A new app I like

Ny for meg, i hvert fall! Android-versjonen ble nemlig ikke klar til bruk før i begynnelsen av oktober i år, men det kan altså hende at iPhone-brukere kjenner til denne appen allerede. Den gjør meg glad, så jeg tar sjansen på å tipse om den likevel!

Jeg bruker stort sett bare kjedelige apper som gir informasjon eller gjør livet litt enklere på ulike vis, som appene til NSB, Yr, Ruter og Skandiabanken. I høst har jeg også lastet ned en app som kan gjøre livet enklere for andre, nærmere bestemt de som ikke kan se!

Be My Eyes / etdrysskanel.comIdéen er like enkel som den er genial, synes jeg. Be My Eyes gjør at man kan se på vegne av andre, ved at frivillige brukere blir tilgjengelige for videoanrop fra blinde. De kan ringe når de trenger hjelp med små ting i hverdagen – til å plukke ut riktig melkekartong i kjøleskapet i butikken, for eksempel, eller til å finne det røde sokkeparet i kommodeskuffen, eller til å lese på tavla på togstasjonen. De holder opp mobilkameraet sitt, og du forteller hva du ser, og sammen finner man ut av det!

Jeg synes det er intenst hyggelig å kunne bidra, bare sånn i det små, til at noen andres hverdagsliv blir litt lettere. Det er jeg ikke alene om, for hittil har mer enn 600 000 frivillige lastet ned appen! 45 000 blinde eller svaksynte har gjort det samme, så de kan være ganske sikre på å få hjelp når de trenger det, samme hvor de bor, hvilket språk de snakker eller hvilken tid på døgnet det er. Det er en oppløftende tanke, og Be My Eyes er både gratis, anonym og brukervennlig. Oi, jeg låter som en reklame, men jeg synes virkelig at dette er super anvendelse av ny teknologi.

Foreløpig har jeg bare mottatt ett anrop, fra en fyr som skulle sette på vaskemaskinen sin og trengte hjelp til å velge program. I løpet av tretti sekunder hadde vi løst saken, hoho! Finvasken begynte å snurre på skjermen min, og han var helt tydelig veldig takknemlig for assistansen, for han låt så glad – og jeg ble nok enda gladere! Etter at vi hadde lagt på, begynte jeg nesten å gråte fordi det føltes så fint å ha hjulpet en vilt fremmed. Tidenes vinn-vinn-situasjon.

Dagens tips er altså Be My Eyes, som nå finnes både til epletelefoner og Android-telefoner. Hurra!

– – – – – –
In other words: So, there’s this app I want to tell you about. It’s new to me, because the Android version was released about a month ago, but iPhone people might know it already. I any case it’s worth mentioning! It’s called Be My Eyes, and it gives you the opportunity to help blind and visually impaired people. By signing up as a volunteer you become available for video calls, so that they can phone you if they need help with little things in their day-to-day lives, like picking the right milk carton in the grocery store, finding the elusive red pair of socks in the drawer or figuring out which platform their train leaves from. They phone you up and point the camera at whatever they need help with, and you tell them what you see, and together your work it out. What a clever idea, right? The app is free and anonymous and very easy to use. So far I’ve only received one call, which lasted about thirty seconds. I helped a guy choose the right setting on his washing machine, and it was clear that he really appreciated it, and I totally teared up when the call was over because I was so happy to have helped a complete stranger. Such a win-win situation, guys, and such a great use of new technology. Recommended!

Reklame

2 tanker på “A new app I like

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..