Quirks

SethCohenSeth Cohen, a quirky favourite

Vi har alle våre små særegenheter. Jeg er egentlig en ganske snodig person, så jeg har mange! En del ting vet trofaste lesere fra før, som at jeg sluttet med bukser for over fem år siden og at jeg utelukkende bruker grønne tannbørster, haha. Nå tenkte jeg at vi kunne bli enda litt bedre kjent, for sånt er alltid gøy!

Jeg kan begynne, og så må dere gjerne dele egne quirks i kommentarfeltet. Her er en liten liste over sånt som gjør meg til meg!

– Sterkt lys får meg til å nyse. Jeg bruker solbriller året rundt når jeg er utendørs – og da jeg hadde regulering i tenårene, pleide jeg å sitte med solbriller under de sterke lampene ved tannlegestolen!

– Jeg er ikke lett å gjøre flau, for jeg har aldri brydd meg nevneverdig om hva andre synes om meg, men jeg blir veldig forlegen av sengereferanser. Jeg rødmer ikke nødvendigvis om jeg snubler på gata eller tar trikken utkledd som flodhest, men hvis noen for eksempel bruker seksuelle metaforer i en samtale, da blir jeg pinlig berørt.

– Jeg klapper alltid med når jeg hører kjenningsmelodien til Friends.

– Om noe er veldig populært, vil jeg gjerne vente litt med å gjøre meg opp min egen mening. Om en bok eller en serie omtales overalt, for eksempel, foretrekker jeg å vente til oppstusset har lagt seg før jeg blir kjent med den i mitt eget tempo. For eksempel har jeg ikke sett eller lest Game of Thrones ennå, selv om jeg er ganske sikker på at jeg vil like det!

– Det samme gjelder for klær og gjenstander. Om jeg ser at alle andre har etellerannet, får jeg mindre lyst på det, ikke mer. For eksempel har jeg aldri eid et par Converse-sko.

– Når jeg er i butikken og kjøper bananer, pleier jeg å velge de enkeltbananene som andre har brukket av og lagt igjen. For det første vil jeg gjerne bidra til mindre svinn, for jeg vet at mange andre kunder vil ikke ha dem, og for det andre får jeg vondt av dem fordi de er blitt forlatt, hihi!

– Jeg uttaler alltid «Sørlandsis» med skarre-r og kystaksent. Det blir bare slik!

– Jeg har lett for å besvime. (Det er en av grunnene til at jeg ikke får bli blodgiver, noe jeg synes er veldig frustrerende.) Jeg går i gulvet hvis jeg blir utmattet, og noen ganger tilsynelatende uten grunn (alltid like festlig), og iblant som en slags forsvarsmekanisme. Da jeg falt av en hest i barndommen, for eksempel, besvimte jeg før jeg traff bakken.

– Når folk og foretak bruker «i forhold til» feil, særlig skriftlig, klarer jeg ikke helt å ta dem seriøst.

– Jeg elsker lyn og torden og annet ruskevær, men jeg ble nok litt traumatisert av filmen Twister på nittitallet, og er ikke særlig glad i lyden av vind når jeg skal sove. At tordenen ruller og regnet hamrer mot ruta er bare stemningsfullt, men hvis vinden uler, er jeg i all hemmelighet litt urolig for at det skal komme ei ku inn gjennom vinduet.

– Jeg kan begynne å gråte av alt og ingenting. (Faktisk tror jeg at tårene mine får sitt eget innlegg etterhvert.)

– Jeg synes lim, maling, bensin og andre farlige ting lukter nyyyyydelig. Egentlig er jo vi mennesker skrudd sammen slik at vi ikke liker lukten av kjemikalier og sånt som er farlig for oss, men slik er det visst ikke for meg. Om et stoff er potensielt dødelig, er sjansen stor for at jeg helst vil snuse meg svimmel.

– Jeg lever meg veeeeldig inn i film og TV. Når jeg ser folk kysse på skjermen, lager jeg kyssemunn uten å tenke over det, haha!

Din tur! Hva er dine snodige særegenheter?

