig aldri skjedd før? I år nøyer jeg meg med å invitere til et lite glass ute på noen dagers varsel. Føler at jeg svikter som venn og bursdagsentusiast når jeg ikke steller til fest, slik jeg pleier, men jeg får komme sterkere tilbake! Bra blir det uansett!

– Være flink til å bruke solkrem og drikke vann i varmen.

– Fullføre en Duolingo-streak på to år. Det føles ganske fjernt at jeg har gjort fransk-øvelser i ti minutter hver dag snart 730 dager i strekk! Nå begynner jeg riktignok å gå litt lei, så jeg kommer nok til å gjøre det litt mer sporadisk etter dette.

– Bruke mine aller letteste sommerkjoler, som nå er på plass i klesskapet, alle sammen! Hurra!

– Besøke den nye Odeon-kinoen i Oslo. Jeg er spent!

– Skru opp hyller, henge bilder på veggene (etter først å ha rammet dem inn og fått tak i en drill som kan bore i mur), hente ting på lager i Løten og i mine foreldres garasje i Elverum, få på plass nattbordslamper og tråle Finn, loppemarked og bruktbutikker etter gamle bord, stoler, kurver og balkongkasser, bare for å nevne noe. Det er fortsatt nok å gjøre i vårt nye hjem! Egentlig skulle «montere sofa» stå på lista, men det har vi gjort i dag! Nå begynner stua virkelig å ta form, hoho!

– Glede meg over hvor mye vi faktisk har gjort, og ikke bare fokusere på det som gjenstår å gjøre. Jonasflotte og jeg har stått på mer eller mindre døgnet rundt i en måned, og vi har kommet så langt! I starten blir man jo stresset og frustrert bare av å se seg rundt, men nå er det slik at når jeg kommer inn døra i leiligheten vår, kan jeg fryde meg over alt som faktisk fungerer og er fint. En helt herlig følelse!

– Bake med sommerens bær, etterhvert som de dukker opp. I det siste har jeg laget rabarbrapai flere ganger, fordi jeg var så heldig å få flere kilo av ei venninne. Det er både godt og gøy å variere baksten med hva som er i sesong!

– Planlegge noen krumspring i juli. Vi unngår å reise utenlands i fellesferien, for da er jo trengselen størst og prisene høyest, og dessuten er sommeren på sitt beste i Norge! Vi satser på små utflukter og eventyr her til lands i stedet, hoho.

– Feire flere bursdager og gå på flere sommmerfester, møte opp på spontane samlinger og henge med venner i parken til sola går ned. Det skjer alltid så mye gøy på denne tida av året!

– Prøve å finne en pen badedrakt eller bikini i retrostil som ikke koster skjorta. (Strikken på min gamle bikini har vandret heden, så den må byttes ut.) Jeg ser at flere norske nettbutikker selger sånt for over tusen kroner, men det må da gå an å finne noe billigere? Tar gjerne imot tips!

– Plukke sommerlektyre fra bokhylla som er på plass i stua, og som sakte, men sikkert fylles med godsaker.

– Fortsette å klype meg i armen og si «herlighet, vi bor her».

Jeg ønsker alle en formidabel juni! Har dere noen fine planer, kanskje?

