My November

IMG_1585
IMG_1600
November / etdrysskanel.com

Jeg er klar. For hygge og varme innendørs. Nå kjenner jeg at kroppen er i ferd med å tilpasse seg kjøligere luft og kortere dager, og jeg ser fram til en måned full av kos. Jeg satser på lave skuldre og godt selskap og høy komfort-faktor, ispedd enkelte krumspring.

Her kommer mine planer for november! Blant annet har jeg tenkt å…

– Omfavne vinteren. Nå som de fleste trærne har mistet bladene sine og mørket faller klokka fem om ettermiddagen, ser jeg egentlig på høsten som over, og vil bare ha snø fortest mulig. Krysser fingrene for at den kommer og legger seg tidlig i år, slik at vi slipper en sånn lang, kjip overgangsperiode hvor det er mørkt og vått hele tida.

– Kaste gresskarlykta fra Halloween, som nå begynner å synke sammen, men fortsette med å tenne lys hver eneste kveld.

– Finne fram de tykkeste, mykeste klærne. For en glede! Nå skal jeg være varm og god i månedsvis framover, innpakket i blant annet foldeskjørt, mørke strømper og tettvevde gensere. Twin Peaks-stilen min er tilbake!

– Henge i den nyåpnede kjelleren på Tilt. Jeg blir såååå glad av å være omgitt av spillmaskiner.

– Prøve å ta en tur ut og få litt dagslys hver dag etter lunsj, selv når jeg er travel og egentlig bør bli inne på hjemmekontoret. Man har så godt av det.

– Bidra både under Oslo ølfestival, som togkonduktør, og Smaksfestivalen, som togkonduktør og kursholder. (Skal for øvrig intervjues på frokost-TV i morgen tidlig, i forbindelse med førstnevnte festival – om jeg klarer å komme meg opp, haha.) De kommende helgene står i de gode drikkevarenes tegn!

– Lage og spise god, mettende kosemat som kremede supper og varmende gryter.

– Markere Guy Fawkes’ Day / Bonfire Night (5. november) ved å se V for Vendetta med Jonasflotte, for han har ikke sett den.

– Møte herlige damer til afternoon tea og sprudlevin på Café Christiania. Helgeglamour!

– Prøve å huske at dagen ikke er over etter middag, selv om mørket gir det inntrykket, og fortsette å dra ut og gjøre ting på kveldstid.

– Lese i Library of Souls av Ransom Riggs. Akkurat passe skummel høstlektyre!

– Smake på årets beaujolais nouveau når den kommer om noen uker. Håper den er god!

– Skaffe meg en ny leppestift, nå som jeg er i ferd med å gå tom for Mac Red. Jeg kommer ikke til å kjøpe den igjen, for den sitter ikke godt nok, og jeg har andre, lignende rødfarger som jeg kan bruke i stedet. Nå har jeg riktignok lyst på noe mørkere, noe mer burgunderrødt, som står til årstida. Tips mottas med takk!

– Se den nye sesongen av Stranger Things. Grugleder meg…

– Drikke kakao når jeg kommer hjem og er kald i kinnene.

– Feire 100 måneder med kjæresten min i kveld. Passe nerdete, hoho, men hurra for oss!

Ikke verst, sant? Jeg liker den perioden vi går inn i nå, for den innbyr til kos på alle fronter, og jeg er ikke vond å be.

Hva er dine planer for november?

– – – –
In other words: These are my plans for November! I’m afraid I haven’t the time to translate this post word by word, but I’m excited about warm clothing ( Twin Peaks style), a beer festival and a wine festival, a new lipstick to match the season, hot cocoa on cold days, the new season of Stranger Things, bonfire night this weekend, reading Library of Souls by Ranson Riggs, lighting candles every evening, having afternoon tea with some lovely ladies, cooking hearty and warming comfort food and tasting this year’s beaujolais nouveau in a few weeks. I’m also going to try to take a wee walk every day when there is daylight out, because it’s good for me, and I’m going to continue going out and doing things after dinner, even though the darkness makes it feel like the day is over by five o’clock. I can feel my body adapting to lower temperatures and shorter days, and I’m embracing it, because these is so much hygge ahead! (That’s a Norwegian expression as well as a Danish one, you know, and we are world champions up here.) Plus, today my boyfriend and I have been together for 100 months – I know, it’s nerdy to keep count, haha – so we’re celebrating. Plenty of stuff to look forward to, in other words! What are your plans for this month?

Reklame

2 tanker på “My November

  1. november måned er ofte en tid da jeg må feie høsten av de mange gylne og røde blader som er fallet fra min creeper i garden mine (hva en jobb!). Jeg kunne også reise til Middelhavet sør Frankrike til min landsby » Collioure «(og vakre landskap med en 100km vind, hvite bølger på innsjøene i solen med glitrende bougainville a blomster og fin fin flamingoer ; så bra ! og snø på fjellene opp 80 km , dyppte jeg bare føttene mine i sjøen denne gangen . venter jeg på slutten av måneden vinmessen «dør av versailles» (du kjenner stedet. ..) kanskje også en dag vil jeg dra til jazz klezmzer festival … jeg leser også slutten av boken om «Ibsen «og «Munch» (så god kultur!) og nyt min virile spill fra min to siamese katter (på tregulvet, 7 måneder og 4 år) ja, livet er gøy (til tross for det ikke alltid med kulde og mange overraskelser (ja, i går kokte jeg en ekte surkål «Alsace», garnished på min «kocher «måte, og med øl var jeg trøtt til å sove og kunne ikke skrive bloggen hihi !). En god Bra november til deg Synne :)

    Liker

Thanks for your thoughts - I love hearing from you!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..