– – – – –
In other words: We all have’em. Little quirks. I’m quite a peculiar person, so I have lots! Some are known to those who frequent this blog, like the fact that I haven’t worn pants in more than five years or that I always use green toothbrushes. Not let’s share some more! This is fun! I’ll go first. – I sneeze in bright light. I wear sunglasses outdoor all year, and when I had braces and had to see the dentist regularly, I even had to wear sunglasses under the bright lamps. – I’m not easily embarrassed, because I’ve never really cared about what others think of me, but I find sexual innuendos very awkward. I can ride the tram in a hippo costume or trip and fall in the street without blushing, but if someone uses a bed metaphor in a conversation, I’m mortified. – If something is very popular, I like to wait a while before forming an opinion. Let’s say a book or a TV programme is on everyone’s lips; then I like to let the hype die down before I give it a go. For example I haven’t read the Game of Thrones books yet, although I’m pretty sure I’ll like them! – The same thing goes for clothes and objects. If I see that everyone has something, that makes me want it less, not more. I’ve never owned a pair of Converse shoes, for example. – When grocery shopping I always pick the single bananas that others have left behind, not only because I know I can prevent the shop from having to throw them away in the end, but also I because I feel for them, as they’ve been rejected! – I faint easily. It happens when I’m exhausted, and sometimes for no apparent reason (always great fun), and now and then it is like a defense mechanism. When I fell of a horse as a child, for instance, I fainted before I hit the ground. – I must have been slightly traumatised by the film Twister in the nineties, so although I really like rough weather like thunderstorms, I don’t care for the sound of wind blowing when I go to bed. I delight in the sound of rolling thunder or drumming rain outside my bedroom window, but if the wind is howling, I think a small part of me fears that a cow is going to come crashing through the glass. – Pretty much anything can make me cry. I actually think I’ll have to give my tears their own blog post soon! – I always clap my hands to the music when I hear the Friends song. – I love the smell of glue, paint, gasoline and other dangerous substances. I think our bodies are supposed to dislike the smell of poisonous things, but if I smell something potentially deadly, I just want to sniff it until the sun goes down. – When I see people kissing on TV, I pout my lips without noticing. Your turn! What are your quirks?

Reklame

29 tanker på “Quirks

 1. Jeg elsker denne listen! Mange tenker at de gjør mye rart som ingen andre gjør og derfor er en slik liste et kjempeonitativ :) Mine quirks er at jeg også gråter lett og har alt for mange planer oppi hodet mitt som jeg ikke gjennomfører :)

  Liker

  • Takk, så fint at du liker den! Ja, jeg tror også at mange tror de er alene om slike ting, og at de gjør dem rare, men alle har jo sånne særegenheter! Enda godt at det er flere som har lett for å felle noen tårer!

   Liker

 2. Morsomt innlegg ☺ jeg har en del rare greier jeg og…
  – jeg klarer ikke høre på Dovregubbens hall. Hver gang jeg hører begynnelsen på melodien, begynner jeg å kaldsvette, blir redd, jeg går rett og slett i komplett fluktmodus… Vært sånn siden andre klasse på barneskolen.
  – jeg elsker bunader
  – kan gråte av alt mulig. Gråter heeeele tiden. Haha, gråt når vi sang bursdagssang for ei venninne i går.
  – jeg MÅ sette på Stevie Wonder eller Bob Marley når jeg pusser tenna
  – hvis jeg sover i nytt sengetøy… må jeg være superren og helt naken… herregud så flaut egentlig
  – hvis jeg hører noen synge, på tven, på bussen, hører en melodi, så synger jeg alltid med. Litt irriterende for de rundt meg…

  Liker

  • Takk for at du deler! Så godt å høre at du vi er flere som tar lett til tårene… Jeg har også veldig lett for å synge med, og jeg husker at Dovregubbens hall gjorde meg fryktelig redd da jeg var liten! Følelsen av nytt sengetøy er forresten hverdagsluksus på høyt nivå, hoho!