– – – – –
In other words: June is my friend and my favourite. Not only because it’s my birthday month, but because it’s the brightest one of all, that brings fragrant lilacs and water that is warm enough to go swimming in. Summer is here for real, and I’m more ready than ever! I plan to…
– Make the most of the incredible weather we’ve been having lately. Drink all the iced coffee and eat all the ice cream and have all the wine on our balcony in the sunset. – Celebrate my birthday, which is this Tuesday, but on a very small scale. Is «moving brain» a thing? I think it is, because I almost forgot my own birthday this year, and I can ensure you that has never ever happened before, haha. I’ve invited my friends to have a drink with me on a few days’ notice, which is better than nothing, but next year I’ll throw a proper party as usual! – Make sure to put on sunscreen and drink enough water on really hot days. – Complete a two year long Duolingo streak. 730 days of French in a row is not bad, huh? – Wear my lightest sundresses, which are now all hanging in my closet! Yay! – Check out a new cinema in Oslo. – Assemble and put up shelves, hang pictures on the walls (after framing them), fetch more stuff from a storage unit and from my parents’ garage, get night lights and cupboards, sift through thrift shops and markets for old tables and chairs, just to name a few things that still needs doing in our new flat. However, I can strike out one thing, which is assemble our new sofa, because we’ve done that today! Our living room is really taking shape! – Enjoy all the things we have actually done, not just focus on what is left to do. We’ve worked pretty much around the clock for a month, and we’ve come so far. By now I can look around with joy instead of frustration, haha, and that feels amazing. – Bake with the summer berries as they come into season. – Plan some fun activities for next month, when my boyfriend is off work, since it’s the major summer holiday month here. Most people go abroad on vacation in July, but that makes it more expensive and more cramped to travel, and the Norwegian summer is magical anyway, so we prefer to stay here. I have some little excursions and adventures in mind! – Celebrate several birthdays, attend summer parties, meet friends for spontaneous drinks and hang out in parks until the sun goes down. There is always lots happening in June! – Look for a cute bikini or bathing suit that is retro inspired, but not super expensive. Everything I’ve found so far has been way out of my price range, so we’ll see. – Pick some summer reading from our bookshelf, which is now up in our living room, and slowly being filled with goodies. – Keep pinching myself and saying «my gosh, we live here».
Yes, it’s going to be a good’un! I wish you all a wonderful month. Have you any nice plans?

Reklame

15 tanker på “My June

 1. Jeg fant en del fine, retroinspirerte badedrakter på Zalando! De koster vel fra rundt 400 kr og oppover. Syntes det var en del bra, altså!

  Liker

 2. Hipp, hipp hurra med dagen! Måtte den bli fin.

  Mulig drill-spørsmålet har løst seg, men ville bare tipse om at Biblioteket på Tøyen har verktøy til låns. Aner ikke åssen det fungerer men utstyr til kollektiv tilgjengelighet og bruk er helt topp!

  Liker

  • Tusen takk, Shekira! Oi, så kjekt å vite at biblioteket har verktøy til utlån, det var jeg ikke klar over. Det er jo bare ett stopp unna med banen, og jeg er også veldig for alle sånne kollektive konsepter! Jeg takker så mye for godt tips!

   Liker

 3. ah! for ekte lykke, å ha flere lilla blomster i ditt miljø; så er alltid misunnelig fordi du fortsatt har det, og det blomstrer senere. veldig veldig vakkert bilde. Ja, jeg synes det er flott å ha foreldre som har tilgjengelige gamle møbler, og for å kunne harmonisere med det moderne. nei, mais des fois ! Utrolig at du har fortsatt, ganske bedre vær enn oss! (her er det regn og varme). Ja sesongens frukt er en godbit og en kall til livet. (la meg humor: litt skamme meg, retro badedrakt, pass opp for gamle mote fks, min far har satt en «streng» av bayersk skinnhudbad og som han gjorde «yoga» på strand, alle borgerlige kvinne katolsk fra Barcelona i tur tok fordel av det!). bra, iskrem , ja mye , ofte . ordet «odeon kino» fikk meg til å smile litt comme ici. bra for å vite at juni måned vil være full av gode ting. til meg denne måneden vil passere jeg håper bra; (så jeg vil bli spurt en hjerte defibrillator, jeg kan ikke uten). men vel , bra . Jeg planlegger alltid å lese norske bøker og også komme inn i verden av «ivan Bunin»forfatter . Jeg ønsker deg det klempe flott bursdag i dag akkurat nå : beaucoup de bonheur :) …

  Liker

  • Ja, været her oppe har vært helt spektakulært de siste ukene! Morsomt når folk avlyser ferieturer til Spania og Hellas fordi at det er varmere her, hoho.
   Jeg er også veldig glad i syriner, og i gamle møbler.
   Jeg ønsker deg lykke til i juni, og krysser fingrene for deg!

   Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..