Day three in Brussels: Parks, frites, murals & a dress

Min siste dag i Brussel startet som den forrige, ved at en gutt og ei jente spiste frokost sammen før førstnevnte dro på jobb. Deretter hadde sistnente dagen til rådighet i en ukjent by, og det er tilfeldigvis en av de beste situasjonene hun kan tenke seg å være i.

Jenta var klar til dyst, i rød vintage-kjole og midjekort cardigan. Kosekombinasjon!

BrusselsJeg begynte med å gå ut og kjøpe meg en kaffekopp på en liten, fargerik kafé i nærheten av Europaparlamentet.

Brussels Brussels

Jeg hadde planer om å besøke tre parker!

Først utforsket jeg en grønn lunge rett i nærheten, som lå litt bortgjemt blant skyskraperne. Den hadde rare konstruksjoner og renner i bakken som fraktet vann til et tjern i bunnen. Stilig!

Brussels Brussels Brussels

Morgenlyset lå som et mykt slør over gatene på den andre siden av vannet.

Brussels Brussels

Etter litt vandring kom jeg til neste park, og der fant jeg Brussels staselige svar på trimufbuen i Paris. BrusselsDessuten kunne jeg glede meg over hekketrær (parkmannskapet fletter og spjelker greinene så de vokser sammen til lange, smale hekker i lufta!) og eventyraktige tårn.

Brussels Brussels

Jeg gikk videre, blant annet forbi noen særdeles smale hus. (Legg merke til art nouveau-stilen på det til høyre!)

Brussels Brussels

Etterhvert kom jeg til siste parkmål, den botaniske hagen, og der var det flotte drivhus og en hekklabyrint! BrusselsHekkene var ikke så høye at man kunne rote seg bort, dessverre, men det var veldig fint der likevel.

Brussels Brussels

Etter flere timers rusling var det på tide med lunsj. Jeg besluttet å spise noe typisk belgisk, nemlig frites! Det som ironisk nok kalles french fries på engelsk kommer opprinnelig fra Belgia, og de beste får man visst i små boder som kalles friteries. Jeg fant en slik. BrusselsPommes frites er ikke akkurat hverdagskost for meg, men disse var helt ærlig blant de beste jeg har smakt! Jeg satt ved et lite bord på et trivelig torg med sensommersol i ryggen, så det kan selvfølgelig hende at omgivelsene bidro til opplevelsen, men det var riktig godt.

Jeg skrev noen postkort før jeg gikk videre. Denne gangen ble det bare fire stykker, men alt er bedre enn ingenting, så klart. BrusselsSå fortsatte rusleturen. Nå var jeg ikke på utkikk etter parker, men tegneserievegger!

Jeg fant, jeg fant!

Brussels Brussels Brussels

(Som dere ser har flere av kunstnerne latt seg inspirere av lokalkjendisen Manneken Pis.)

Den fineste var nok denne, med kattepuser på. BrusselsNå hadde jeg havnet i et ekstra hyggelig område med bakerier, uteserveringer og frodige fasader.

Brussels Brussels Brussels

Hvor koselig er det ikke at middelaldrende menn står og spiser østers og drikker vin på gata?!

Her dukket det også opp flere bruktbutikker, så jeg kunne fortsatte jakten på en souvenir-kjole. BrusselsHurra! Jeg fant en veldig fin, stripete vintage-venn som dere skal få hilse på etterhvert! BrusselsFunnet kunne ikke passet bedre inn i tidplanen, for nå var det på tide å rusle i retning hotelleiligheten igjen.

På veien passerte jeg en smurf! Den var ikke blå, men den var gedigen. BrusselsTilbake i leiligheten rakk jeg å pakke kofferten før Jonasflotte kom hjem fra jobb.

Vi spiste pizzarester til middag – lykke! – og drakk en siste liten øl. (Jeg kan virkelig anbefale Leffe Blond, det er så krydret og sødmefylt og kraftig på smak, og finnes på polet her til lands.) BrusselsEtter å ha spist og skålt måtte jeg samle sakene mine og vende nesa mot flyplassen. Jonasflotte fulgte meg til busstoppet, og selv om det var trist å reise fra ham, skulle han komme hjem til Oslo en uke senere. Det er en bonus å være i samme land, altså.

På flyplassen kjøpte jeg en fjasete kasse med ølkonfekt. (Jeg tenkte vel at ettersom øl og sjokolade er så belgisk og så godt hver for seg, ville det være godt sammen. Det var det ikke, haha.) BrusselsDet var slutten på mitt opphold i Brussel! Takk for at jeg har fått dele det med dere!