   Liker

 3. Hurra for quirks!

  > Jeg sovner nesten alltid på buss, fly, tog eller i bil. Jeg blir så søvning av motorduren. Musikk på øret gjør at søvnen ikke blir for dyp.
  > For meg er det utrolig tilfredsstillende å bruke riktig tegnsetting. Aksenttegn, riktige anførseltegn («,»), apostrof kun der det trengs, ellipsetegn osv. — det gir meg en indre ro å ha detaljene på plass.
  > Jeg liker ikke når andre blander sammen «sjelden» (ikke ofte) og «sjeldent» (usedvanlig), ikke skriver «iPhone» med liten «i» eller blander sammen særskriving og orddeling.
  > Jeg gråter lett av film. Noen ganger havner jeg midt i en film som går på TV og gråter selv om jeg ikke kjenner karakterene eller historien noe særlig godt.
  > Det eneste som henger igjen av den nordnorske dialekten min, er at jeg liker å si «har sotte» i stedet for «har sittet».
  > Lenge klarte jeg ikke å sprike med lilletåa siden den ligger delvis under nabotåa. Nå har jeg øvd meg, haha!
  > Vil helst ha drikke med kullsyre i. Jeg kan fort finne på å drikke brus hver dag.
  > Må brette dyna under føttene!

  Liker

  • Ja, hurra! Takk for dine bidrag, dette var interessant. Jeg lærte også å sprike med lilletå først for noen år siden, og jeg kan også begynne å gråte av ting jeg egentlig ikke vet noe om, haha!

   Liker

 4. Å hjelpes, dette er en sånn greie som jeg tror jeg egentlig burde skrevet et innlegg om selv, for jeg har så utrolig mange særegenheter og quirks jeg også! Jeg må for eksempel alltid gjøre alle telysene klar foran lysestakene sine, før jeg kan tenne dem ett etter ett (og jeg har mellom 30 og 40 telysestaker etterhvert..!), jeg sitter alltid og mimer med musikken jeg har på ørene, spesielt når jeg sitter på bussen eller går langs gatene, og om jeg ikke spiller litt på telefonen når jeg har lagt meg, får jeg ikke sove.

  …Okei, den siste er kanskje en uvane, men den funker, og gjør meg til og med trøtt når jeg egentlig ikke var det i utgangspunktet!

  Liker

   • Åh, jeg er også veldig glad i levende lys! Vil helst at alle telys skal vare nøyaktig like lenge, slik at jeg kan bytte alle samtidig. Katter har en egen evne til å sette eller legge seg der de er mest i veien, haha!

    Liker

 5. Hihi, du er søt! Elsker å lese slike lister. Noen av mine:

  – snur dorullen den veien jeg synes er riktig vei, også hjemme hos andre
  – skyller alltid glasset med vann en gang før jeg fyller på nytt og så kan drikke
  – takler ikke å ha neglelakk som har begynt å flasse av neglen
  – må ha det iskaldt på soverommet for å få sove godt
  – sier alltid «låst!» lavt til meg selv etter jeg har låst døra, slik at jeg kan huske at jeg sa det, og slik ikke tvile på at døra er låst.

  Liker

 6. Tar også alltid de enslige bananene! Begynte med det da en nærbutikk hadde de i en egen boks med et skilt «Hei der, jeg er singel! Ta meg med hjem!» <3
  Ellers legger jeg alltid igjen den lille biten med brødskive, liker ikke ha på meg sokker om jeg ikke har på meg bukser, har alltid telefonen på lydløs og uten vibrasjon og jeg hater navler, av alle ting.

  Liker

  • Takk for at du deler! Oi, jeg har aldri skjønt hvorfor noen legger igjen en liten bit av brødskiva, hihi. For en god idé å ha en slik boks til de enslige bananene, det gjør sikkert at flere forbarmer seg over dem!

