Four changes I’ve made this year

Tenk at det bare er noen uker igjen av 2017! (Var det ikke midtsommer i går, omtrent?)
Jeg har gjort noen små endringer i år, noen forandringer i det daglige som jeg er fornøyd med, og som jeg tar med meg videre.
Disse vil jeg selvfølgelig dele med dere!

– Jeg har sluttet å ha mobilen på nattbordet. Nå ligger den på kommoden i gangen om natta (og det samme gjelder Jonasflotte sin – dette er ikke noe vi egentlig har diskutert og blitt enige om, det har bare blitt slik). Det er tross alt hyggeligere å snakke sammen før man sovner enn å bare måtte sjekke ditt og datt på mobilen, og det er visstnok bedre før øynene og hodet og søvnkvaliteten om en lysende skjerm ikke er det siste man ser før man tar kvelden. På nattbordet har jeg nå bare hyggelige, analoge ting som sysaker og bok.

Changes(Her kan det nevnes at jeg ikke bruker mobilen som vekkerklokke, jeg har en separat sak til det, men uansett er det jo praktisk å ikke ha vekkerklokka på nattbordet – trikset for å komme seg ut av senga er å plassere hva-det-nå-er-som-lager-lyd noen skritt unna, slik at man faktisk må stå opp for å skru av alarmen! Tips til alle morgentrøtte!)

– Jeg har begynt å handle frukt og grønt med eget nett, i stedet for å bruke de små plastposene fra rullen i butikken. Det finnes egne tøyposer til dette formålet, men foreløpig bruker jeg bare en hullete vaskepose som jeg uansett måtte bytte ut, og jeg fikk tips av ei venninne om at slike passet godt som fruktnett. Nå lever den videre i veska mi, sammen med det andre nettet som jeg snakket om her, inntil hullene blir enda større og den ikke kan brukes der heller… Da får jeg finne en annen, lignende løsning – det er i hvert fall kjekt å slippe all den kjipe plasten!

Changes– Jeg har avfulgt alt og alle på Facebook. Denne funksjonen var det broren min som gjorde meg oppmerksom på, og det dreier seg ikke om å slutte å være venner med folk, melde seg ut av grupper eller ikke lenger like sider. Alt er akkurat som før, bortsett fra at ting ikke dukker opp i nyhetsstrømmen! Med andre ord får man ikke en masse mer eller mindre uinteressante oppdateringer rett i ansiktet når man logger inn, man kan gjøre det man skal uten disse distraksjonene, som utgjør en stor tidstyv – og så kan man bare klikke seg inn på en side eller en profil dersom det er noe eller noen man faktisk er nysgjerrig på. Utroooooolig godt å ikke bli bombardert med bilder og statuser hele tida.

Changes(For øvrig har jeg sjørøver-engelsk som språk på Facebook. Har hatt det siden 2010 og kommer aldri til å bytte tilbake, hoho!)

– Jeg har begynt å pusse tenner med bambus i stedet for med plast. I dag selges svenske HumbleBrush på mange dagligvarebutikker, og danske Suztain er også å få tak i. Nå har Jonasflotte og jeg én av hver, og så får vi se hvilket merke vi foretrekker framover, og så er det fint å vite at den enorme, ikke nedbrytbare haugen med gamle tannkoster i naturen ikke blir noe større på grunn av oss. Jeg har alltid pleid å ha grønn tannbørste, det er en av mine quirks, og fra nå av har jeg «grønn» tannbørste!

ChangesDet var altså fire små endringer jeg har gjort i 2017, og som nå blir anbefalinger for 2018, til dem som måtte være interessert.

Jeg har lyst til å være en best mulig utgave av meg selv (uff, jeg låter som en sånn life coach, haha) i året som kommer!

– – – – –
In other words: These are four things I do differently now than at the start of 2017, and that I intend to hold on to in the future, and that I wish to share with you!
– I no longer keep my mobile phone on my nightstand when I sleep. I put it on the dresser in the hall, as does my boyfriend. It’s nice to actually talk to each other before we go to sleep, instead of just check whatever on our phones, and apparently it’s better for your eyes and head and sleep quality if the bright screen isn’t the last thing you see every evening. Now I only keep nice analogue stuff on my nightstand, like my sewing kit and whatever book I’m reading. – I’ve started bringing a little bag to the grocer’s for buying fruit and vegetables, so that I won’t need those little plastic bags. I don’t actually have a bag that’s made for this, I’m just using an old wash bag which had so many holes it had to be replaced, but it works very well, and it feels great to use less plastic. I also carry a tote, as I mentioned here. – I’ve unfollowed everyone and everything on Facebook. My brother told me about this possibility, and it’s not the same as unfriending people or unliking pages or leaving groups. Everything stays exactly how it is, except you change the settings so stuff doesn’t end up in your news feed. You log on, and you’re not bombarded with all kinds of updates which are nor really relevant or interesting, but still become a major time thief. It’s amazing! (My Facebook is in Pirate, by the way. I changed the language setting in 2010, and I’m never going back!) – I’ve swapped my regular toothbrush for a bamboo one! Oh, and my boyfriend’s, too. There are several brands available in Scandinavia now, and they work really well, so this is a great, simple, environmentally friendly alternative to the regular kind. I always used to have a green toothbrush, that was one of my quirks, and now I have a «green» toothbrush!
That’s it! Those are my experiences, and you can consider them recommendations, if you’re so inclined. I want to be my best self (oh dear, I sound like a life coach or something, haha) in 2018!

Reklame

9 tanker på “Four changes I’ve made this year

 1. Å! Så flinke du / dere har vært! Jeg må skaffe meg en ordentlig vekkerklokke jeg også! Prøver så hardt å avdigitalisere meg, men synes det er minst like vanskelig som å slutte med sjokolade… 2018 kanskje!

  Liker

 2. Er det noen quick fix for å unfollow div på facebook eller må man fysisk trykke på alt og alle?? (a) Har lenge ønsket å gjøre det samme!

  Liker

  • Nei, jeg tror dessverre ikke det. Nå er det over et halvt år siden jeg gjorde det, så jeg husker ikke nøyaktig hvordan det var, men man går inn på innstillingene for nyhetsstrømmen og fjerner hakene – jeg tok det i kanskje fire omganger over et par dager. Veldig verdt det, da!

   Liker

 3. Hei, Synne!

  Første gang jeg skriver en kommentar her, egentlig en stor leser av bloggen din. Må fortelle deg at jeg også har hatt en tom nyhetsstrøm i nesten to år, og det har reddet livet mitt. Deilig å slippe innputt fra folk du egentlig ikke kjenner har trykket like på en bisarr video. Folk får nærmest hakeslepp når jeg forteller det. Godt å lese at vi er to.

  Ønsker deg en riktig god jul.

  Liker

  • Hei, Ingeborg! Takk for den hyggelige kommentaren!
   Ja, jeg får også vantro reaksjoner på denne praktsisen, men jeg synes også at det utgjør en stor og udelt positiv forskjell i hverdagen! Helt enig, godt å vite at vi er flere, hihi!
   Riktig god jul til deg også!

   Liker

 4. Tilbaketråkk: 2017 in retrospect | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..