(En dag brukte jeg ikke i hovedstaden, men en annen by i Belgia. Det magiske stedet kommer tilbake til senere!)

– – – – –
In other words: My last day in Brussels began with my boyfriend leaving for work and me putting on a red vintage dress, ready to explore the city on my own. I went out to get coffee, and then I visited three parks: One was hidden behind some skyscrapers and had little streams that led to a pond, one had the Belgian Arc de Triomphe as well as cool hedge trees and a fairy tale tower, and one was the botanical garden which had old green houses and a labyrinth! (It wasn’t tall enough to get lost in, but I still loved it.) After hours of walking i lunched on a Belgian classic, frites. Ironically, the French fries are from Belgium! I took the time to write a few postcards while seated in the sun. Then I went on a hunt for comic strip murals, and I found several great pieces. My favourite is the one with the cats! This search took me into a lovely area of little shops, bakeries, overgrown buildings and people having wine in the street. Such charm! I visited several vintage shops, and in one of them I found a beautiful striped dress which got to come home with me. The timing was perfect, because I had to head towards the apartment, and I passed a giant smurf on the way. I packed my suitcase while I waited for my boyfriend to come home from work, and we ate pizza leftovers for dinner – oh, the joy! – and had one last beer together before I had to take the bus to the airport. There I bought a little crate of beer chocolates – I guess I thought it would be tasty in combination because the two things are delicious on their own. However these things were foul, haha! Thus ended my stay in Brussels. (I did spend one day in another city in Belgium, and I’ll share that adventure with you later!)

Reklame

21 tanker på “Day three in Brussels: Parks, frites, murals & a dress

 1. Den østersplassen ble jeg nysgjerrig på…? :) Jeg er ofte i Brussel på jobb (i dag for eksempel), og jeg leter ofte etter små perler som kan ta meg vekk fra EU-kvarteret.. :)

  Liker

  • Så kult at du ofte er innom Brussel! Det lille stedet ligger på Place Sainte-Catherine, på hjørnet der Rue Sainte-Catherine begynner. Veldig hyggelig område, syntes jeg! Kos deg på jobbtur!

   Liker

 2. Det er bra, det! Stemmer Godt. Jeg liker bildet av (Morgen Lyset )gate ned , med hans engasjerende fasader og balkonger . den klatrerose kan være («Pyllis bide»), er det som (jeg er ikke sikker). ja, oh husets stil art nouveau fasade gleder meg (og drømmer om møbler som går med det!). Det er sant at belgiske frites er best i verden; og det må gå med moro med disse vakre tegneserier på veggene i byen (sikker på at dette er det eneste bystedet der det virker normalt for meg, utholdelig og sjarmerende på en gang.) du må ha glede i å se blåregn i blomst igjen senere i sesongen. som en hvit smurf smilende! men la oss tenke litt: Jeg søker inspirasjon med alle disse mange øl smak. ikke ta det galt om meg: en rask spørsmål å gjette allerede før (en lang pipe line for øl i Belgia vil være det eneste landet der det kan være, så tenk det litt, og det er 3 km lang brygge øl gjennom hver «kaffe bar beer» som spør, er oppkalt «halvere mann» øl brygger): i hvilken by er det ?. Jeg gir hjelp: det er en vakker by og turiststed. så : -vive la Belgique , une fois!

  Liker

   • direction bruxelles avec une burgse zot dubell … hehe kanskje did i win ? the town is’nt bruxelles , but see : – thebeerlantern.com/pipeline-bieres-bruges . sa byen er : bruges ! i think the idea is great and only in belgia . i didn’t known before it could exist . c’était un devinette maladroitement posée …

    Liker

 3. Ååå nå fikk jeg skikkelig lyst til å besøke Belgia. Jeg har aldri vært der og har egentlig aldri tenkt tanken på å reise dit, men nå skal jeg absolutt skrive det ned på bucketlisten min :-) Takk for et herlig innlegg med superfine bilder :-)

  Liker

  • Det er verdt turen! Jeg hadde heller ikke drømt om å reise dit, liksom, men jeg måtte jo benytte anledningen da den bød seg, og det er jeg glad for at jeg gjorde. Selv takk for veldig fin kommentar!

   Liker

 4. Tilbaketråkk: Travel tips: Brussels | Et dryss kanel

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..