   Liker

 7. For en fantastisk liste!

  Hvis jeg spiser sjokoladen Smil, spiser jeg alltid karamellbiten først.
  Jeg har system i alle skap i leiligheten og blir frustrert når Amund setter ting på feil sted. Da må jeg rydde.
  Jeg synger alltid når jeg vasker.
  Jeg takler ikke å ha neglelakk som flasser av.
  Jeg grøsser når folk sier Kiel feil.
  Jeg misliker vibrasjon på mobiltelefoner. Hvis jeg sitter på lesesalen og jeg hører vibrasjoner av at folk får tekstmeldinger, så blir jeg ordentlig irritert.

  Liker

  • Takk, så hyggelig at du bidrar! Jeg orker heller ikke flassende neglelakk – må fjerne den før den blir stygg eller bare droppe det helt, så på fingerneglene pleier jeg aldri å bruke det. Jeg liker også at ting står på sin faste plass rundt omkring (og tror ikke at Jonas tenker over at jeg iblant flytter ting etter at han har satt dem fra seg, hoho).

   Liker

 8. Jeg går og irriterer meg om folk på tv/fimer har forskjellig farge på hår og øyenbryn.
  Jeg forstår ikke hvorfor folk spiser pannekaker og bacon sammen.
  Jeg holder meg for ørene når jeg trekker ned i toalettet.
  Jeg hater når folk bruker ordet seriøst som ett svar på noe: Bussen går kl 05:05 Seriøst? eller verre, serr?

  Liker

 9. Lenge siden jeg har besøkt din blogg nå, det er dumt av meg fordi du har så fin blogg :)
  Hihi jeg må le av listen din, jeg kjenner meg igjen i et par punkter her…
  Friends introen – ja jeg også klapper!
  Bananer – stakkars de enslige, jeg også tar de!!!
  Jeg har heller ikke Converse sko! Jeg sier Konverssss og ikke kånvørse som de andre bare på ert.
  Jeg har aldri sett Idol eller The Voice, og heller ikke Torsdagskveld fra Nydalen på tv2. Jeg orker ikke å se på Tv 2 for å være helt ærlig ;)
  Jeg sykler til jobben så og si hele året og jeg nynner ofte den smør-reklame sangen, den er jo så positiv og får meg så glad :)
  Jeg grøsser på ryggen når jeg hører Janis Joplin på radioen, hun skriker i mine ører og jeg får alltid lyst til å ringe inn (jeg gjør det ikke) og spørre pent om ikke de kan la være og spille henne på formiddagen.
  Jeg synes ikke Linn Skåber er spesielt morsom. Hun er bare masete og tar stor plass.

  Liker

  • Takk, velkommen tilbake! Så morsomt at vi har bananene, klappingen og Converse-skoene (eller bokiotten av dem) til felles. Gøy at du deler dine egne – jeg har også lett for å nynne på Brelett-melodien når jeg sykler, hoho!

   Liker

 10. Så da, jeg føler meg tvunget til å la meg gå til noen våkenhet i disse små spill .jeg er enig med deg at det er godt å forsøke å overvinne i seg selv noen form for motstand, for alt vi har, defensive systemer. i tilfeller av skyld eller skam, det er mer det ville ta å få den psykiske system (forskyvning) funksjon; til å konsolidere for bankene, ikke å få invasiv narsissistisk skade, som unødvendig. men som alt er godt oljet mekanisme Jeg har også noen quirks: – Jeg frise med fingrene, tuppen av bart, automatisk når jeg blir tatt av noen svært konsentrert ting. Jeg kan lage støy med halsen, hvis jeg er trøtt uten å vite det. Jeg har også den bisarre måte å sette min høyre hånd over hodet og klør meg at venstre tinning mens (jeg sier :- «Chraa», som er et vanlig uttrykk språk «Tunisian jødisk» å si fra skjult til en annen som ser det, at den andre personen er en idiot, hva kan være enklere faktisk venstre til høyre side !. ) . Jeg hater å gå på gaten med plastposer håndholdte (ofte sier jeg nei til folk hvis de vil ha meg til å holde på hånden for dem.). Jeg ser ofte og bare skanne øyne hva jeg liker på gaten (alltid i henhold til mine egne estetiske standarder) ikke å bli invadert av den styggeste. Jeg hater maleri materiale, og jeg har en følelse skitten (og alltid sette mer klær, ikke lett når jeg gjør denne aktiviteten med barna, jobben!). Jeg kan på tid til å spille det perfekt og gjør det med vilje (som er kjent som «forstyrrelser i kontakt»); senking og lukke øynene mine, i en samtale, for å få noen tilbake reaksjon av andre (og studier dem); ja jeg vet det ikke er veldig riktig rettferdighet (men som jeg jobb i voksenpsykiatrien, ca 15 år, er det lett). Jeg også elsker lukten av lim for papir; Jeg elsker lukten av bensin. men jeg kan ikke som du kan gå i gata utkledd Som flodhest . mens høre metaforer og bruk, er en glede; og enkelt på noen de sier det (tolerant glede og har god tillit til språk siden «Babel Tower»). for en bra innlegg som dette ,du har gitt ! takk ( hihi ! ) .

  Liker

 11. Hehe, jeg pleier og se på solen eller lamper når jeg har en liten nys på lager (nesten-nyse-nese kiler sånn!), jeg klapper også med til Friends og er singel-banan-adoptør også :)

  Jeg elsker lukten av nyklippet gress og våt hund (barndomsminner…), og jeg pleier og gå til sengs med sokker på for så og ta dem av når sengen er varm men jeg er fortsatt kalt. Når jeg nettopp har skiftet på sengen og dyne og putevaret er «krisp» føles det alltid ekstra digg, og jeg pleier og skrive ukeliste til hva jeg skal lage av middager for uken som kommer :P Altfor mange ganger tar jeg (eller vennene mine) meg i og snakke med sør amerikansk akksent (bor i Glasgow, så snakker engelsk 98% av tiden, men av og til skjeier jeg ut med akksenter og dialekter på gøyt :P).

  Tusen takk for finfint innlegg, har selv tenkt og skrive et slikt et faktisk :D x

  Liker

  • Så gøy at vi har flere punkter til felles! Jeg er også glad i lukta av nyslått gress, og jeg liker også å planlegge middager langt frem i tid – og det er gøy å leke med språket, hihi. Selv takk for fine bidrag! Gleder meg til å lese ditt innlegg!

   Liker

 12. Har også en uendelig lang liste, men her er noen småting. Jeg er også en griner! Skal ingenting til, bra eller dårlig, og ofte musikk. Tenkte over at annenhver sang på MP3-spilleren min fikk meg til å begynne å gråte, men så er det vel sånn at hvis jeg ikke blir berørt av en sang så bryr jeg meg ikke om å høre den igjen…
  Jeg gjentar lyder, eller ord, uten å tenke over det. Total papegøyemodus. Mye onomatopoetikon og meldingslyder. Klarer ikke høre «pling!» uten å si «pling!», for eksempel.
  Når jeg leser eller hører lydbøker har jeg lett for å herme etter det jeg leser, hvis ansiktsuttrykk blir beskrevet hermer jeg etter det.
  Jeg driver alltid med noe med hendene, kan ikke se tv uten å ha et håndarbeid eller tegne, og hvis jeg går rundt uten noe i hendene går jeg som en velociraptor. (Min gamle roommate kalte meg bare «kneleren».)
  Jeg liker ikke den grammofonen i rulleteksten til Antiques Roadshow. Blir ikke akkurat redd men tåler ikke å se den. Så må alltid skru av programmet før den kommer.
  Jeg elsker å rydde og lage systemer, og har ofte ryddet rommene/papirene/tingene/filmene etc. til andre når jeg er på besøk (ar spurt om lov først).

  :)

  Liker

  • Haha, jeg har også lett for å gjenta lyder og herme etter ansiktsuttrykk! Fint å vite at vi er flere grinere, og at jeg ikke er alene om å skape systemer bade hos meg selv og hos andre… Nå måtte jeg forresten finne Antiques Roadshow-klipp på Youtube! Takk for at du deler!

   Liker

 13. Tilbaketråkk: Last year and this year | Et dryss kanel

 14. Tilbaketråkk: Four changes I’ve made this year | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..